free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A harmincas nőket már nem érdekli a karrier

Borsa         Címkék: családalapítás, felmérés, harmincasok, karrier, kutatás 0 hozzászólás

Míg a tíz évvel ezelőtti harmincasok számára a karrier volt az első, a mai harmadik X-be lépők már nem feltétlenül törnek a csúcsra. Inkább családot alapítanak.

Míg tíz évvel ezelőtt a harminc éves nők a Dolgozó lányról vettek példát, addig a jelen harminc éveseit sokkal inkább a reménytelenül romantikus Bridget Jones-féle nőkép inspirálja - derült ki egy kutatásból. Az 1800 nő bevonásával készült felmérés megállapította, hogy a harminc évesek 70 százaléka úgy érzi, a harmadik X a megfelelő időpont arra, hogy a kapcsolataikat, magánéletüket a karrier elé helyezzék. Több, mint 80 százalék úgy nyilatkozott, ez a tökéletes életkor a házasodásra. Egyharmaduk bevallotta azt is, hogy rettegéssel tölti el őket, hogy egyszer majd a negyvenes éveikbe kell lépniük.   

Avivah Wittenberg-Cox, a "Why Women Mean Business" című könyv szerzője szerint is jó újradefiniálni a célokat. "A nők már nem feltétlenül akarnak a csúcsra érni" - jegyezte meg a Daily Mailben. "Tökéletesek akarnak lenni mindenben, amit csinálnak. Anyaként, lányként, feleségként, barátnőként, munkaerőként és önkéntesként" - tette hozzá.A kutatás szerint a nők tíz évvel ezelőtt gyökeresen másképp gondolkodtak: életükben a karrier kapott prioritást. "Emlékszem, amikor harminc éves voltam, határozott döntést hoztam, hogy későbbre halasztom a gyermekvállalást, és elhelyezkedem" - mondta Jayne Laurier, 40 éves IT-igazgató.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés