free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Poligám politikusok

Borsa         Címkék: indonézia, iszlám, poligámia, politika, választás 4 hozzászólás

Indonéziában engedélyezett a poligámia, a közelgő választások kapcsán azonban egy feminista szervezet fellépett a gyakorlat ellen.

Indonéziában kampánytéma lett a poligámia, miután a túlnyomórészt muszlim országban egy feminista csoport több, a választásokon jelölt iszlám vallású politikust is megnevezett, akiknek egynél több feleségük van. Az országban egyébként engedélyezett a poligámia, azzal a kitétellel, hogy a további feleségekbe az első asszonynak bele kell egyeznie, kivéve akkor, ha ő szellemileg vagy testileg fogyatékos, illetve ha nem lehet gyermeke. Erre a gyakorlatra azonban számos tanult, középosztálybeli nő rosszallással tekint. Érthető módon.

"Számos nő odafigyel erre a kérdésre" - nyilatkozta Yeni Rosa Damayanti, a poligám politikusokról készült listát összeállító Női Szolidaritás nevű szervezet koordinátora. "Ez egy politikai párt, nem befolyásoljuk a képviselők magánéletét. Azt mondom, mindenki foglalkozzon a saját dolgával" - védekezett a Reuters hírügynökségnek eljuttatott közleményében Tifatul Sembiring, a Virágzó Igazságosság Pártjának elnöke, aki számos párttársával együtt szerepel a listán.

www.abc.net.au

"Ez a válasz azt mutatja, hogy aggódnak. Folyamatosan újabb neveket gyűjtünk a listára, és úgy gondoljuk, hogy hosszútávon ez lerombolhatja a politikai ambícióikat" - jegyezte meg Damayanti.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés