free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szemöldökmustra III.: ápolás

Borsa         Címkék: kozmetika, szemöldök, szempilla, szépségápolás, tanács 5 hozzászólás

Miután eltaláltuk a megfelelő formát és színt, eljött az idő a szemöldökápolásra is. A befejező részből kiderül, hogy miért jó, ha zselézzük, és mire való a fogkefe.

Miután kiszedtük és be is festettük, itt az idő, hogy ápoljuk a szemöldökünket, mert nem elég, hogy középen nem ér össze, és tökéletesre sikerült eltalálni a színét, ha a szálak rakoncátlanul összevissza állnak, akkor csak félmunkát végeztünk. A szemöldök a hajunkhoz hasonlóan rendszeres ápolást igényel, ezért sorozatunk utolsó részében átvesszük, hogy mit is ért Borsakozmetikus ápolt szemöldök alatt.

Fésülés


A legfontosabb, hogy naponta átfésüljük a szemöldökünket, ez főleg azoknál nélkülözhetetlen, akiket Brezsnyevhez hasonló vastag szemöldökkel áldott meg a sors, ugyanis hiába van kiszedve, ha hosszú szálak összevissza állnak, néhány lefittyen, néhány pedig kacéran az ég felé mered.A szemöldök átfésüléséhez tökéletesen megfelel egy fogkefe, használt is megteszi, de mi az új mellett tesszük le a voksunkat, de aki cifrázni szeretné, az beruházhat egy speciális szemöldök kefére is, ami pontosan úgy néz ki mint egy szempillaspirál feje. Ennek az az előnye, hogy aprólékosabban tudunk vele dolgozni. A megfelelő technika elsajátítása pedig egyik eszköznél sem igényel semmilyen szaktudást, egyetlen dologra kell figyelni, hogy a száliránnyal megegyező irányba fésüljük át a szemöldököt.

Ápolás

Az, hogy a szemöldökünket rendre kifésültük, csak az első lépés, ugyanis arról is gondoskodni kell, hogy kellő mennyiségű tápanyaghoz jusson. A szemöldök és a szempilla esetében ugyan nem olyan szembetűnő a vitaminhiány, mint a hajnál, de mégis érdemes olykor-olykor ricinusolajjal kezelni, ami a népi hagyományok szerint erősíti a szempillákat és a szemöldököt, sőt töredezett hajra, olajpakolásként is alkalmazható.Az ujjunkon kívül semmi más eszközt nem igényel a felvitele, a technika a következő: néhány csepp olajat kell az ujjunkra kenni, majd gondosan belemasszírozni a szemöldökbe. Arra viszont érdemes figyelni, hogy éjszakára kenjük be a szemöldökünket vagy szempillánkat ricinusolajjal, ugyanis a nappalra felkent olaj még a vízálló szemfestékeket is könnyedén feloldja, ami aztán szépen lassan lefolyik rólunk. Ne használjunk illatosított olajokat erre a célra, ugyanis a bőrt és a szemet irritálhatják a különböző illatanyagok.A másik lehetőség, ha befektetünk egy speciális szemöldök- és szempillaápolóba, amelybe szőrszálakat vitalizáló anyagokat kevertek, és gondoskodik a fényes és egészséges szemöldökről és szempilláról. Ezek kinézetre pont úgy festenek, mint egy hagyományos szempillaspirál, azzal a különbséggel, hogy ezekbe nem kerül festékanyag. A kefével átkenjük a szemöldököt és a pillákat, és már végeztünk is. Külön jó tulajdonsága, hogy ezt akár reggel is elvégezhetjük, ugyanis nem kell attól tartani, hogy le fog folyni a festék, sőt érdemes közvetlenül a festés előtt bekenni a pillákat, főleg akkor, ha vízálló szemfestéket használunk.Akinek viszont a gondos szedés és fésülés ellenére is összevissza állnak a szőrszálai, annak marad a zselézés, amelynek a segítségével könnyen a helyükre kerülhetnek a szálak. Csakúgy, mint a hajunk esetében, itt is mindig jó minőségű terméket válasszunk, ugyanis senkinek sem érdeke, hogy egy gyatra minőségű zselé tönkretegye a szemöldököt. A technika itt sem túl bonyolult, egy szemöldökkefe segítségével vékony rétegben kell felvinni a zselét, és egészen addig fésülni, amíg nem érjük el a kívánt formát. Miután megszáradt már kár belenyúlni, ugyanis a zselétől összeragadt szemöldökszálak makacsul fognak ragaszkodni egymáshoz. A zselézés különösen azoknak jön jól, akiknek vastag és hosszú szálú a szemöldökük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés