free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszi úszógumi-villantás

Borsa         Címkék: divat, hibák, öltözködés, ruha, villantás 22 hozzászólás

Azt hittük, hogy idén tavasszal már nem kell bokavillantásról és kilógó úszógumikról értekeznünk. De tökéletes szettek helyett itthon még mindig alapvető hibák vannak.

Kitavaszodott, és az öltözködési hibákat elnézve csak annyit tudunk mondani, hogy bár maradt volna még kicsit a tél. Ugyanis most, hogy a csajok elkezdtek nekivetkőzni, egyértelműen kiderült számunkra, hogy a kabát többet tud annál, hogy télen melegít: könnyűszerrel palástolja az esetleges hibákat, amelyek nagykabát alatt egyáltalán nem tűnnek fel. Idén is vannak bakik bőven, és egyáltalán nem a felesleges kilókra vagy az itt-ott megbúvó testi hibákra gondolunk, hanem azok előnytelen kihangsúlyozására, hiszen csak azért, mert ott van, még nem kell mindenképpen felhívni rá a figyelmet.

Borsastylist a múlt heti nyári melegben körbenézett az utcán, és elszörnyedve látta, hogy itthon még mindig dívik a zokni-szandál kombináció, és nagyon úgy fest, hogy az úszógumi-villantásról sem sikerült leszokni. Tisztázzuk: még mindig nem az úszógumival van bajunk, a csajok nagy részének a téli hónapok alatt odaköltözik a derekára az a bizonyos felesleg, de ezt nem kell mindenképpen közszemlére tenni. Fontos tisztázni, hogy ez a cikk nem azért született meg, hogy a nagy popsikat, a kilógó úszógumikat és a kisebb-nagyobb pocakokat vagy azok tulajdonosait kritizálja, csak még mindig missziónknak érezzük, hogy a magyar nők alkatukhoz mérten a lehető legjobban öltözzenek. Következzen körképünk arról, hogy hogyan öltöznek a csajok idén tavasszal. Figyelem, a következő néhány sor a nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmaz.

Hibák lent


Először azt hittük, hogy néhány apró hibával találjuk majd szembe magunkat, amelyeket elég lesz pontokba szedve felsorolni, azonban az eddigi okítások úgy látszik, teljesen hiábavalónak bizonyultak, ugyanis olyan elborzasztó bakikkal is találkoztunk, amelyekről már azt gondoltuk, hogy csak a filmekben léteznek. Ilyen a zokni-szandál párosítás. Már szentül hittük, hogy a keletnémet hittérítők óta a divatnak ez a szégyenfoltja a múltba veszett, azonban a budapesti utcákon tapasztaltak alapján sajnos csalódnunk kellett. A szandál plusz vastag zokni párosításra még az sem mentség, ha a hirtelen jött meleg miatt még nem volt idő elmenni pedikűröshöz, aki rendbe szedte volna a csizmás időszakban lestrapált lábakat, ez a párosítás 2009-ben már egyszerűen vállalhatatlan 10 év felett és 60 év alatt.De az is megér néhány mondatot, hogy egyszerűen még mindig nem sikerül eltalálni a megfelelő nadrághosszt, úton-útfélen belefutunk olyan járókelőkbe, akik meg vannak győződve arról, hogy a bokavillantás trapéznadrágnál is megengedett, utoljára mondjuk el, a trapéznadrágnak szigorúan hosszúnak kell lenni. (Ugyanitt jegyezzük meg: felhajtani is szigorúan tilos őket!) Szűk és egyenes szárú fazonoknál számos esetben megengedett a bokavillantás, de ez már felsős tananyag. A másik sarkalatos pont a cicanadrág, az elmúlt szezonok alatt boldog-boldogtalan beszerezett legalább egyet, alkattól függetlenül, amit aztán ha kell, ha nem mindennel sikeresen összepárosít, aminek a végeredménye az esetek nagy részében egy alapvetően teljesen vállalhatatlan szett lesz. A csipke cicanadrágot már így is csak nagyon nehezen veszi be a gyomrunk, de ha valakinek bejön, ám legyen, azonban egy csipkecsodát konyakszínű kreppharisnyával és pántos kockasarkú és orrú cipővel kombinálni, ha vért nem is, de egy alapos újragondolást azért kíván. Ha a cicanadrágokhoz még önmagukban hideg van, akkor szigorúan testszínű és üvegszálas harisnyával lehet őket felvenni, ugyanis ez a lehető legkevésbé feltűnő megoldás.A másik, amit figyelembe kell venni, ha cicanadrághordásra adjuk a fejünket, az az, hogy sajnos nem mindenkinek áll jól, bár szegény Tóth Verát a stylistja minden egyes alkalommal cicanadrágba öltözteti, mindenki elhiheti, hogy bizonyos méret felett egyszerűen nem mutat jól, a teltek inkább maradjanak a hagyományos harisnya mellett, ami akkor, ha eltaláljuk a helyes színt, jó néhány kilót jelenthet mínuszban. A különböző masnival vagy fodorral díszített daraboktól pedig még a tökéletes alkatúakat is óva intjük, nemhogy a ducikat.

Hibák fent

A "lent" elkövetett hibákkal még koránt sincs vége, hiszen régi jó barátaink, a nadrágból kivillanó úszógumi és a pocak visszatértek, hiába hangoztatja úton-útfélen minden divatszakértő, hogy a hasvillantás már régen kiment a divatból, itthon úgy fest, az intelmek süket fülekre találnak. Ahogy szétnéztünk a városban, ez a magyar nők által leggyakrabban elkövetett hiba. Nem a pocakkal vagy az úszógumival van baj, szinte mindenkinek van kisebb vagy nagyobb, megszabadulni tőle pedig kínkeserves munka, de ha már egyszer odanőtt az a csúfság, akkor legalább ne mutogassuk – ráadásul egy jól szabott felsővel és nadrággal nem nehéz eltüntetni. Nincs ezen mit ragozni, egyszerűen nem szép.A legnagyobb baj mégsem az úszógumival van, ugyanis a melltartókérdést még mindig nem sikerült kellőképpen tisztázni, pedig nem túl nehéz ügy. A szabály borzasztóan egyszerű, a melltartónak a lehető legkevésbé szabad kilátszódni a ruha alól, most már itt az ideje megjegyezni, hogy a melltartó és bármilyen másik fehérnemű a legkevésbé sem tartozik a nagy nyilvánosságra. A hátvillantós felsőből kikandikáló ormótlan melltartópánt még akkor sem megengedett, ha egyébként az árnyalatok passzolnak egymással. Ha már mindenképpen kell a felső alá valami, akkor vegyünk fel alá csőtopot, az alá pedig pánt nélküli melltartót. A másik vérlázító dolog a szilikonpánt, amitől egyszerűen a magyar nők képtelenek megválni, úgy hordják, mintha kötelező lenne, pedig kevés kiábrándítóbb látvány van annál, mintha a napfény megcsillan a gusztustalan műanyagon.Kevésbé nagy hiba, mégis számtalanszor elkövetjük, hogy nem a saját méretünkhöz passzoló táskát választunk. Ha valaki alacsony, akkor bele kell törődnie abba, hogy a mostanában divatos hatalmas táskákat elsősorban nem nekik találták ki, még akkor sem, ha egyébként a szett összes darabjával színben és stílusban is passzol. Ezek a nagy táskák megkívánják a minimum 170 centis magasságot, ugyanis ez alatt könnyen összenyomhatják az alkatot.Az utcán látottak kissé elkeserítettek minket, ugyanis összességében csak néhány kifogástalan megjelenésű csajjal találkoztunk, a hibák viszont számolatlanul jöttek egymás után, és ez még csak a második 20 fok feletti hét volt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés