free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Medvehagymás receptek még

Ízbolygó         Címkék: főzelék, kaja, medvehagyma, perec, recept 0 hozzászólás

A pesto és a fűszervaj után tovább kísérletezünk a medvehagymával, és még mindig isteni finom. A medvehagyma legendás, mindenki próbálja ki!

A medvehagyma áldásos hatásairól már szóltunk, és ugyanitt két isteni receptet is ajánlottunk. Mondanunk sem kell, van folytatás, hiszen a medvehagymából rengeteg minden készíthető! Legfinomabb (és leghasznosabb) nyersen elrágcsálni, vagy salátát készíteni belőle. De tovább variálhatunk vele, íme egy további medvehagymacsokor:

Medvehagyma-cukkini főzelék

Hozzávalók


40 dkg medvehagyma

4 saláta
cukkini

1 nagyobb fej vöröshagyma

10 dkg bacon

2 doboz (2 x 12,5 dkg) Philadelphia sajtkrém

A szalonnát apróra vágom, és zsírjára sütöm. Piros, ropogós legyen! A szalonnát kiszedem, és a közben felaprított hagymát a szalonna visszamaradt zsírján üvegesre párolom. A medvehagymát megmosom, feldarabolom, és a felét a hagymához adom a lereszelt cukkinivel egyetemben.



Kicsit megsózom, és fedő alatt közepes lángon párolom, míg össze nem esik. Néha megkeverem. Közben a medvehagyma másik felét kevés olívaolajjal leturmixolom, és a sajtkrémmel összekeverem. A főzeléket ezzel sűrítem be. A megpirult szalonnadarabokat is belekeverem

Medvehagymás-juhtúrós rétes

Hozzávalók 


1 maroknyi csokor medvehagyma (15 dkg)

10-15 dkg juhtúró

2 + 1 tojás

2 evőkanál búzadara

kevés vaj

só

3 réteslap

A medvehagymát felaprítom, majd vajon megpárolom, sóval ízesítem. Ha kihűlt, hozzáadom a 2 felvert tojást, a búzadarát, és negyed órát állni hagyom. Egy nedves konyharuhára 3 réteslapot egymásra teszek, a legfelsőt megkenem olvasztott vajjal, majd rákenem a medvehagymát, és elosztom rajta a juhtúrószeleteket, és a hosszabbik oldalánál fogva a konyharuha segítségével feltekerem. A rúd tetejét tojásos tejföllel megkenem, és 200 fokon pirosodásig sütöm.

Medvehagymás perec

Hozzávalók

15–20 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
50 dkg liszt
3 dl tej
1 teáskanál cukor
25 g élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál kacsazsír
1 felvert tojás

A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, míg felfut benne. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, valamint az olvasztott kacsazsírral, az apróra vágott medvehagymával, illetve a tejben felfuttatott élesztővel összekeverem, majd lefedve meleg helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, kiborítom a tálból, és átgyúróm, majd 16 részre osztom. A részekből nagyjából 1 cm vastag rudakat sodrok, majd pereccé formálom őket. Felvert tojással lekenem a tetejét, majd 200 fokon nagyjából 15 perc alatt pirosra sütöm őket.



Megkenhetjük a kisülés után "sóval" is. Ez 2 evőkanál lisztből, 1 evőkanál sóból és annyi vízből áll, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Ha bőven megkentük a tetejét, még visszamehet 5 percre a már kikapcsolt, de még forró sütőbe. Életveszélyesen puha, foszlós és medvehagymás!



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés