free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Optimista divattervezők

Borsa         Címkék: afrika, divat, divattervező, gazdaságiválság, kollekció 5 hozzászólás

A gazdasági válság Párizstól Tokióig a kifutókon is érezteti hatását. A dél-afrikai divattervezők viszont ellenszegültek és optimista kollekciókat alkottak.

Az afrikai divattervezők az idei, Dél-Afrikai Divathéten megmutatták, hogy a maguk módján hogyan szegülnek ellen a gazdasági világválságnak: a kifutón az afrikai civilizáció aranykora inspirálta, merész öltözékeket vonultattak fel. Így például Afrika egyik legismertebb divatháza, a Stoned Cherrie bemutatóján az egybegyűltek vibráló színekben pompázó, pazar szövetekből készült ruhákat láthattak, amelyeket az ősi Mapungubwe civilizáció öltözködési tradíciói ihlettek. "Megpróbáltuk elképzelni, hogy milyen lenne ez manapság" - nyilatkozta a Reutersnek Nkhensani Nkosi, a divatház kreatív igazgatója.

Az elmúlt években az afrikai tervezők jellemzően az európai trendeket próbálták követni, újabban viszont az a jellemző, hogy saját, bennszülött kultúrájuk szín- és formavilágát ötvözik a modern irányzatokkal.

www.fashionafrica.com, www.ifashion.co.za
Nézd meg az optimista ruhákat!

Nkosi elmondta, eltökéltek voltak, hogy a globális gazdasági krízis, amely Párizstól Tokióig érezteti hatását a kifutók világában is, a Stoned Cherrie kollekciójának mély optimizmusát ne törje meg. Egy másik tervező, Uyanda Mbuli egyetért Nkosi-val. "Az, hogy gazdasági válság van, nem jelenti azt, hogy a fogyasztók nem vesznek ruhákat. Csak azt, hogy a vásárlói döntéseikben az értelem dominál. Értéket keresnek."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés