free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Testtárgyak

Megyeri Nikolett         Címkék: bútor, dizájn, tárgy, tervező, test 0 hozzászólás

Az emberi test ihlette számos tervező alkotását, de itt ne csak a szépen ívelt vállakra gondoljunk, hanem például az érrendszerre vagy az agyra. Döbbenetes fantáziák.

Bár az emberi – vagy akár állati, növényi – testre, pláne a belsejére viszonylag ritkán gondolunk dizájnosság szempontjából, mégis, ha csak úgy random választunk egy testrészt, szervet vagy akár csak egy sejtecskét például, és azt kicsit alaposabban, odafigyelve megszemléljük mind az esztétikum, mind pedig a működés szempontjából, akkor bizony rá kell jönnünk, hogy a természet a legtehetségesebb dizájner. Nem véletlen tehát, hogy a tervezők is igen gyakran merítenek inspirációt természetes formákból és működésekből. Most olyan dizájntárgyakról lesz szó, amelyeket az emberi test ihletett.

Az amerikai Blue Ant Studio tervezőinek alkotása ez a boroskancsó (kép 1), amelynek formája a szív érrendszerét idézi. Az üvegbe 20 cl folyadék fér, persze akkor a leghitelesebb, ha ez folyadék vörösbor… Összesen 12 darab készült belőle, amelyeknek darabját 434 000 (!) forintnak megfelelő összegért vesztegetik.  

http://blueantstudio.blogspot.com, http://bioephemera.com, www.raw-edges.com
Nézegess emberi test inspirálta tárgyakat!

Jun Tahahashi japán tervező 2007-es őszi–téli kollekciójában szerepelt ez az agy alakú táska (kép 2). A tárgy agytekervényeket mintázó borítása úgy készül, hogy a gyapjúfonálból kötött csövecskéket speciális, zselés anyaggal töltik fel és hajtogatják agy alakúra. Bár ez a modell is sokak véleménye szerint felkavaró darab, viszont ha vetünk egy pillantást a Yael Mer által tervezett kézitáskára (kép 3), ami gyakorlatilag úgy néz ki, mintha egy levágott emberi fejet cipelnénk egy tornazsákban, nos, akkor az előbbi már kifejezetten visszafogott alkotásnak tűnik.

Shannon Wright amerikai dizájner ezzel a tapétatervével (kép 4) azok igényeit szeretné kiszolgálni, akik a húgyhólyaggal összekapcsolódott vesék képével kívánják kitapétázni a lakásukat. Ráadásul ha ez önmagában még nem volna elég trendi, az ábrázolás retróstílusban készült.

www.trendhunter.com, http://purecontemporary.blogs.com

A The Plug dizájnstúdió és Stephanie Rollin tervezése az Uterus váza (kép 5). A tárgy a női méhet a petefészkekkel ábrázolja úgy, ahogyan azt az anatómiai lexikonokból ismerhetjük, csak épp hófehér porcelánból. A tervezők szándéka az volt, hogy ezzel a tisztaságot sugárzó alkotással visszaadják a méh megítélésének méltóságát.

www.trendhunter.com

Az Emeshel kristálytervező cég 2004-ben dobta piacra parfümkollekcióját, méghozzá meglehetősen kifejező üvegekbe csomagolva. A kristály parfümösüvegek ugyanis – attól függően, hogy férfi- vagy női illatot rejtenek – férfi (kép 6), illetve női (kép 7) nemi szervet formáznak művészi ízlésességgel.

1. Testtárgyak
2. GerincdizájnLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés