free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 cukorból készült nem-édesség

Borsa         Címkék: cukor, dizájn, lista, öt, tárgy 0 hozzászólás

A cukrot legtöbben édesítőként tartjuk számon, azonban sok egyéb dolgot is készítenek belőle, ami ugyan nem fogyasztható, viszont szép. Íme öt remek.

Amikor a cukorra gondolunk, nyilvánvalóan elsőként az édesítés ugrik be a többségnek, nem pedig az öltözködés vagy mondjuk a lakásunk berendezése. Pedig cukorból, illetve cukornádból számos olyan dolgot is készítenek, aminek köze sincs az édesítéshez. Ilyen termékekből állítottunk össze egy ötös listát.

www.designboom.com, http://francescasignori.comAsztal és csempe

Francesca Signori olasz tervező korábban ételstylistént dolgozott egy dizájncukrászdában. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a kristálycukorból akár csinos berendezési tárgyakat is készíthetne. Az ötlet néhány hónappal később a Cukormesék névre keresztelt kollekcióban öltött testet, cukorból készült falicsempék és egy cukorasztal formájában. A tárgyak alapanyaga a kristálycukor, amit a dizájner a saját maga által kifejlesztett eljárással stabilizál olyan keménységűre, hogy az használatra alkalmas legyen.

www.daylife.comBioelem

A Sony szakemberei fejlesztették ki egy bioelem prototípusát, ami az energiát cukorból nyeri, méghozzá enzimek segítségével. Egy-egy ilyen elem 50 mW energiát képes előállítani, négy darab összekapcsolásával pedig már működtethető egy mp3-lejátszó és két fülhallgató. A cég szóvivője már 2007-ben úgy nyilatkozott, szeretnék piacra dobni a bioelemet, ám hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, azt azóta sem közölték.


www.kitmeout.comFarmernadrág

A japán Toyo Enterprise cég közel négy évtizede készít farmernadrágot úgynevezett selvage anyag és cukornád ötvözetéből. Az anyagot modern gépek helyett a mai napig is az 1960-as években, Amerikából vásárolt szövőszékeken szövik. A Sugar Cane Jeans a szakemberek szerint a világ egyik legjobb minőségű farmerja, amelyet sajátos, édeskés illatáról is fel lehet ismerni.www.fiveandahalf.comHatáridőnapló

Egy amerikai dizájner házaspár, Judy Lee és Shawn Liu 2006-ban alapította a Five & A Half nevű vállalkozást, ami kézi készítésű jegyzetfüzetek és határidőnaplók gyártására szakosodott. A termékeket cukornádrost és újrahasznosított papír elegyéből álló papírból készítik. Ez a papír ideális akár jegyzetelésre, akár festésre vagy rajzolásra is. Újabb fákat nem kell kivágni az előállításához, ha pedig hulladékként végzi, környezetbarát módon bomlik le. 


www.oliverkessler.comLámpabura

A német Arteo Designgroup tervezői másfél éves munkával alkották meg a cukor lámpaburát. A cukor itt a műanyagot helyettesíti, így tehát amellett, hogy szokatlan megoldás, még környezetbarát is. A formaterv is megérdemli a dicséretet, hiszen nagyon stílszerűen egy nagyra nőtt kockacukorra emlékeztet. A cukorburával ellátott asztali-, fali-, illetve mennyezeti lámpák kereskedelmi forgalomban is kaphatók 170 és 280 euró közötti áron.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés