free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyomtalanul – tartós rúzsok tesztje

Borsa         Címkék: csók, rúzs, smink, tartós, teszt 3 hozzászólás

Nagy csalódás, ha a drága, tartós rúzsok egy-két óra után megadják magukat, vagy csomókba összekapaszkodva ülnek meg a szánkon. Körülnéztünk, ki mit tud.

Ha a kezünket a szívünkre tesszük, eddig utolsó szempont volt egy rúzs kiválasztásánál, hogy csókálló-e vagy sem. Egyfelől azért, mert ha tartós terméket ígér a gyártó, abban nyilván benne van ez is, arról nem is szólva, hogy míg eljutunk odáig, addig sokszor egy-egy főétkezésen is állnia kell/kéne a sarat a méregdrága ajakpíreknek, a dohányzásról, italozásról meg már csak a sor végén merünk megemlékezni. No, gondoltunk egy nagyot, hogy akkor tessék kérem, itt a Borsa csókolózni vágyó stábja, akik éhesek is, italozni sem restek, sőt megátalkodott dohányzójuk is van, lehet bizonyítani. Nem ma kezdtük, magyarán nem csalfa vak remények vezényeltek, amikor begyűjtöttünk e célból néhány népszerűbb terméket, de teszteltünk kitartóan, ránk aztán senki ne mondja, hogy megvezetjük a nyájas Borsaolvasót.A színek e tekintetben majdhogynem mellékesek voltak, és bár a kedvesek-szeretők első körben alig-alig vélték érteni ezt a rég tapasztalt szenvedélyt, a feladat (szomorú és kiábrándító) ismertetése után már maguk is olyan elánnal dolgoztak az ügyön, hogy azóta egy rakás kiegyensúlyozott nő gyártja a tartalmat idebent. A szabály az szabály, tehát rendben, hogy az ember, ha szerencséje van, csókkal dicséri és lopja a napot, de attól még szigorúan számon tartjuk a cigarettán, poháron, szalvétán ottfelejtődött nyomokat, és a csomókba összeállt, málladozó, gyengécskén teljesítő rúzsoknak sincs irgalom. Négy darab terméknek szavaztunk bizalmat első körben. (Plusz egyre a főszerkesztő csapott le, de az azonnali tollbamondás eredménye az volt, hogy ragad, büdös, és visítva fogja majd menekülőre a tartós párkapcsolata, ha meglátja. Valószínűleg így is esett.)

Íme az egyes tesztelők személyes tapasztalata és sommás véleménye:

L’Oréal – piros

Vastag réteget képzett a számon, olyan volt, mintha valami páncél lenne rajtam, iszonyú érzés volt. Kicsit úgy éreztem magam, mint Medveczky Ilonka néni, aki képtelen megereszteni egy őszinte mosolyt, különben szétrepednek az ajkak. Elég kemény rúzs, ezért nagyon nehéz pontosan, szépen felvinni, ami egy ilyen harsány színnél különösen fontos.Ecsettel sem volt könnyebb eldolgozni, ráadásul makacsul beleült a rúzs az ecsetbe. A második réteg, ami elvileg hidratál, kimondottan rossz érzés volt, olyan volt, mintha be lett volna zsírozva a szám. Viszonylag lassan kopott le, vagyis nem is kopott, hanem inkább lassacskán hámlott, de előtte még rendesen össze is csomósodott. A 16 órás hatás, amit ígérnek, teljesen kizárt. Őszintén szólva nem jött be, és akkor már inkább óránként újrakenem a számat bármi mással.

Isadora – rózsaszín

Na, ez már egy fokkal többet tudott – önmagában, a szájfényréteg nélkül is teljesen vállalható, bár úgy kicsit szárítja a szájat. Könnyen fel lehetett kenni, és a száradás után sem volt az a kényelmetlen rossz érzés, bár korántsem annyira könnyű viselet, mint egy hagyományos rúzs.Tart, mint a beton – ettem, ittam, fagyiztam, sőt még a nagyapám atomerős pálinkája sem oldja – nagyszerű találmány ez, érdemes beruházni rá. Ráadásul orrfújáskor nem maradt a zsepin a rúzs fele, ez dicséretes. Nekem bevált, bár 3-4 óránál tovább ez sem tartja magát, pasi ide vagy oda.

Max Factor, Lipfinity – gyönge hússzínű

Kétlépéses termék, szigorú határidőkkel. Szín felken, egy perc hatóidő, rögzítő-hidratáló zsírral rámegy, kész is vagyunk. Az ecsettel elég jól el lehet dolgozni a színt, aztán mintha beinná az ember szája, végleg megköt, és olyan száraz lesz, hogy nézni is fáj. De jön a fényezős ajakápolás, ezt kétóránként újra kell kenni, és nagyon megéri, mert az ajkak megint emberi szájra kezdenek hasonlítani tőle. Könnyű, nem ragad, nem büdös.Másnap reggel az az érzésem, hogy ezt innen ember már le nem szedi, így maradok örökre, szóval nagyon mokányul dolgozott. Volt nagy lakoma, szenvedélyes csókjelenet és fél doboz cigi is – ezzel együtt még másnap reggel sem adta meg magát a sminklemosónak, bár utána már csak foltokban maradtak meg az utolsó ellenállók. Végül már smirglivel mentünk rá. A tartóssággal tehát nincs baj, megbízható termék – jut is, marad is.

Astor – Liquid Kiss

Nem cicomázzuk: ebben több az illatanyag, mint egy üveg kölniben. Mintha egy parfümériába harapna az ember, és hiába a mesés csillogás, hamar megadja magát az egész hóbelevanc. Pohár száján, cigarettán azonnal nyomot hagy, a férfiember száját is hamar birtokba veszi, és mivel tényleg aktívan teszteltük, egy óra múlva nyoma sem volt se színnek, se hidratálásnak. Ha csak beszélgetni ugrunk le a sarki kávézóba tíz percre, tökéletes, de bikább estéken ne nagyon bízzuk rá magunkat, vagy óvjuk az ajkat, mint a hímes tojást. Külön dühítő, hogy csomósodik, és a száj széléről kell aztán körömmel lekapirgálni a maradékot. Ne erre építsük a tökéletes megjelenést, vagy ha mégis, akkor sűrűn ugorjunk ki a mosdóba egy kis korrekcióra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés