free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Outletnek áll a világ

Borsa         Címkék: árak, divat, outlet, ruha, vásárlás 0 hozzászólás

Mérethiány és drágaság, mi ezt tapasztaltuk az outlet centerekben. Lehet ugyan jobb darabokra is bukkanni, de kérdés, hogy megéri-e a fáradtság és az üzemanyag.

Utánajártunk, hogy tényleg érdemes-e elzarándokolni egy-egy jobb darabért a mostanában divatos outletekbe. Kíváncsiak voltunk, hogy megéri-e utazgatni és elkavarodni a különböző autópálya lehajtókon csak azért, hogy néhány márkás darabbal térjünk haza, vagy ismét csak egy felkapott hóbortról van szó. A magyarok zarándokhelyéig, Pandorfig ugyan nem kocsikáztunk el, de két hazai outletcentert is megnéztünk magunknak, és levontunk a következtetéseinket.

GL Outlet

Hosszas keresgélés után bukkantunk csak rá az üzletkomplexumra, az autópályán egy darabig kitáblázták az irányt, aztán egyszer csak eltűntek a táblák, mi pedig csak kapkodtuk a fejünket, hogy merre kell letérni. Nagy nehezen megtaláltuk a komplexumot, ami leginkább egy kísértet lakta falura emlékeztetett bennünket, olyan volt az egész, mint egy régi westernfilm díszlete: sehol egy teremtett lélek, kivéve a hivatalból ott ragadt seriffet, aki jelen esetben egy biztonsági őr volt.Bocsánat, ezenkívül volt még egy megmaradt üzlet is, ami az arra tévedt turistákat volt hivatott kiszolgálni, ez pedig nem más volt, mint a Calzedonia márkaboltja. A harisnyaszaküzleten kívül még nagyjából három üzletet találtunk nyitva, amelyben egyetlen vásárló sem volt. Elsőre nagyon úgy tűnt, hogy a GL Outlet az utolsókat rúgja. A Calzedoniába egyébként érdemes betérni, ugyanis igencsak jutányos áron lehet hozzájutni fürdőruhákhoz és fehérneműköz, bár a nagy kosarakban igencsak mélyre kell ásni ahhoz, hogy rábukkanjunk egy-egy jobb darabra. Bugyit ötszáz, melltartót, pedig már ezerötszáz forint alatt találtunk, a legolcsóbb bikini, pedig kettőezer forintba került. Azt viszont egyértelműen kijelenthetjük, hogy néhány bugyiért teljesen felesleges ennyit autózni.

Premier Outlet

Nem sokkal messzebb található a másik igencsak tekintetre méltó mérettel rendelkező komplexum a Premier Outlet, ami külsőre kísértetiesen hasonlít a Pandorfban található üzletsorra, nem hiába ha valami "Osztrákban" bevált, akkor annak itthon is működnie kell. Ez már mérföldekkel jobban festett, mint a GL Outlet, itt sem volt ugyan tömeg, de azt betudhatjuk az általunk kiválasztott időpontnak, ugyanis a csütörtök délelőtti órákban néhány kismamán kívül nagyon nem találkoztunk mással. Jó néhány - plázákból már jól ismert - márka székel ebben a kiárusító komplexumban. Az Office-ban viszonylag olcsón juthatunk hozzá tavaszi cipőkhöz és papucsokhoz, de az ár még így sem kúszik lejjebb az eredeti ár ötven százalékánál, az igazán elvetemültek már a csizmát is beszerezhetik a következő szezonra, főleg, ha nem zavarja őket, hogy néhány évvel korábbi az adott modell.Következő boltunk a meglehetősen húzós árakkal dolgozó Benetton volt. Aki fanatikusa a márkának, annak megér egy próbát, ugyanis a ruhák és táskák nagy része a bolti ár feléért elvihetők. Amiért igazán érdemes kimenni azok a táskák, ugyanis egészen nagy volt belőlük a választék, és a többségük tejesen vállalható volt. Mi még beleszerettünk egy fehér derékban megkötött ruhába is, viszont a sok próba miatt tele volt alapozó folttal, amit akár meg is bocsátottunk volna, ha nem kérnek a ruháért tízezer forintot.

A Nike outlet leginkább azoknak fog beválni, akik kimondottan sportoláshoz keresnek ruhákat, futó és aerobic cipőket már fél áron meg lehet venni, és egy-egy darabon akár tízezer forintot is meg lehet spórolni. Itt is - viszonylag - nagy választék volt táskákból, és legnagyobb örömünkre ötezer forintért nemcsak sporttáskákat, hanem utcai darabokat is találtunk.A Retro outlete zsúfolásig volt tömve farmerekkel, a legdrágább darabok harminc, a legolcsóbbak hetven százalékkal olcsóbbak a bolti árnál, mi azt figyeltük meg, hogy minél jobban fogyott egy fazon a rendes márkaboltban, annál inkább tartja az árát. Itt a farmeren kívül viszont mást nem igazán érdemes venni, ugyanis a legtöbb darab már a plázákban sem vált be, vagy a mintája vagy pedig a fazonja miatt.

A kedvenc boltunk a Trender Store volt, ami a különböző dizájner márkák kiárusító helye, viszonylag olcsón lelhetünk rá Versace és Just Cavalli cipőkre, bár fel kell készülni, hogy az igazán olcsó darabokból csak egy-egy darab van, ami vagy a mi méretünk vagy nem. Majdnem elcsábultunk egy platform Cavalli szandál láttán, ami 120 ezer forintról volt leárazva húszezer forintra, viszont a válságra való tekintettel szépen csendben visszatettük a polcra. De találtunk Moschino kabátot nyolcezer és Chloé kabátot húszezer forintért. A titok nyitja itt is a türelem, ugyanis a hatalmas kínálat viszonylag kis helyre van besűrítve, amit gondosan át kell vizsgálni ahhoz, hogy rábukkanjunk egy-egy jobb darabra.A csajok kedvence egyértelműen a Mango outlet, ami ott jártunkkor igencsak ki volt fosztva, és néhány műszálas borzalmon kívül mással nem találkoztunk, bár az igazat megvallva, volt már, hogy nagyon jó minőségű és mutatós darabokat sikerült kifognunk potom áron. Azt viszont tudni kell, hogy ehhez szerencse kell, ezért az outletekben való vásárlás leginkább a turkáláshoz hasonlít, egyáltalán nincs rá garancia, hogy aznap, amikor megyünk szerencsével járunk. Szezononként egyszer-kétszer érdemes elzarándokolni, de mindenképpen rá kell szánni jó néhány órát, ugyanis a sok kacat között nehéz rábukkanni, az igazi kincsekre. Amire viszont lélekben fel kell készülni, hogy a boltok kínálata igencsak mérethiányos, S-es és M-es darabokból viszonylag kevés akad. Valamint azzal is jó lesz számolni, hogy néhány példától eltekintve elsősorban az egyébként is drágább márkák találtak otthonra az outletekben, amelyeknek az árai még így is elég húzósak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés