free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 környezettudatos híresség

Borsa         Címkék: híresség, környezettudatos, lista, öt, példamutató 2 hozzászólás

A hírességektől alapkövetelményként elvárható a példamutató magatartás, azonban kevesen vannak, akik ezt komolyan is veszik. Azért akad néhány kivétel.

Tudjuk, hogy iszonyat közhely a jótékonyság meg a celebkérdés, mert akinek van miből adni, az ugye adjon is, ráadásul legtöbbször egy-egy híresség nevében csupán a menedzsment dönt - a pozitív megítélés miatt - a jótékonykodásra szánt összegről, amolyan reputációs befektetés gyanánt. Tehát ez egy nehéz ügy, és még nehezebb a példamutató magatartást életformává nemesíteni, mert elsősorban nem is pénzbeli dolgokról van itt szó. Vannak azonban üdítő kivételek is, mi most a környezettudatos hírességek körében kutakodtunk, bár csendben megjegyeznénk, hogy ők sem feddhetetlenek…

http://wallpapers.oneindia.inAngelina Jolie

Szegény Angelina sokak szemében vörös posztó, egyrészt mert stoppolta Brad Pittet, másrészt mert a dús ajak és a mennyi tetoválás egészséges egy 30-as nőn kérdése igencsak megosztja a közvéleményt. Az azonban ritkán kerül fókuszba, hogy Miss Jolie humanitárius tevékenységei mellett - melyek már magukban is igen becsülendők - a környezetvédelem kérdését is szem előtt tartja. Természetvédelmi akciókat kezdeményez, és igen sokszámjegyű adományokkal segíti az őserdők megóvását is. Nem is olyan régen kapta meg az áldozatos munka elismeréseképp a tiszteletbeli kambodzsai állampolgárságot, ugyanis ez a térség különösen kedvelt pontja a színésznő jótékonysági akcióinak.

www.ecorazzi.comBono

A U2 zenekar napszemüveges frontembere, Bono rengeteg elismerést kapott már humanitárius munkája elismeréseként. Bono nemcsak dalaiban lobbizik a szegénység, a háborúk és környezetpusztítás ellen, de állítólag igen figyelemreméltó önmegtartóztató életet is él, és ezt elvárja a zenekar többi tagjától is. Évek óta harcol az emberi jogokért, az AIDS-krízis kezeléséért, az afrikai országok felzárkóztatásáért, és egyben a környezetvédelem elkötelezett híve, nézetei helyességéről pedig igyekszik döntéshozó pozícióban lévő politikusokat is meggyőzni. Azért szentnek túlzás volna kikiáltani, de mindenképpen példaértékű a témában tanúsított igyekezete.

www.treehugger.comLeonardo DiCaprio

DiCaprioval mostanában szerencsére már nem magánéleti botlásai, hanem remek színészi teljesítménye miatt foglalkozik többet a sajtó. Azt azonban kevesen tudják, hogy a színész elkötelezett természetvédő és globális felmelegedés elleni élharcos. A környezetvédelmi csoportok állítólag odavannak érte, mert nem csupán anyagi javakkal és propagandafilmekkel támogatja működésüket, hanem a tudatos mindennapokkal is. Házát napelemek borítják, környezetbarát autót használ, és még hosszabb utazások alkalmával is odafigyel a részletekre; magángép helyett, menetrendszerinti repülőjáratokkal utazik, és minthogy a légi közlekedés az egyik leginkább környezetromboló tevékenység, így igencsak figyelemreméltó ez a gesztus, ha valóban így van…

www.theinsider.comNatalie Portman

A törékeny színésznőről sok minden meglepő furcsaság derült már ki az évek során - például, hogy mennyire jól áll neki a tar frizura -, de elkötelezett környezetvédői munkásságáról ritkán hallani, pedig lenne mivel büszkélkednie. Portman gyerekkora óta vegetáriánus - pár hónapja pedig áttért a vegán életmódra, azaz semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt -, környezetvédő és az abszolút erőszakmentes élet híve. Nemrégiben tervezett egy cipőkollekciót a Té Casan kérésére, mely lábbelik kizárólag állati eredetű anyagok felhasználása nélkül készültek, vagyis egyetlen szegény "bőrös" jószágot sem öltek le miattuk. A cipőkből befolyó összeg pedig nem Portmant gyarapítja, hanem egyenesen egy környezetvédelmi szervezet számlájára vándorol, hát így kell ezt csinálni!

www.tv2.huNémeth Lajos

A környezetvédelem hazai nagykövetei közül Németh Lajos nevét emeltük ki, de ezzel a felelősségteljes címmel büszkélkedhet az Alma zenekar, Csapó Gábor, Fenyő Iván, Görög Zita, Kovács Patrícia, Kukorelly Endre, Lola és Novák Péter is. "Ma Magyarországon társadalmi szemléletváltásra van szükség a környezetvédelem területén, ehhez példamutatásra van szükség. Csak akkor tudunk a környezetvédelem ügyében hatékonyan fellépni, ha mindannyian belátjuk: tudunk tenni annak érdekében, hogy megállítsuk a szennyezést, a fölösleges pazarlást, és képesek vagyunk jó példát mutatni a jövő generációinak, Magyarország polgárainak" - áll a nagyköveti nyilatkozatban. Az újdonsült nagykövetek vállalják továbbá a szelektív szemétgyűjtést, a környezetbarát közlekedést, az energiatakarékos életmódot és környezettudatosságra való nevelést.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés