free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nagy reszelés: körömápolás

Borsa         Címkék: körömápolás, manikűr, reszelő, szépség, tanács 1 hozzászólás

A rendszeres körömápolás legalább annyira fontos, mint a haj vagy bőrápolás. Sorozatunk első lépésében átvesszük, hogy mit értünk precíz és profi manikűr alatt.

A nagy tavaszi renoválást a szemöldök után idén a körmök rendbehozatalával folytatjuk, bár ez sem mondható tipikusan nyári fazonigazításnak mégis leginkább a meleg beálltával szánjuk rá magunkat arra, hogy felturbózzuk a téli vitaminhiánytól lestrapált körmeinket. Kétrészes sorozatunk első részében a körömápolásról és a rendszeres manikűrözés fontosságáról értekezünk, valamint arra is fényt derítünk, hogy mit takar a rejtélyes japán manikűr.

Amikor szakemberhez megyünk, alapvetően háromféle manikűrözés között választhatunk, az egyik a francia manikűr, amely a tévhittel ellentétben nem a lakkozásra vonatkozik. A francia típusú manikűr annyit jelent, hogy a körömágyat védő bőrt nem levágják, hanem áztatás nélkül egyszerűen visszatolják, ezt a fajtát nálunk szinte senki sem kéri, ugyanis kevésbé látványos megoldás - világosított fel minket Czibula Anita manikűrös. A másik típus a hagyományos áztatós vagy vizes manikűr, amelynek a lényege, hogy a felpuhított körömágybőrt ollóval levágják. A harmadik fajta, pedig mostanában divatos bár valójában nagy múltra visszatekintő japán manikűr, amely a japán császárok titkolt eljárása volt. Ennek az a lényege, hogy a bőrt méhviaszkrém és méhviaszpor segítségével erősítik, és polírozzák, de erről bővebben majd később.Az első lépés mindig az, hogy a kívánt hosszra reszeljük a körmöket, ehhez választhatunk hagyományos papírreszelőt, de már kapható úgynevezett üveg reszelő is, aminek az az előnye, hogy a használat során felmelegszik, és így szinte összeforrasztja a köröm végét, ez azoknak különösen jó, akiknek hajlamos a körmük arra, hogy kettéváljon. Bár azzal is számolni kell, hogy az ilyen reszelőkkel jóval lassabb a munka.

Miután túl vagyunk a reszelésen egy speciális szerszámmal visszatoljuk a körömágybőrt, aztán jöhet az áztatás, ami felpuhítja a körömágybőrt, ezáltal sokkal könnyebben lehet eltávolítani, ráadásul a köröm szélén található elhalt bőrréteget is könnyebben lehet eltávolítani. Ha már a körömágybőr eltávolításnál járunk akkor érdemes megjegyezni, hogy a manikűrösök egy része gond nélkül levágja az oda nem illő részeket, azonban mások inkább a visszatolás mellett érvelnek, ugyanis ez a bőr arra hivatott, hogy körömágyat megvédje a kórokozóktól, ezért fontos, hogy soha ne vágjuk túl rövidre, ugyanis könnyen károsodhat a körmünk. Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer begyulladt az elég lassan gyógyul és nagyon kellemetlen, sőt fájdalmas tud lenni. Bár magunknak is levághatjuk, mégis jobb, ha havonta egyszer elzarándokolunk egy szakemberhez, aki biztosan nem vág majd bele bőrbe.Az áztatás után még használhatunk speciális körömágybőr feloldó folyadékot, ami nagyban megkönnyíti az eltávolítást, ezt vastag rétegbe fel kell vinni az eltávolítandó részre, és néhány perc után gond nélkül le lehet vágni. A vágáshoz olyan ollót válasszunk, ami elég hegyes és szorosan szár, ugyanis ezekkel lehet a legpontosabban dolgozni. Miután levágtuk a bőrt érdemes fertőtlenítőt ráfújni, ugyanis ez a terület elég érzékeny, és könnyen begyulladhat. Ezek után már csak néhány csepp olaj, és nagyjából készen is vagyunk. Az olaj táplálja a bőrt, és nem fog kiszáradni, ami azért fontos, mert a legtöbb esetben azoknak szakad be a körömágybőr, akiknek nagyon száraz. Olivaolaj is megteszi, ha nincsen más, de a speciális körömágybőr-tápláló olajokat direkt erre a célra kifejlesztett adalékokkal, vitaminokkal dúsítják. A vitaminok, elsősorban az A a D és a C a köröm számára is fontosak, bár a körömerősítő lakktól sokszor csodát várunk, jobb ha tisztában vagyunk vele, hogy a körmünk kívülről csak alsó harmadáig tud felszívni tápanyagot, ezért a lakkozás helyett fontosabb, hogy belülről tápláljuk.Amennyiben profi manikűrösnél hozatjuk rendbe a kezünket, akkor ezek után jön a jól megérdemelt masszás, de ha nem járunk szakemberhez, akkor sem szabad elfeledkezni arról, hogy mindig krémezzük a kezünket, bár nyáron a nagyon zsíros kencék nem igazán jók.

Miután elég rövidre reszeltük vagy reszeltettük a körmünket, és a feleslegesnek tűnő bőrtől is megszabadultunk jöhet az optikai tuning, ami ebben az esetben a japán manikűrt jelenti. Az eljárást itthon 2002 óta alkalmazzák, de ennél jóval nagyobb múltra tekint vissza. A procedúrához szükséges hozzávalókat mi is beszerezhetjük magunknak, bár a legjobb, ha a műveletet szakemberre bízzuk.Az első lépés, hogy egy speciálisan erre kialakított reszelővel szakszóval élve, felbolyhosítja a körmünket, ez annyit tesz, hogy egy nem túl durva reszelővel kicsit lecsiszolja a köröm felső rétegét. Arra figyelni kell, hogy nem szabad minden egyes manikűrözésnél az egész felületet reszelni, elég csak azt a részt ami lenőtt, ugyanis a sok reszeléstől károsodhat a köröm. A bolyhosítás után méhviaszpaszta vagy krém kerül a körömre, szintén egy speciális eszközzel, ami egy reszelőre hasonlít. Egyetlen szabályra kell figyelni, mégpedig arra, hogy mindig ugyanabba az irányba végezzük a műveletet, pont mintha tojásfehérjét vernénk fel.A második lépéskor egy újabb réteg kerül a körömre, ez pedig a méhviaszpor, ami lezárja a körmöt, ellenállóbbá és erősebbé teszi, ráadásul olyan fényt kölcsönöz a körömnek, mintha színtelen lakkot kentünk volna rá. Manikűrösünk szerint ezt a csillogó fényt nagyjából két hétig élvezhetjük, majd fokozatosan lekopik. Az utolsó fázis, hogy egy polírozó kendővel áttörlik a körmöket, mi pedig csendben reménykedünk, hogy az eljárás az ígéretekhez híven tényleg erősíti a körmünket.

Sorozatunk második részében átvesszük, hogy mit kell a helyes lakkozásról tudni.

Köszönjük a segítséget Czibula Anitának.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés