free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legnyomasztóbb rajzfilmzene

Borsa         Címkék: gyerek, lista, nyomasztó, rajzfilm, zene 7 hozzászólás

Akad köztük gigantikus sláger, de tény, hogy nem a bugyutaság jegyében íródtak. Gyerekkorunk meghatározó meséihez bizony sokszor kevertek kesernyés dallamot.

Kicsit nosztalgikusra sikeredett az összeállítás, és még csak véletlenül sem állítjuk, hogy a legeslegjobb mesék (gyerekkorunk sorvezetői) alá kevert muzsikák ne volnának nagyszerűek. De lássuk be, az alkotók nem a legkézenfekvőbb és legbugyutább megoldásokat választották, és sokszor – nem kímélve a gyermeki pszichét – elég sötét tónusú, de minimum nyomasztó főcímzenéket voltak képesek kreálni az amúgy hibátlan produkciókhoz. A mesék alatti effektekről már nem is szólva. Íme öt, amelyről úgy sejtjük, már kiskorunkban is ránehezedett a mellkasunkra a világ súlya, ha ezek felcsendültek.


Kockás fülű nyúl

Elég megosztó, de a szerkesztőség szolid többsége is úgy emlékszik, nem a nyúl volt a kedvence. Egyesek kifejezetten ellenszenvesnek és nagyképűnek találták, másokat a kukaság és a teszetoszaság taszított a figurában, megint másokból ez az állandó igazságosztó szerepkör váltott ki rosszallást, de abban többé-kevésbé egyetértettünk, hogy a zenéjében van valami baljós, valami nehéz lakótelepi bánat.


Talán a hangszerelés, talán a régmúlt idők teszik, de ezt valahogy ma sem tudjuk másképp gondolni.  


Varjúdombi mesék

Na, ez már a nagybetűs fájdalom. Ahogy rákezd a vonósszekció, az ember szemét majd' elönti a könny, és valljuk meg őszintén, a grafika sem a Walt Disney-figurákat idéző "mindenki nagyon aranyos, csodaszép, de minimum bájos" típusú hozzáállásból született.


Amiért amúgy kifejezetten hálásak vagyunk, pláne így utólag, de gyerekkorban azért bele-beletört az ember bicskája ebbe az ábrázolásmódba. A muzsikát pedig a legsötétebb éjszakán se tennénk be szívesen a lejátszóba. Pedig bitang jó.


Mekk Elek

Az öreg mestert nem lehetett nem imádni, és a többiek is annyira torzak, csúfak, szemtelenek, hogy már tudatra ébredésekor életre szóló barátságot köt velük az ember. Logikus, hogy az aláföstés sem lehetett valami könnyű kis melódia meseszép harmóniákkal – hát annyira izgatott, vibráló és szaggatott lett, hogy beleremeg az ember szíve, ha felcsendül.


Pánikbetegeknek biztosan nem írnánk fel receptre, és azt sem igazán értjük, aki telefoncsörgésnek választja az amúgy nagyszerűen hangszerelt, oldschool dallamocskát.  


Kukori és Kotkoda

Nagy kedvenc volt, nem kérdés. Zseniális grafika, briliáns párbeszédek, legendás szinkron. Azért sorjázzuk a pozitívumot, mert a muzsikáról is szuperlatívuszokban tudunk csak szólni, de lássuk be, ez sem az a békés dúdoló. Nagyon hepciás, nagyon zaklatott, nagyon fülbemászó dallamok.


És hiába hallgatjuk meg többször, ezen az énekszó sem segít. De becsületükre váljon, tudtak ezek valamit anno – nem vádolhatjuk a szerzőket azzal, hogy habkönnyűre festették a világot a tudatlan gyermekseregnek.    


Futrinka utca

Oké, ez tényleg mindent visz. Első körben a Leo és Fred volt még versenyben az aranyéremért, de ez itt tényleg a vérvaló, premier plánban. A muzsikába már önmagában beleborzong az ember, és hiába tompítják olykor-olykor könnyű hegedűszóval, már az is csak úgy tud sírni, mintha a szívünkön húzná a muzsikus.


Aztán így utólag elhallgatva a szinkronban is van valami hisztérikus. Keblünkre az alkotógárdát, szép munka volt, fiúk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés