free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sültpaprikás rétes

Borsa         Címkék: diéta, kaja, kilencvennapos, recept, rétes 0 hozzászólás

A kilencvennapos diéta folytatódik, már a férj is beszállt, de megígérjük, vége lesz, mielőtt a gyerekeket is érdekelni kezdené. Paprikás rétes jutott a szénhidrátnapra.

A férjem is beszállt. Pedig nem is térítettem, egyszerűen csak fogytam a szeme láttára és örömére. Nem mondom, hogy gördülékenyen megy a dolog nála, egyrészről minden reggel a szájába kell rágnom, hogy milyen nap van éppen és mit ehet a nap folyamán. Nem egy nehézfejű ember, sőt, de azért úgy látszik, hogy ez kifog rajta. Azt már megértette, hogy ebédig csak gyümölcs van, úgy indul el mindig otthonról, hogy mindkét kezében almák és banánok vannak, mint valami fura egészségnapi-illusztrációnak. De az, hogy szénhidrátnapon nem tehet sajtot a spagettire, vagy hogy keményítőnapon be kell érnie zöldségekkel nem teljesen a sajátja még. Ami viszont elismerésre méltó, az az, hogy első gyümölcsnapját minden gond nélkül végigcsinálta – mondjuk a sarki zöldséges készleteit erősen lefogyasztotta. Igaz, másnap reggel közölte, hogy nem bírja ki ebédig, azonnal adjak neki valami fehérjét reggelire, de mentségére legyen mondva, hogy előtte egész éjszaka dolgozott.Szóval alakul nála is a dolog és azt, hogy amikor Budapest egyik legjobb éttermében van dolga, nem bír ellenállni a finom falatoknak, tekintsük a kezdők gyöngeségének. Én mondjuk a helyében egy ilyen alkalomkor attól lennék nagyon boldog, hogy van aki elkészíti nekem az aktuálisan megfelelő fogásokat, és nem magamnak kell macerázni velük. De hát én lassan túl vagyok a diéta felén, és mint már mondtam teljesen hozzászoktam az elválasztott étkezéshez.

Pedig továbbra is csalok néha, főleg, amikor egészen egyszerűen nem jut eszembe semmi használható ötlet, ahhoz, hogy pontosan betartsam az előírásokat. Az alábbi étel hivatalosan szénhidrátnapra készült, bár zöldséggel van töltve, de úgy gondolkodtam, hogy ha a paradicsomot és a hagymát minden nap és mindenhez meglehet enni, akkor talán a paprikát is. Lehet, hogy tévedtem, de igazából nagyon finom lett, és evés után sem éreztem azt, hogy ezt így nem szabadott volna. Ráadásul nagy kedvencem a medvehagyma sem kezdte ki a gyomromat, pedig abból nyersen nem nagyon tudok enni, de így összesülve nem bántott. A sült paprika és a pirított dió íze pedig elképesztően harmonikus együtt, jól sikerült, na.


Nézd meg hogyan készül a sültpaprikás rétes!

Annyit azért érdemes tudni, hogy a készen vásárolt réteslapok csúnyán megtréfálhatják az embert, nézzük meg meddig jó a szavatossága, és próbáljunk minél frissebbet választani. Ha a zacskó szélét egy kicsit megnyomorgatjuk, és a tészta széle törik, akkor nagy valószínűséggel ki vannak száradva a lapok, gyakorlatilag lehetetlen velük dolgozni és nem is lesz finom a kész rétes. Amíg a tölteléket készítjük fektessük a kicsomagolt lapokat tálcára, és takarjuk le egy vizes, de alaposan kicsavart konyharuhával úgy, hogy ne érjen hozzá a tésztához, így biztos, hogy nem lesz rugalmatlan, morzsálódó a tésztánk. Mindez természetesen bármilyen rétesre igaz, nem csak a sültpaprikásra.

Így készül

Két kápia paprikát és egy-egy sárga és piros húsú kaliforniait felszeletelünk. Kevés olajat melegítünk, és egy nagy gerezd, szétlapított fokhagymát addig pirítunk benne, amíg színt nem kap, ekkor kihalásszuk, és az olajba dobjuk a paprika szeleteket. Közepes lángon, időnként megforgatva addig sütjük, amíg minden szelet megpuhul, és a héjas oldaluk pirulni kezd. Ekkor tányérra tesszük, megsózzuk, és lefedjük. Amíg a paprika pihen, egy nagy marék dióbelet szárazon addig pirítunk, amíg kellemesen felszáll az illata. Megvárjuk amíg kihűl, és megdaráljuk.Egy nagyobb marék medvehagymát csíkokra szeletelünk. Tálcára terítünk egy lap rétestésztát, vékonyan megkenjük libazsírral, majd egy másikat fektetünk rá, azt is megkenjük, és jöhet a harmadik, esetleg a negyedik lap. A tészta szélesebbik oldalának alsó harmadára szórjuk egy csíkban a medvehagymát, rá a diót és végül a lecsöpögtetett és falatnyi darabokra vágott paprikákat is. A rétest felcsavarjuk, vagy két oldaláról ráhajtjuk a tésztát – ahogy szimpatikusabb – a tetejét megkenjük libazsírral, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Melegen, de nem forrón szeleteljük. Eléggé eteti magát, úgyhogy legyünk észnél. ( Ha nem diétázónak adjuk, tehetünk bele kecskesajtot is.)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés