free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kényelmes kaktuszfotel

Borsa         Címkék: bútor, dizájn, fotel, rokokó, tárgy 0 hozzászólás

Egy mexikói dizájner a klasszikus, rokokó széket keresztezte a kaktusszal. Az eredmény egy meglepő külsejű ülőalkalmatosság lett.

Arról a szóról, hogy kaktuszfotel, kapásból bizony nem a kényelemre asszociálunk.  Valentina Gonzalez Wohlers mexikói dizájner, a Milánói Dizájnhéten bemutatott tervezése azonban megcáfolja ezt a negatív asszociációt. A dizájner a meglepő külsejű ülőalkalmatosságok tervezésekor mexikói és európai esztétikai értékeket elegyített, méghozzá úgy, hogy közben sajátos humorral reflektált mindkét kultúrára.

www.core77.comblog

A dizájn alapja a klasszikus, francia, rokokó szék, illetve fotel, amelyet a tervező a mexikói nemzeti büszkeséget hirdető kaktusz-szimbólummal kombinált, majd a már önmagában is művészien groteszk formatervet még frivol színhasználattal spékelte meg. Persze a kaktusz tüskéit sem spórolta le, amelyeket ez esetben hosszúkás, puha szálacskák jelképeznek, így az ülőalkalmatosság nem csupán dizájnművészeti alkotás, de akár funkcionális használatra is alkalmas.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés