free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kényelmes kaktuszfotel

Borsa         Címkék: bútor, dizájn, fotel, rokokó, tárgy 0 hozzászólás

Egy mexikói dizájner a klasszikus, rokokó széket keresztezte a kaktusszal. Az eredmény egy meglepő külsejű ülőalkalmatosság lett.

Arról a szóról, hogy kaktuszfotel, kapásból bizony nem a kényelemre asszociálunk.  Valentina Gonzalez Wohlers mexikói dizájner, a Milánói Dizájnhéten bemutatott tervezése azonban megcáfolja ezt a negatív asszociációt. A dizájner a meglepő külsejű ülőalkalmatosságok tervezésekor mexikói és európai esztétikai értékeket elegyített, méghozzá úgy, hogy közben sajátos humorral reflektált mindkét kultúrára.

www.core77.comblog

A dizájn alapja a klasszikus, francia, rokokó szék, illetve fotel, amelyet a tervező a mexikói nemzeti büszkeséget hirdető kaktusz-szimbólummal kombinált, majd a már önmagában is művészien groteszk formatervet még frivol színhasználattal spékelte meg. Persze a kaktusz tüskéit sem spórolta le, amelyeket ez esetben hosszúkás, puha szálacskák jelképeznek, így az ülőalkalmatosság nem csupán dizájnművészeti alkotás, de akár funkcionális használatra is alkalmas.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés