free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Merész mobilkoncepciók

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, innovatív, koncepciómobil, mobiltelefon, tárgy 0 hozzászólás

A koncepciómobilok kevés újdonságot mutatnak a már piacon lévő készülékekhez képest. Ritkák az eredetiek és innovatívak, most azonban ilyenekből szemezgetünk.

A mobilkészülék-gyártók illetve a dizájnerek gyakorlatilag folyamatosan ontják az újabb és újabb mobilkoncepciókat. Gyakran azonban néhány újabb funkció, illetve a dizájnban eszközölt kisebb finomítások jelentik csupán az újdonságot egy adott készüléksorozat korábban bemutatott modelljeihez képest. A következőkben olyan koncepciómobilokról lesz szó, amelyek ennél merészebb és látványosabb módon innovatívak.

Folyékony, átlátszó, lézeres

Sean Park amerikai tervező koncepciója az Aqua Liquid (kép 1) ökomobil. Az érintőképernyős készüléket újrahasznosított műanyagból készítenék, energiaellátását hagyományos akkumulátorok helyett folyékony üzemanyagcellák biztosítanák, kijelzője pedig energiatakarékos elektronikus tinta technológiával működne.

www.ubergizmo.com, www.mobilemag.com

Szintén a folyékony üzemanyagcellás megoldást alkalmaznák a NEC Flask (kép 2)
mobiljain. A folyadék itt ráadásul a dizájn fő meghatározója is, hiszen az átlátszó, színes üzemanyaggal teli készülék úgy fest, mintha egy szörpfüggő rajzfilmfigura laposüvege lenne. Ez a modell szintén érintőképernyős vezérléssel működne.

Átlátszó billentyűzettel ellátott mobiltelefont az év elején mutatott be az LG cég. Dizájn szempontból azonban ennél is izgalmasabbnak ígérkezik az átlátszó LCD-kijelzővel felszerelt Lenovo Poison (kép 3) készülék, amely elegáns parfümsüvegre emlékeztet. Amennyiben a koncepció megvalósul, kifejezetten üdítő újdonságot jelent majd a "csajos" mobilkészülékek piacán.

ww.yankodesign.com, www.popgadget.net

A Samsung Finger Touching (kép 4) koncepció tervezői karkötő formájában gondolták újra a mobiltelefont. A csuklóra csatolható készülék egyik oldalán egy kerek kijelzőt, míg  másikon egy lézeres projektort rejt, amellyel a felhasználó tenyerébe vetíti a telefon billentyűzetét, amelyet aztán úgy kezelhet, akár egy hagyományos billentyűzetet.

A színváltós whiskytől a digitális papirusztekercsig

Az LG Cyon Whisky (kép 5) koncepciótelefonja egy 8 megapixeles kamerával felszerelt multimédiás készülék. A légies, kártyaszerű formaterv is figyelemre méltó, ami azonban a valódi pláne - bár inkább dizájnbravúr, mintsem hasznos funkció - ebben a telefonban, az az, hogy a kijelzőt körülvevő, whisky színű panel attól függően változtatja árnyalatát az egészen világostól a haragos sötétig, hogy milyen messze van tőlünk az, akivel éppen telefonbeszélgetést folytatunk.

www.mobilewhack.com, http://dvice.com

A KDDI egyik legújabb koncepciómobilja, a Gem (kép 6) futurisztikus-minimalista dizájnt kapott. Az egyszerű, kihajthatós forma egyik oldalán komplett, érintőlépernyős Querty billentyűzetet és kényelmes kijelzőt, míg a másikon napelemeket helyezett el megálmodója, Takumi Ota japán dizájner. Itt van tehát az űrbéli ökomobil, már csak a sorozatgyártását kellene megkezdeni.

A Motorola Digital Butler (kép 7) koncepció mobiltelefon, PDA és GPS készülék egyben, amely 4G hálózaton működne. Az elegáns, szokatlan formájú szerkentyű az oldalán diszkréten elhelyezett gombok, illetve érintőképernyő segítségével irányítható. Szükség esetén pedig még LED projektorként is használható.

www.thedesignblog.org, http://dvice.com

Tirshathah Hunter amerikai dizájner a koreai Pantech számára alkotta a Conduit (kép 8) koncepciót, amely gyakorlatilag egy hordozható irodát foglal magában. A formaterv már ránézésre is egészen eredeti megoldás, pláne, ha hozzátesszük, hogy a három csöves szerkezet összecsukott állapotban kamerás mobil, ha viszont széthúzzuk a szerkezetet, illetve a harmadik csövet leválasztjuk, mintegy digitális papirusztekercsként előtűnik belőle a PDA készülék, amelyet a digitális toll - vagyis a harmadik cső - segítségével vezérelhetünk. Biztos, hogy ilyet kérünk Karácsonyra. Kérdés, hogy melyikre…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés