free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cannelloni hússal és zöldségekkel töltve

Ízbolygó         Címkék: cannelloni, kaja, olasz, recept, tészta 1 hozzászólás

Olaszországról mindenkinek a pizza és mozarella paradicsommal jut eszébe. Ízbolygó bemutatja a cannellonit azoknak, akik leragadtak a fenti két ételnél.

A tészta lehet friss vagy száraz, henger alakú és nagyságrendileg 8 cm hosszú csövecske. A hengereket tölteni szokták zöldséges vagy húsos töltelékkel, majd szósszal nyakon öntve sütőben készre sütik. Spenótos-ricottás töltelékkel paradicsomszósszal is remek!

Hozzávalók
(4 személy)

1 doboz cannelloni
5 dkg bacon

50 dkg marha darált hús

2×40 dkg Mutti polpa darabolt paradicsom 

4 dl vörösbor

2 fej hagyma

2 cukkini
1 padlizsán

2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3-4 dl tej
szerecsendió (őrölt vagy reszelt)

2 evőkanál olasz fűszerkeverék (majoranna, oreganó, kakukkfű, bazsalikom) 

parmezán



frissen őrölt bors

A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom, a cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszelem. A szalonnát pirosra sütöm, zsírjában a hagymát megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Sóval, frissen őrölt borssal megszórom. Belekeverem a lereszelt cukkinit, illetve az apró kockákra vágott padlizsánt is. Beleöntöm a paradicsomszószokat (Mutti polpa), a bort, és a fokhagymát is belereszelem. Lefedve párolom, majd a fedőt leveszem, és kicsit hagyom sűrűsödni. Közben elkészítem a besamelt. A vajat serpenyőben megolvasztom, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd a lángról félrehúzva, apránként felöntöm a tejjel. Lángon besűrítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval.



Egy tűzálló tálat kivajazok, és a besamel felét az edény aljába simítom. A cannellonikat egy kiskanál segítségével megtöltöm a paradicsomos-zöldséges töltelékkel. Minél szaftosabb a massza, annál könnyebb tölteni! A töltött cannellonikat az edénybe fektetem egymás mellé. A maradék cukkinis masszát a tetejére simítom, ráöntöm a maradék besamelt is, majd ráreszelem a parmezánt. 180 fokon addig sütöm, míg a teteje piros nem lesz és a paradicsomos massza rotyogva be nem sűrűsödik. Friss zöldsalátával fogyasztom. 
(Figyelem! A paradicsomos massza, ahogy sűrűsödik, úgy elveszíti savasságát és megédesedik! Mint az élet… hogy ilyen profán hasonlattal éljek.)



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés