free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cannelloni hússal és zöldségekkel töltve

Ízbolygó         Címkék: cannelloni, kaja, olasz, recept, tészta 1 hozzászólás

Olaszországról mindenkinek a pizza és mozarella paradicsommal jut eszébe. Ízbolygó bemutatja a cannellonit azoknak, akik leragadtak a fenti két ételnél.

A tészta lehet friss vagy száraz, henger alakú és nagyságrendileg 8 cm hosszú csövecske. A hengereket tölteni szokták zöldséges vagy húsos töltelékkel, majd szósszal nyakon öntve sütőben készre sütik. Spenótos-ricottás töltelékkel paradicsomszósszal is remek!

Hozzávalók
(4 személy)

1 doboz cannelloni
5 dkg bacon

50 dkg marha darált hús

2×40 dkg Mutti polpa darabolt paradicsom 

4 dl vörösbor

2 fej hagyma

2 cukkini
1 padlizsán

2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3-4 dl tej
szerecsendió (őrölt vagy reszelt)

2 evőkanál olasz fűszerkeverék (majoranna, oreganó, kakukkfű, bazsalikom) 

parmezán



frissen őrölt bors

A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom, a cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszelem. A szalonnát pirosra sütöm, zsírjában a hagymát megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Sóval, frissen őrölt borssal megszórom. Belekeverem a lereszelt cukkinit, illetve az apró kockákra vágott padlizsánt is. Beleöntöm a paradicsomszószokat (Mutti polpa), a bort, és a fokhagymát is belereszelem. Lefedve párolom, majd a fedőt leveszem, és kicsit hagyom sűrűsödni. Közben elkészítem a besamelt. A vajat serpenyőben megolvasztom, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd a lángról félrehúzva, apránként felöntöm a tejjel. Lángon besűrítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval.



Egy tűzálló tálat kivajazok, és a besamel felét az edény aljába simítom. A cannellonikat egy kiskanál segítségével megtöltöm a paradicsomos-zöldséges töltelékkel. Minél szaftosabb a massza, annál könnyebb tölteni! A töltött cannellonikat az edénybe fektetem egymás mellé. A maradék cukkinis masszát a tetejére simítom, ráöntöm a maradék besamelt is, majd ráreszelem a parmezánt. 180 fokon addig sütöm, míg a teteje piros nem lesz és a paradicsomos massza rotyogva be nem sűrűsödik. Friss zöldsalátával fogyasztom. 
(Figyelem! A paradicsomos massza, ahogy sűrűsödik, úgy elveszíti savasságát és megédesedik! Mint az élet… hogy ilyen profán hasonlattal éljek.)



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés