free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Központi Antikvárium

Borsa         Címkék: antikvárium, árak, irodalom, könyv, szakértelem 2 hozzászólás

Mivel mással zárnánk antikváriumi sorozatunkat, mint a legnagyobbal, azaz a Központi Antikváriummal? Ami drága, ellenben szép, és a rendszer benne tökéletes.

Budapestről összességében elmondható, hogy egymást érik a könyvesboltok. Azaz van miből válogatni. Ha leszámítjuk a Libriket és az Alexandrákat, akkor is jó sok magánüzlet van, a belvárosban szinte szomszédosak az antikváriumok. Míg az eddigieket "ad hoc" választottuk, a Központit igenis szándékosan kerestük fel. Kíváncsiak voltunk, hogy olyan érzésünk lesz-e, mint amikor a kedvenc kisboltunk után bemegyünk a Tescoba, és megijedünk a monumentalitásától, vagy ott is pont olyan jól érezzük majd magunkat, mint teszem azt a Betű antikváriumban, esetleg a Szőnyiben.


Nézegess képeket a Központi Antikváriumról!

De nem. Se nem éreztük jól magunkat, se nem éreztük azt, amit a Tescoban, minthogy basszus, ide legalább az olcsóbb árakért érdemes jönni. Merthogy a Központi Antikvárium drága. Bizonyos könyvek majdnem annyiba kerülnek, mintha újonnan akarnánk hozzájutni. Ezzel nem is lenne baj, ha pont olyan szépek és érintetlenek is lennének, mint az újak, de a kulcsszó ugye, hogy antikváriumban vagyunk, azaz nem zsugorfóliázott raklapokról pakolják ki a polcokra a könyveket, hanem az én megunt Aranyemberem is egyszer ott mosolyoghat a szépirodalomnál.

Na és a polcok, ugye. Azt minden üzletben vizsgáltuk. Itt gyönyörű rendszer van. Tematika, ábécé, a Kánaánban járunk, egy perc sem kell, és bárki megtalál bármit, aki nem, az nem is ismeri a betűket, szóval helye sincs az üzletben. Az egy dolog, hogy szépirodalomból el vannak eresztve szépen, de ez igaz a szakkönyvekre, a fotóalbumokra és az idegen nyelvű könyvekre is. Mindenre. Az eladók (Már, ha szükségünk van rájuk. Mi kipróbáltuk őket.) pedig képben vannak, csak kérdezni kell, és kis túlzással még azt is meg tudják mondani, hogy balról a hányadik lesz a polcon vágyaink tárgya. Ez ugye eddig mind szép és jó, gondolja az olvasó, a negatív élmények sora ott kezdődik, amikor a bűvös hátsó oldalon az árakat is elolvassuk.Én elhiszem, hogy az új könyv nem olcsó, meg minden, de hogy a használt mitől ilyen kurva drága, azt nem tudom. Zabhegyező 1200, A per szintén, az Édes Anna dettó. Máshol még nem láttuk őket ennyiért kitéve. Ez sok. Onnan nézve, hogy van nálam egy Édes Anna, tuti állapotban, amit a csávó, aki azzal foglakozik, hogy szakértői szemmel megvizsgálja a beérkező könyveket, konkrétan egy százast dob rá, végképp sok. Ha csak egy ezresért teszi ki, már kilencszázat nyert rajta. Ezzel nekem nem is lenne bajom, meg az egész Központi Antikváriummal, mert az üzletből élnek, de tudomásul veszem más, a piacon joggal dobogós helyet követelő üzletek sokaságát. Akik ezerszer jobbak, és előjegyzés után ugye bármit megszereznek.Ha a Központiban vagyok törzsvendég, nem ismerem a többi üzlet árait, kínálatát, még a címeket sem, hanem úgy gondolom, a legjobb vásárt itt, ebben a hodály helyiségben üthetem nyélbe a Múzeum körúton. Ebben van is némi igazság. Már, ha azt nézzük, hogy a Múzeum körúton. Ugyanis, ha elindulunk a Kálvin tér felé, egyszer csak ott lesz a Múzeum antikvárium, ami hasonlóan kedves hely, mint a Szőnyi a körúton… És az árai is pont olyan jók. Ennyi.

Központi Antikvárium
Kínálat: 10/10
Szakértelem: 10/10
Ár/érték: 10/4
Cím: 1053 Budapest, Múzeum krt. 13-15.

Telefon: 317-3514

Nyitva: h-p: 10-18:30, sz: 10-14hLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés