free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Beyoncé Budapesten: derék(törő) show

-PészM-         Címkék: beszámoló, beyoncé, koncert, kritika, show 1 hozzászólás

A seggriszálós r'n'b- meg líra-királykisasszony, Beyoncé hatalmas showt nyomott Budapesten. Ugyan két órát várni kellett rá, de minden percért kárpótolt minket.

Nyilván illenék a szuperlatívuszokkal kezdeni, de muszáj az előzményekről is dióhéjban szólni, mert a kétórás csúszás nem vidám móka szerda este (értsd: százhúsz percig ácsorogni egy sötét teremben). Pláne, hogy a nyolcra kiírt koncert sorsáról háromnegyed tízig egy kuma szó, annyi nem hagyja el az illetékesek száját, többen az indulást fontolgatják, mások szerint Beyoncé nincs is Budapesten, és mikor már az ükanyját is elátkoztuk a bestiának össznépileg, rikkant a hangosbemondó, hogy technikai problémák, néhány perc van a startig. Erre aztán még ráhúznak, de este tíz után valamivel teljes sötétségbe borul a szín, és hátulról, iszonyatos fényárból és füsttengerből – már tényleg nem reméltük, de – felbukkan maga a művésznő.

www.beyonceonline.com

Addigra sajog a derék, az indulatok szabadon, szóval tiszta szívből kívánjuk, hogy tegyen ki magáért, mert a tizenötezerbe fájó koncertjegy ennél kevésbé válságos időkben sem szerény kiadás. És akkor ebből a kínkeservből sikerül visszahozni a bulit. Kis arany tornadressz, gyönyörű nagy combok, hatalmas lobonc, és olyan énekhang, hogy a mélynyomóval együtt dobog a szív: igen, ez itt ő, a seggriszálós r'n'b- meg líra-királykisasszony, személyesen. A Crazy In Love-val megadni az alaphangot pedig kifejezetten remek húzás volt – az első két percben eldőlt, hogy nagy baj már nem lesz.

A bevezető dübörgést aztán azonnal lírai blokk követi: a kivetítőn hullámzik az égkék óceán, Beyoncé hófehér angyal- és menyasszonygúnyára vált, az ember tényleg időlyukba kerül néhány másodpercre, és gyakorlatilag újraéli az ifjúságát Glenn Medeirosszal. Szóval még akkor is, ha nem is ismertük ezeket a melódiákat egytől egyig, a művésznőnek néhány percre elhisszük, hogy az érzés mélyről jön, és meghajlunk azelőtt, hogy a tengerentúlon ennek a teátrális, elnagyolt csöpögősségnek hagyománya van, ami adott esetben élvezhető.

www.beyonceonline.com

Persze nem lehet nem megemlékezni a garnitúráról, az énekesnő briliáns holdudvaráról. Az színigaz, hogy Beyoncé maga volt a nagybetűs istennő, de akikkel porondra állt… Hát ők is megérnek egy misét. A csupa női tagot felvonultató zenekar olyan tálentumok gyűjteménye, hogy még a kevésbé vájt fül is olvadt tőle – az óriási szőke rasztákkal megáldott csúcsbasszista, a dupla dobszerkó, a fúvósszekció, és hát a szívünk csücskei, a vokáltrió. Óriási nagy debella mámmákat tessék elképzelni, igazi asszonyságokat – már a vonaglásukat elnézegetve is elönt a gyönyörűség, hát még, amikor a kispadról egy átöltözés idejére előre kúsznak, és olyan show-t rittyentenek három perc alatt, hogy az ember soha többé nem hisz már se a Norbinak, se az Alexandrának.

www.beyonceonline.com

Aztán van még csillogós flitteres jelmez, meg Janet Jackson-os harcosamazon-öltözék, zseniális vetítés a lehető legegyszerűbb megoldásokkal, és akkor egyszer csak a mi huncut riszalédink megjelenik színaranyban egy csöpp színpadon közép tájt, közvetlenül mellettünk (azaz hogy leszáll a levegőből, két akrobatikus pörgés után), pacsizik a közönséggel, lehet fogdozni a haját meg a díszes műkörmeit – és két méterről nézve csak azt mondhatjuk: akinek a ringó csípőről még mindig a Hungária jut az eszébe, az azonnal váltson jegyet a következő turnéállomásra. A táncos fiúk és lányok úgy mozognak, hogy megértjük, mit jelent a profizmus, Beyoncé meg fürdik a pózokban: erre hajladoz, arra kacsint – aztán bekövetkezik, amitől tartottunk, beüt a krach, ami Magyarországon mindig. Igen, az angolul énekeltetés megbukik. (Nem is értjük, a szervezők miért nem szólnak előre, hogy ezt itthon csak módjával építsék be, mert semmi értelme, bármit kérdeznek, mindenre egy hangos sikoly meg yeee a válasz, a számokat meg nem tudjuk folytatni, de ez nem tragédia, csak tudva legyen az ilyen cikiket elkerülendő.) A művésznő szerencsére lazán és magabiztosan kezeli, megyünk tovább.

www.beyonceonline.com

Az új lemez (I Am… Sasha Fierce) dalai mellett a régi nagyokból is elhangzik egy kiválóan hangszerelt és összefésült csokorra való, természetesen Barack elnök urat sem hagyjuk ki, nekünk is elénekli Beyoncé, amit neki is, sikítunk, üdvözöljük a jövőt, és aztán már csak a nagy-nagy slágerek vannak vissza a legújabb eresztésből. A Single Ladiesre egészen megvadulunk, a csajok a színen eltáncolják a koreográfiát (beszarás, olyan jó), amit a közönség még jó erőben lévő hölgytagjai is igyekeznek lemásolni odalent, több-kevesebb sikerrel. Még egy kis levezető, taps, siker, csillogás. Kösz Beyoncé. Csak máskor ne késs ennyit.        LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés