free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Foltos fogzománc

fogorvos@borsa.hu         Címkék: fluorózis, fogorvos, probléma, szakértő, tanácsadás 2 hozzászólás

Jó volna, ha a szájhigiénia és a rendszeres fogászati ellenőrzés a mindennapi életünk része volna. Ezért lett a Borsának fogorvos szakértője is. Lehet kérdezni.

Fogorvos szakértő

Ajánló

Fogorvos, szájsebész szakértő a Borsán!

Foga van mindenkinek (jó esteben), ergo problémája is, legyen az esztétikai, vagy egészségügyi. Az SZTK rémuralma után számtalan klinika és fogorvos kínálja termékeit - tömések, fogfehérítés, porcelán héjak - de hogy mi alapján válasszunk, vagy mire is van igazából szükségünk, az kemény dió. Ha van kérdésed, írj a Borsa fogorvosának, Dr. Losonczy Levente, fogszakorvosnak. 

 

Itt tudsz kérdezni: fogorvos@borsa.hu


Fogorvos szakértőnk nem a frissen diplomázott generáció tagja, és mivel több, mint 10 évet praktizált Németországban, sok tapasztalattal rendelkezik, és mint szájsebész, a bonyolultabb esetekre is tud válaszolni.

 

Kérdezzétek!

Tisztelt Doktor Úr !
 
10 éves kislányom fogzománcának színe egyenetlen, fogai fehérek, de bennük sok kb. 2-3 mm átmérőjű erősebben fehér folt van. (Olyan, mint valami zománc alatti lerakódás.) A fogorvosa maga mondta (pedig nem is kérdeztünk rá), hogy jó lenne tudni, mitől vannak, de ő nem tudja, mi ez. Lehet erről többit tudni?
 
Válaszát előre is köszönöm : Balogh AdélKedves Adél!

A kislányodnál észlelt probléma elég gyakori manapság. Amit látsz, az az úgynevezett fluorózis, ami a zománc túlaktivitására utal. Ez lehet veleszületett, de lehet szerzett is. Divat az óvodákban, iskolákban "fogtablettát" adni a gyerekeknek (ez lehet Dentocar, Zymafluor), amikről ma már tudjuk, hogy károsak, hiszen túladagolásukkal megjelennek a fehér foltok.

Mielőtt megijednél, ez a jelenség, bár néha betegségnek aposztrofálják, csupán esztétikai problémát jelent.

A megoldás tekintetében, amennyiben még mindig szed ilyen jellegű tablettát a lányod, akkor azt hagyjátok el. A foltos tejfogak kihullása után reménykedhetünk, hogy a maradó fogon már nem lesz ott a kis jel. Ha mégis, illetve a mostaniak is már végleges fogakon vannak, akkor 18 éves koráig várni kell a gyerkőcnek, és így neked is. Ekkor a fogzománc felső pár század-milliméternyi felszínét eltávolítva és tömőanyaggal, vagy porcelánnal helyettesítve azt, eltüntethetők a szépséghibák.

Leveled köszönve,

Dr. Losonczy Levente
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés