free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Giambattista Valli

Borsa         Címkék: divat, giambattistavalli, ismerdmeg, kollekció, tervező 0 hozzászólás

Ismerd meg a tervezőt, aki a legnagyobbaknál kezdte, és első kollekcióját csak 2005-ben mutatta be. Giambattista Valli azóta sikert sikerre halmoz.

Az olasz tervező 1966-ban született Rómában, és saját bevallása szerint már gyerekkorától kezdve rajongott a divatért. Akkoriban Claudia Cardinale, Marilyn Monroe és Rita Hayworth hatottak rá. 1980-ban beiratkozott a római Művészeti Iskolába, majd a European Designs Stúdióban és a Central Saint Martinsban folytatta a tanulmányait. Iskolái befejezése után Roberto Capucci mellett kapott munkát, ahol a gyakorlatban is kitanulta a mesterséget, két évvel később már a Fendinek tervezett, 1990-ben a Fendissime, 1995-be a Krizia vezető tervezője lett.

http://tech2.in.com, www.style.com
Nézd meg az őszi-téli kollekciót!

1996-ban egy közös barátjuk révén ismerkedett össze a híres divatdiktátorral Emanuel Ungaroval. Nem sokkal később a mester Vallit az utcairuha kollekciójának vezető tervezőjévé nevezte ki, majd két év múlva már ugyanennek az ágazatnak a művészeti igazgatója volt. Elsősorban olyan ruhákat tervezett, amelyek beleillenek az Ungaro márka arculatába, de mégis tükrözik Valli saját egyéniségét, nőies és díszes ruhákat álmodott meg, amelyek arra hivatottak, hogy kiemeljék a nők természetes szépségét, trópusi virágokat idéző színek és elegánsan redőzött nőies darabok alkották a kollekciói nagy részét. Valli olyannyira bevált, hogy ruháinak köszönhetően egy teljesen új generáció is elkezdett Ungaro ruhákat hordani.

www.theinsider.com, www.teamsugar.com, http://content.coutorture.com

Első önálló kollekcióját 2005-ben mutatta be Párizsban, amelyre a testhezálló nadrágok és a rövid, puffos sifon ruhák voltak jellemzőek. A siker nem maradt el, már az első kollekcióról is - kivétel nélkül - minden divatszakértő elismerően nyilatkozott. A fiatal tervező tehetségére a Nokia is felfigyelt, felkérték egy limitált szériás mobiltelefon megtervezésére.

Napjainkban olyan hírességek villognak az ő ruháiban, mint az ifjonc Rihanna, vagy a Charlie angyalaként elhíresült Lucy Liu, vagy a Narancsvidékből ismert Mischa Barton. Az idei őszi-téli kollekciójára a tőle megszokott nőies darabok jellemzőek, bár az általa tervezett szoknyahossz előnyösségét megkérdőjeleznénk. Szerettük a földig érő könnyű selyemből készült estélyit, és a bordó blúzt hatalmas derékövvel, ami ugyan csak vékony derékon mutat jól, de azon nagyon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés