free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nagy csavarás otthon

Borsa         Címkék: divat, frizura, göndör, hajcsavaró, ondolálás 8 hozzászólás

Ismét divatosak a göndör fürtök. Ezért, a takarékosság jegyében, mindenkit megtanítunk, hogyan kell hajat csavarni otthon. Három különböző típusú csavaróval.

Évekig a szögegyenesre vasalt haj volt a divat, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy a bodorított tincsek a népszerűbbek, úgyhogy a hajvasaló szakszerű használatának elsajátítása után, göndör haj hiányában kénytelen vagyunk a régi módszer, a hajcsavaró után nyúlni. Azonban be kell látni, hogy nagyanyáink által is ismert bodorítási technikához némi gyakorlatra és szaktudásra is szükség van, legalábbis akkor, ha nem akarjuk beérni félretekert, eltöredezett hajvégekkel.Ezt elkerülendő, három különböző hajcsavarót próbáltunk ki:  egy szivacsosat a nyolcvanas évek spiráldauerjának jegyében, egy hagyományos fém csavarót szigorúan csipesszel, valamint egy viszonylag új technikát: a melegített csavarókat.

Szivacsos csavaró

A jó öreg tulipános csavaró, az egyik legjobb példa az újrahasznosításra. Ugyanis, ha valaki már megunta a kempingezést, akkor a sokat látott polifoamból könnyen lehet hajcsavaró. Nem tudjuk, hogy hányan álltak neki a kilencvenes években szétvágni a habszivacsból készült vékony matracokat, de az tény, ez a csavaró szivacsból készül, és leginkább abban az évtizedben volt menő találmány. A használata pedig végtelenül egyszerű. A nedves és kifésült hajat szigorúan a legvégén kell elkezdeni feltekerni, különben könnyen megtörhet és kiszálkásodhat, aztán egészen addig kell csavarni kiválasztott tincset, amíg a végére nem érünk, a legutolsó mozzanat, hogy a csavaró végét átdugjuk a vastagabbik végen található lukon. Utána már nincs más hátra, minthogy türelemmel kivárjuk, hogy a haj megszáradjon.Mivel puha anyagból készült hajcsavaróról van szó, nem gond ha benne alszunk. Siettetni viszont nem szabad, ugyanis viszonylag vastagon vannak rajta a tincsek, ezért lassan szárad. Az se tévesszen meg senkit, ha a külső szálak már szárazak, belül még simán elképzelhető, hogy vizes. Vastag szálú hajnál egy éjszaka mindenképpen kell a tuti eredményhez. Ennek a csavarónak jó tulajdonsága, hogy még a kevésbé precízek is gond nélkül használhatják, ugyanis nem kell fésűvel aprólékosan kiválasztani a feltekerendő tincseket, csupán arra kell figyelni, hogy minden csavaróra nagyjából ugyanannyi haj kerüljön. Az sem jó, ha néhol kimarad egy-egy tincs, ugyanis a göndör haj mellett igen rosszul mutat egy odatévedt egyenes hajszál. Ha jól dolgoztunk, és türelmesek vagyunk, akkor igazi bongyor frizura kerül a fejünkre, amit óvatosan az ujjainkkal kell kibontogatni.

Hagyományos csavaró

Szinte mindenkinek ott lapul a fiókjában egy régi típusú fémcsavaró, jól bevált eszközt ez ahhoz, ha viszonylag gyorsan szeretnénk hullámos hajat. Persze senki ne gondoljon arra, hogy annyira gyorsan végez, mintha hajsütővassal dolgoznánk, de ez az eljárás jóval kevésbé veszi igénybe a hajat, és valamennyivel tartósabb is, mint a hajsütővas által elkészített frizura. A nedves hajat precízen tincsenként kell feltekerni, hegyes végű, úgynevezett stílfésűvel elválasztjuk a hajat, majd a hegyes véggel mindig kiválasztunk annyi hajszálat, amennyit szeretnénk becsavarni. A szebb hatás kedvéért a kis és nagy csavarókat felváltva használjuk. Ismét figyelni kell arra, hogy a haj ne legyen kócos és mindig pontosan a tincs végénél kezdjük a csavarást.Ha a tincs becsavarása már a tövénél tart, szorosan megtűzzük egy csipesszel. Ennél a technikánál fontos, hogy ne random módon válasszuk ki a tincseket, ugyanis csak akkor állnak majd szépen a loknik, ha kellően precízek voltunk. Hajszárítóval rásegíthetünk a száradásra, és mivel a csavarók fémből készültek, a szárító által kifújt meleg levegőtől felhevülnek, és szárítják a hajat. De azért ebben az esetben is szükség lesz néhány órára a megfelelő eredményig. Fontos, hogy ne tekerjük ki túl hamar a hajat, ugyanis akkor percek alatt visszaáll az eredeti, szögegyenes fazon. Miután kibontottuk és megszáradt, az ujjaink segítségével egyszerűen válasszuk szét a tincseket, és ha nagyon szeretnénk, egy kevés lakk is kerülhet a frizurára, de lehet waxolni is, csak óvatosan. Aki viszont igazán tartós eredményre vágyik, az jobb, ha a még nedves haját behabozza.

Melegítős csavaró

A csavarók legújabb generációja az úgynevezett melegítős csavaró, ezt a típust száraz és vizes hajra egyaránt lehet használni. Egyébként ugyanazt a technikát kell alkalmazni, mint a hagyományos csavarónál. Precízen szét kell választani a hajat, és stílfésűvel kiválasztani a feltekerendő szálakat, azt már mondani sem kell, hogy ugyanúgy nem szabad, hogy megtörjön a hajszál a bodorítás során, mint a többi csavaró használatakor.Miután kész a csavarás egyszerűen rárakjuk a speciális csipeszt. Ha száraz hajra használjuk, akkor 20-25 perc elég a hajnak, nagyjából ennyi idő alatt hűlnek ki a csavarók, ha nedves loboncot tekerünk be, akkor viszont, ugyanúgy ki kell várni, amíg megszárad, mint a hagyományos csavarók esetében, bár a száradási idő jóval rövidebb. A készülék egyetlen hibája, hogy az érzékeny fejbőrűeknek fájdalmat okozhatnak az igencsak meleg csavarók. Aki nagyon türelmetlen rásegíthet hajszárítóval is. A kibontott frissen ondolált hajat aztán az ujjainkkal szétbontjuk, lehetőleg úgy, hogy lefelé hajtjuk a fejünket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés