free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Issey Miyake

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, isseymiyake, ruha, tervező 0 hozzászólás

Ismerd meg a tervezőt, aki jól ötvözi a japán és az európai kultúrát, A-POC névre keresztelt almárkájának a darabjait pedig egy titkos eljárással készíti. Issey Miyake.

Issey Miyake 1938-ban született Hirosimában, és egyike azoknak a japán tervezőknek, akik 1973-ban európai kifutókon mutatták be munkáikat, majdnem egy évtizeddel megelőzve a szintén japán terezőt takaró Comme des Garcons-t, Yohji Jamamotót vagy a Costume National tervezőpárosát. A japán tervező eleinte grafikusnak készült, ezért a Tama Művészeti Egyetemen grafikai tervezést tanult, majd az iskola befejezése után Párizsba költözött, ahol Guy Laroche, Hubert de Givenchy és Geoffrey Beene mellett dolgozott. Mindhárom neves tervező nagy hatással volt Miyake-ra, a modern japán szabásvonalak mellett megtanulta, hogy melyek a francia divat legjellemzőbb irányvonalai.

http://dianepernet.typepad.com, www.egodesign.ca
Miyake őszi-téli kollekcióját a képgalériában találod

Saját stílusa azért annyira egyedi, mert tökéletesen ötvözi a japán és az európai irányvonalat. Hagyományos keleti anyagokat használt fel a kollekciójához, és megtartotta az egyforma méretezést is. 1976-os bemutatóján fekete lányok vonultak fel a kifutón, egy másik alkalommal pedig nyolcvanéves modellek viselték Miyake kreációit. Az extravagáns tervező ruháit a divatvilág híresen kekec szakértői is kitörő lelkesedéssel fogadták, és az addig ismeretlen Miyake egyik pillanatról a másikra a legismertebb távol-keleti tervező lett. 1998-ban mutatta be az A-POC (A Piece Of Clothes – Egy rongydarab) névre keresztelt kollekcióját, amelyen a huszonhárom modellt egyetlen hosszú fonal kötött össze.

A bemutatott darabok készítése során egy teljesen új módszert alkalmazott, azonban az eljárás körül még a mai napig is akkora a titkolódzás, hogy heves kutatómunka után sem sikerült rájönnünk teljes bizonyossággal, hogy mi a megoldás lényege. Annyi biztos, hogy egy teljesen újszerű alapanyag-szövési technikáról van szó, de ennél többet sajnos nem sikerült kideríteni. Az így legyártott anyagból teljes ruhatárat tudnak készíteni, a zakótól a zokniig szinte bármit.

www.zimbio.com, http://content.coutorture.com

Ruháinak nagy része éppen hogy megüti a hordható kategóriát, azonban olyan celebek viselik a vörös szőnyegen, mint a Moloko énekesnője, Róisin Murphy. Az idei szezonban láthatunk élénk színű, nőies darabokat, de fekete, férfias szabásvonalakkal jellemzett ruhákat is. Kedvencünk egy sárga függönyszerű, muszlin köntös, ami önmagában elég merész viselet, de egy hasonló árnyalatú egyszerű szabású estélyivel tökéletes párosítás.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés