free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Táskakisokos: táskatípusok jó és rossz tulajdonságai

Borsa         Címkék: divat, pakolás, praktikus, stylist, táska 18 hozzászólás

Amikor táskát keresünk, a külcsín mellett az is fontos, hogy mennyire praktikus a kiválasztott darab. Most sorra vesszük a gyakori fazonok jó és rossz tulajdonságait.

A táskaválasztás legalább annyira nehéz kérdés mindig, mint megtalálni a megfelelő cipőt. Az ideális táska egyszerre praktikus és mutatós, és az sem árt, ha rendelkezik azzal a különleges tulajdonsággal, hogy szerény mérete ellenére a fél gardróbunk belefér. Borsastylist most sorra veszi a leggyakrabban előforduló táskatípusokat, kivesézzük, hogy egy adott fazonnak melyek a jó és a rossz tulajdonságai, valamint néhány tipp is előkerül a tarsolyából, ami reményei szerint megkönnyíti a pakolást.

Kellékek

Mielőtt bárminek is nekikezdenénk, érdemes tisztázni, hogy melyek azok a kellékek, amelyek jól jönnek egy táskába. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, semmi felesleges fakszni, egyszerűen csak az a tapasztalatunk, hogyha a táskába kerülő tárgyakat különböző kisebb "tárolókba" tesszük, akkor könnyebben tudunk rendet tartani, a nagyobb darabokban is. Mindenképpen szükség lesz egy pénztárcára, de ez már senkinek sem újdonság, ugyanis nincs annál rosszabb, mint amikor az aprópénz szanaszét gurul a táska alján, arról már nem is beszélve, hogy ez mennyire nem elegáns.A kisebb táskák esetében is érdemes pénztárcába rakni a pénzt, de a hagyományos fazon helyett jöhetnek, az eredetileg hitel és névjegykártya tárolására kifejlesztett darabok, ezek laposak és picik, de ha esti buliba vagy vacsorázni megyünk, és egy elegánsabb táska mellett döntünk, akkor a célnak pont megfelelnek majd. Aki egyszerre sok iratot hord magával, az gondolkozhat irattartóban is, ezek bár elsőre feleslegesnek tűnnek, mégis beléjük fér az összes fontosabb papírunk, és adott esetben pénztárca helyett is beválhatnak. A neszesszerek sem maradhatnak ki a sorból, az a legszerencsésebb, ha többféle mérettel is rendelkezünk, annak függvényében, hogy mennyi sminkcuccot akarunk magunkkal cipelni az adott táskában. És végül érdemes beszerezni egy kellően feltűnő kulcstartót is, ami még a legsötétebb belsejű táskában is láthatóvá teszi a kulcscsomónkat.

Táskatípusok:

Kis bőrönd

Ahhoz nem fér kétség, hogy ez a fazon (kép 1) nagyon elegáns és még egy egyszerű szettet is könnyen feldob, azonban aki ilyen típusú táska mellett dönt, annak számolnia kell azzal, hogy a rövid fül miatt kénytelen lesz a válla helyett a karján hordozni. Ez néhány órán keresztül, még gond nélkül vállalható, azonban egy idő után eléggé fárasztó tud lenni, hogy az egyik karunkat semmire sem tudjuk használni.Az viszont kétség kívül nagy előnye, hogy elég tekintélyes mennyiségű holmit tudunk benne hurcolni, csak bírja el a karunk, bár aki erősíteni akar, ennél jobb fazont nem is választhat magának.

Mély táska

Aki még elesett német katonát is szeret magával cipelni egész nap, az ilyen táska (kép 2) mellett tegye le a voksát, a füle pont elég hosszú és tényleg minden belefér. Egyetlen hibája, hogy még a legprecízebb pakolás mellett is gondot okozhat, hogy rövid időn belül találjuk meg azt, amit éppen keresünk. Aki túl alacsony, az keressen magának másik fazont, ugyanis az ilyen darabok összenyomják az amúgy sem égimeszelő csajokat.

A nagy átverés

Szép darab (kép 3), elegáns kicsi, első ránézésre azt hisszük, hogy sok minden belefér. A látszat azonban csal, ebbe táskába ugyanis nem tudunk vég nélkül pakolni, a "hasznos" tér nem sokkal nagyobb, mint egy borítéktáskában, ugyanis a fül alatt található vastag rész valójában csak optikai tuning, semmi értelme. Bár kétség kívül jól mutat.

Rövid fül és kis száj

Az űrtartalma miatt tekintélyes mennyiségű holmit tudunk magunkkal cipelni ebben a piros táskában, de ha emellett (kép 4) a táska mellett tesszük le a voksunkat, meg kellnézni, hogy a kiválasztott dolgaink beférnek-e a száján. Mikor táskát keresünk mindig nézzük, meg hogy a kiszemelt darabnak elég széles-e a szája, ugyanis hiába fér bele a fél szekrény, ha nyíláson csak az apróbb cuccok jutnak át.A fül mérete sem elhanyagolható tényező. Első ránézésre ez a darab pont ideálisnak tűnik ebből a szempontból, de sajnos csak a kabát nélküli hónapokban, ugyanis amint egy vastagabb felsőrész kerül ránk, már gyanús, hogy a vállunk helyett a karunkon kell cipelni a táskát.

Sok fakkos

Igazi tuti darab ez a fazon (kép 5), elsőre nem tűnik ugyan nagynak, de mindenki elhiheti, hogy ezt a táskát aztán rendesen teli lehet tömni, egy tavaszi kabát neki meg se kottyan. Ami külön praktikus benne, hogy a külső rekeszekbe minden olyan holmi elfér, ami gyakran kell, ide mehetnek a telefonok, ásványvizes palackok, valamint minden olyan cucc, ami után nem szeretünk kutakodni a táska legalján.Az pedig külön jó tulajdonsága, hogy a füle elég hosszú még ahhoz is, hogy kabáttal hordjuk. Bár elsőre azt hittük, hogy csak magas csajokon mutat jól, kipróbáltuk, és 170 centi alatt is jól szuperált, úgyhogy praktikusság szempontjából minket meggyőzött.

1. Táskakisokos: táskatípusok jó és rossz tulajdonságai
2. Tágas belső térLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés