free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Visziklivel a városban, gyerekkel

HT         Címkék: család, kerékpár, környezettudatos, közlekedés, viszikli 2 hozzászólás

Annak ellenére, hogy az autó még mindig státuszszimbólum, a kerékpár bizony feljövőben van. És bár gyerekkel biciklizni életveszélyes, visziklizni talán nem az.

Annak ellenére, hogy a személygépkocsi outban a kerékpár pedig feljövőben van a városi közlekedésben, még mindig országos hozzáállás, hogy a társadalmi jólét és a betöltött pozíció gyakori szimbóluma az autó és, hogy egy harminc fölötti pasi kocsi nélkül vesztes. Pedig ideje volna leszokni arról, hogy az autó státuszszimbólum, meg szabadságjelkép, meg farokhosszabító, meg hogy a városi bringázás a lúzereknek való. Mindenki tudja, hogy egy városban annak ellenére ér kerékpárral járni, hogy Budapesten életveszélyes gyerekkel biciklizni, de ettől még a családosok is felvehetik az autójuk helyett a kerékpárjukat, ha a városban közlekednek.

Nagy szerencsénkre a környezettudatosság nem szitokszó mostanában, arról nem is beszélve, hogy így válság idején, egy céges bicikli jóval olcsóbb, mint egy céges kocsi. Sőt, még parkolni is könnyebb vele, persze csak akkor, ha nem közbeszerzési eljárás útján jut hozzá a cég - bár ehhez kellene még néhány bringatároló.

http://en.seen.by.spiegel.de

Mindenki tudja, hogy a városokban kevés a bringaút, kritikán aluli a közlekedési morál, szar a közbiztonság, és simán előfordul, hogy lezárt pincéből lopnak el lezárt bicikliket. Az utcán sem lehet nyugodtan otthagyni főleg egy lakatolatlan kerékpárt, de a város legismertebb kerékpárosa címre pályázók akár népszerűsködésből is építhetnek illegális kerékpártárolót, amit mondjuk kábé annyi ideig tart szétkapni, mint összerakni, viszont legalább hozzá lehet kötni a cangát. Mindenki  tudja, hogy egy autó nagyjából tizenkét négyzetméternyi közterületet foglal el, ha az úttesten parkol, pedig egyetlen autó helyén akár tizenkét kerékpár is leköthető. Miközben tizenkét autó egy háztömb hosszan foglalhat el nagyjából százhúsz négyzetméternyi területet a közéből, addig ugyanezen a szakaszon százhúsz bicaj parkolhatna.

www.streetsblog.org

Ennek ellenére vannak, akik nem hisznek a világnapokban, vagy az összehangolt civil akciózásban, de a környezettudatosak nagy örömére például a Parkoló helyett parkot mozgalom hívei nem feltétlenül miniatürizált kertvárost óhajtanak létrehozni a belvárosokban, amikor beparkosítják egy parkoló autó helyét, hanem inkább egy élhető városért tüntetnek. A köztéri demonstrálásuknak inkább a véleménynyilvánítás a célja, a gyülekezési jogával pedig akárki élhet, és akár egy napra is parkosíthatja mondjuk a nagykörút úttestének a széleit. Aki pedig állandóra akarja a parkot a parkoló helyén, de kihagyná a bürokratikus procedúrát, ami az engedélyeztetéssel jár, az szedjen össze például 365 embert, akik naponta eleget tesznek bejelentési kötelezettségüknek, hogy az úttesten található autóparkoló helyén kívánnak köztéri demonstrálni.Szó sincs arról, hogy lebeszélném a családosokat arról, hogy autót vásároljanak maguknak, ha van rá pénzük, akkor tegyék, de a családosok egyik leggyakoribb ellenérve a városi kerékpározással szemben, hogy szállítani kell a gyerekeket. Most itt egy megoldás, amivel viszonylag könnyen megoldható az óvodás és/vagy kisiskolás forma gyerekek biztonságos kerékpáros szállítása. A Viszikli, hasonlóan az egyéb kerékpárokhoz egy olyan városi közlekedési eszköz, amiben két gyerek biztonságban utazhat a papa vagy mama szeme előtt, biztonsági övvel rögzítve, ha szükséges, akkor védve a széltől és esőtől. A Viszikli saját tömege egyébként negyven kilogramm, tehát még az igen kényelmes és/vagy lusta apukák és anyukák is elbírnak vele. A jármű három sebességes, agyváltós, kontrafékes hátsókerekű, meglehetősen alaposan felszerelt bringa.

www.viszikli.eu

Alap, hogy a bütykölőbajnokok otthon simán képesek összerakni olcsóbban egy hasonló járművet, de a kétszázezer körüli ár sem olyan vészes, például az alapfelszereltségbe tartozó lakat magában 13 ezerbe fáj. Azoknak a családoknak, akik meg nem engedhetik meg maguknak a dizájnbiciklit, marad a klasszik: elöl hátul egy-egy gyereküléses változat. De az is csak annyival olcsóbb, hogy egy minimum ötvenezres cangára a felhasználó rászerel egy-egy biztonságos, vagyis minimum 40 ezres  gyerekülést, amit mondjuk, ha felnőnek a gyerekek, akkor leszerelhet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés