free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 Arany Málna-csúcs

Borsa         Címkék: anti-oscar, aranymálna, csúcsok, díj, lista 0 hozzászólás

Az Oscar-díjakról már sokat beszéltünk, most nézzük a kevésbé fényes ellenpólust, a minden hollywoodi színészt rettegésben tartó Arany Málna-díjat és nyerteseit.

1980-ban John J.B. Wilson megelégelte, hogy a filmipar csapnivaló végtermékei büntetlenül árasztják el Hollywoodot. Megalapította az Arany Málna-díjat (eredetiben: Golden Raspberry, vagy röviden Razzies, Razzie Award), amely minden évben az Oscar-gála előestéjén sokkolja a filmeseket. Maga a díj egy filmtekercs talapzaton álló, aranyszínre fújt műmálna, szegény kis gyümölcs úgy került a képbe, hogy létezik egy lekicsinylő kifejezés, a "megfújni a málnát", amely tulajdonképpen a gúnyos prüszkölő – pfff – hangnak a verbális megfelelője.

Tehát, akinek John Wilson mércéje szerint leginkább "pfff" a teljesítménye, az kapja az impozánsnak egyáltalán nem nevezhető kis plasztikgyümölcsöt. És akárcsak az Oscar esetében, itt is vannak legendás "díjazottak".

www.infobarrel.comA csúcstartók

Jöjjenek az abszolút csúcstartók; a férfiaknál az egykori izompumpa, Michael Enzio Sylvester Stallone áll az élen. Összesen 30 jelölést és 10 díjat tudhat magáénak a Rambo II., III. valamint a Rocky IV.-ért is jutalmazták, legutoljára a Kémkölykök 3-D - Game Over című moziban nyújtott alakításáért. Női fronton talán meglepőbb lesz az eredmény, ugyanis a mindenben maximalista popdíva és ex-Guy Ritchie-né, Madonna az abszolút győztes. 15 jelöléssel és 9 elnyert díjjal "büszkélkedhet", ezek között olyan felejthetetlen alkotásokkal, mint a Ki ez a lány?, A tanú teste, a családi produkcióban összedobott Hullámhegy, vagy a James Bond: Halj meg máskor című filmben látható nagyjából 2 perces szereplése.


http://blogs.sfweekly.comA luxus

1988-ban Bill Cosby volt az első, aki át is vette a díjat, illetve a díjakat, hiszen ebben az évben rögtön hármat is kapott a Leonard Part 6 című kémfilmjéért. Egyetlen kikötése az volt, hogy ne a gagyi műanyag aranyspray-s változatot kapja, hanem készítsék el neki a "deluxe" Razzie-t. Így Bill Cosby a nagyjából 5 dolláros műdíj helyett egy 27 000 dollár értékű itáliai márványtalapzatos és 24 karátos arannyal futtatott Málnát vehetett át a tényleges ceremónia után néhány héttel, a Fox The Late Show műsorában.


www.agonyboothmedia.comA málnás macskanő

Az egyik legemlékezetesebb díjátvételt Halle Berry prezentálta, aki 2005-ben vette át jól megérdemelt Málnáját A macskanő című filmben nyújtott csapnivaló alakításáért. Már az is meglepő, hogy a színésznő egyáltalán átvette a szobrot – ez igencsak ritkán fordul elő -, de egyik kezében a korábbi Oscarját tartva, másikban a friss Málnát lobogtatva könnyek közepette köszönte meg az "elismerést", és hitelesen adta elő korábbi, az Oscar-átadón elhangzott beszédét.


www.imdb.comEz is meg az is

Brian Helgeland forgatókönyvíró volt az első, aki ugyanabban az évben besöpörte az Oscart és a Málnát is. 1998-ban a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját nyerte el a Szigorúan bizalmas című filmjéért, a szokásokhoz híven előtte egy nappal viszont megkapta a legrosszabb forgatókönyv díját is a Kevin Costner védnöksége alatt futó A jövő hírnöke című akciófilmért. Bár Helgeland nem volt jelen a málnás díjátadón, külön kérte a szervezőket, hogy juttassák el neki a díjat, hogy a polcán kitehesse az Oscar mellé.


http://hollywoodroaster.wordpress.comMálnát érő karrier

Ezt talán kevesen tudják, de előfordul, hogy a málnás brigád életműveket is jutalmaz. Az idei kiosztó történelminek számított ebből a szempontból, hiszen utoljára 1988-ban ítéltek oda a legrosszabb életműért járó díjat. Idén azonban úgy gondolta a bizottság, hogy Uwe Boll megérdemli. A számítógépes játékok rémálma, napjaink Ed Woodja, a germán antidirektor, azaz Uwe Boll a tavalyi termésért is kapott jónéhány jelölést, de a végső döfést mégiscsak a legpocsékabb karrier díja adta meg neki. Boll - úgy tűnik - veszi a kritikát, de szükségét érzi egy kis megerősítésnek; úgy nyilatkozott, hajlandó abbahagyni a filmezést, ha ezt elegen - egymillióan - kérik tőle.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés