free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nők is beléphetnének a vatikáni hadseregbe?

Borsa         Címkék: hadsereg, nők, pápa, svájcigárda, vatikán 0 hozzászólás

A római pápa védelmét ellátó Svájci Gárdában eddig kizárólag férfiak szolgálhattak. Úgy tűnik azonban, hogy 500 év után az alakulat megnyílhat a nők előtt is.

A Svájci Gárda, vagyis a vatikáni hadsereg közel ötszáz éve látja el a római pápa védelmét. A katonai alakulatba jelentkezőknek szigorú feltételeknek kell megfelelniük: többek között svájci állampolgárnak, 19 és 30 év közöttinek, katolikus vallásúnak, minimum 174 centiméter magasnak, felsőfokú végzettséggel rendelkezőnek és férfinak kell lenniük. Lehetséges azonban, hogy ez utóbbi kritériumot eltörlik és a vatikáni hadseregbe nők is beléphetnek majd.

www.frpaulnewton.com

"El tudom képzelni őket egyik-másik tisztségben. Természetesen gondolkodunk ezen" - nyilatkozta Daniel Anrig ezredes, a 110 főből álló gárda jelenlegi parancsnoka egy olasz tévéműsorban. A parancsnok előde még amellett érvelt, hogy a gárdában a nemek keveredése csak problémákat okozna, ezért kell kizárni a nőket a vatikáni hadsereg soraiból. A 36 éves Anrig ezredes véleménye azonban már jóval szimpatikusabb és előremutatóbb, szerinte ugyanis: "Minden problémát meg lehet oldani."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés