free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 legendás filmsorozatkellék

Borsa         Címkék: filmsorozat, kellék, lista, tárgy, tévé 3 hozzászólás

A filmsorozatoknak nem csupán a színészek a sztárjai, hanem gyakran olyan tárgyak is, amelyek nélkül az egész nem lenne ugyanaz. Öt legendás kellék.

Bár a most következő listánk szereplői alap státuszukat tekintve csupán kellékek, mégis legalább annyira hozzátartoznak egy-egy legendás tévésorozathoz, mint az élő szereplők. Sőt, ezek nélkül a tárgyak nélkül még a színészek által megformált karakterek sem lennének egészen ugyanazok.

http://manolobig.comA Bundy család kanapéja

A "Rém rendes" Bundy család rettenetes, virágmintás kanapéja minden bizonnyal a televíziózás történetének egyik legrondább díszleteleme. A történet szerint összesen kettő készült belőle, abból is csupán egyet tudtak eladni - Bundyéknak -, illetve a sorozat 171. részében, amikor is Kelly aktuális pasija felgyújtja a kanapét, nos, akkor a másikat is… A bútordarab a tévékészülék perspektívájából látható jelenetek - a 11 szezon alatt pedig valószínűleg ebből volt a legtöbb -  biztos pontja. Jelkép és egyben agora.


www.myfashionlife.comCarrie Bradshaw nyaklánca

A Szex és New York Carrie Bradshaw-jának szinte jelenetről jelenetre cserélődő, extrémebbnél extrémebb és persze márkásabbnál márkásabb holmikból összeállított öltözékeinek nagyjából egyetlen hűségesen visszatérő darabja éppenséggel se nem extravagáns, se nem luxusholmi: egy egyszerű, "Carrie" felirattal díszített nyaklánc. Carrie énjének, személyiségének tárgyiasult jelképe, amely független a ruháktól, cipőktől, kiegészítőktől, sőt, még a pasiktól is. Amikor a sorozat végéhez közeledve az elveszettnek hitt nyaklánc előkerül Carrie kilyukadt bélésű táskájából, nos - bevalljuk - mi akkor kezdtünk el igencsak meghatódni…


http://i1.iofferphoto.comColumbo szivarja

Bár Columboval kapcsolatban említhetnénk akár a viseletes ballonkabátot, a leszedált autót, esetleg még az üvegszemet is, mégis talán a kezében mindig ott szorongatott, olcsó szivar a legjellemzőbb tárgya. A szivar lényegében az "álca" része, a hadnagy látszólagos szórakozottságát hivatott mutatni, és ott figyel akkor is, amikor elhangzik az a bizonyos mondat: "még valami eszembe jutott".
 



Doktor House botja

Nem hagyhattuk le erről a listáról Doktor House botját sem. (Pláne, hogy az egész lista elkészítéséhez az adta az ötletet.) Az ötödik évadnál tartó sorozat alatt persze a doki több botot is használt, mégis, az egyéniségével leginkább összeforrott darab a harmadik széria 21. részében debütált, dögös, lángnyelvekkel ékesített fekete bot.





http://api.ning.comJockey Ewing kalapja

Bár a Dallasban szinte az összes férfi szereplő és gyakran még a nők fején is ott virított a széles karimájú cowboy-kalap, leginkább mégis a texasi Berényi Mikihez, Jockey Ewinghoz kötődik. Olyannyira, hogy az egyébként 13. századi, mongol gyökerekkel rendelkező, hagyományos viseletet hajlamosak vagyunk szimplán csak "Jockey-kalapként" emlegetni.






LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés