free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sebestény Balázs és Vadon Jani nem érvényesül

Borsa         Címkék: celeb, kalandrafal, kritika, televízió, tévéműsor 4 hozzászólás

A japánok bármire képesek, ha televíziós műsorról van szó. De ha belegondolunk, hogy a tamagocsi-őrület is tőlük származik, akkor nem is olyan meglepő a jelenség.

A falas műsor eredeti japán verziója ráadásul nem is önálló műsor volt, hanem csak egy vicces betét egy nagyszabású show-ban, amikor is az egyik feladatként kellett a játékosoknak egy falon kivágott alakzatot felvenniük, hogy ne pottyanjanak a medencébe. A feladat azonban olyan sikeres volt a távol-keleti nézők körében, hogy külön műsor lett belőle, sőt a licencet eladták a világ több televíziójának, köztük a magyar RTL Klubnak is. Úgy tűnik, érdemes volt műsorra tűzni a Kalandra fal című műsort, hiszen jelentős nézettséget produkál, főleg a kereskedelmileg lényeges 18-49-es korcsoportban, bár az már erősen véleményes, hogy mikor fordulnak el a nézők az első öt perc után halálosan unalmassá váló show-tól.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Nagyon nehéz igazi pozitívumokat említeni az újdonsült műsorral kapcsolatban, mert hogy tulajdonképpen nincs is ilyen. Bár a Sebestyén Balázs-Vadon János műsorvezető páros akár garancia is lehetne a jó poénok és szórakoztató nyelvi fordulatok halmazára. Ez az első néhány adásban be is igazolódott, mert hol Darth Vadernek, hol intenzív mellszőrzetű diszkósztárnak, vagy éppen szelíd motorosnak öltözve tényleg hozták szokásos formájukat. De sajnos az első néhány perc kivételével képtelenek voltak érvényesíteni valós egyéniségüket. Mert rögtön a műsor elején megjelennek a játékosnak álcázott celebek, akik meg vannak győződve arról, hogy egyéniségük elragadó, humoruk pedig páratlan. Na most, mivel ez egyáltalán nem így van, idióta, infantilis megjegyzésekkel igyekeznek túlharsogni a két műsorvezetőt, teljesen kikapcsolva őket a műsorból. Néha annyian beszélnek egyszerre, hogy az egyszeri nézőnek kedve szottyan átkapcsolni a konkurens csatornára, ahol Kovács Áron nyitogatja az újra megtalált táskákat, de erről majd máskor elmélkednénk.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Lehet, hogy van olyan néző, aki az összes játékost/celebet ismeri, aki feltűnik a műsorban, de rögtönzött közvélemény-kutatásunk alapján igen kevesen. Van itt mindenki: kiégett/beégett rocksztár, sztárfodrász, ismert/nem ismert énekesnő, meleg műsorvezető, karakterszínész és persze Pákó, meg Győzike, akik nélkül manapság nem létezik tévéműsor Magyarországon. Nem tudni, milyen elvetemült ötlet alapján öltöztették be a celebeket ezüstszínű szkafanderbe és hegyimentő sisakba, de kábé úgy néznek ki, mint egy síugró a farsangi nagysáncversenyen. A celebek háromfős csapatokba tömörülnek, és egyedül, kettesével vagy hármasával kell átjutniuk a falon kivágott vicces formájú réseken. Mivel ez többnyire nem sikerül, a játékosok a veszélyzónának becézett kiindulópont mögötti medencében kötnek ki. Itt kezdődik a műsor legborzalmasabb része, a "hogyan másszunk ki a medencéből?" című össznépi őrület, amitől még a legnagyobb tűrőképességű celebrajongók is elkezdik keresgélni a kanapé mögé esett távirányítót. Egyszerűen elképesztő, hogy egy felnőtt ember képtelen kikecmeregni egy egyötvenes úszómedencéből, és három ember kell, hogy kirángassa onnan!

http://rtlklub.sajtoklub.tv

Van ám ehhez egy Dávid nevű Baywatch-imitátor, akit amúgy tök feleslegesen felültettek egy emelvényre, hogy onnan röhögjön azon, ahogyan a sok szerencsétlen lúzer szenved a medencében és környékén. Felmerülnek kérdések: Kedves magyar celebjeinknek milyen gyerekkoruk lehetett? Nem másztak fára soha? Nem voltak strandon? Nem vitték el őket a Balatonra? Persze lehet, hogy a celebkoordinátor ötlete az egész – mert hogy ilyen is van ám a stáblistán, – aki a rendkívül szórakoztató, "teljesen spontán" koreográfiákat is megalkotta. Ezek csak úgy ad hoc jelleggel, cseppet sem erőltetett módon, vagyis meglepetésszerűen jönnek rá a játékosokra, akik a legváratlanabb pillanatokban képesek a leghülyébb táncjelenetek előadására. Az is lehet persze, hogy a celebkoordinátor dolga elmagyarázni a játékosoknak, hogy mikor hová lépjenek, hogyan essenek a vízbe és hogyan törjenek át a falon, de ezt hagyjuk, mert a gondolatmenet már tényleg veszélyes vizekre vezet.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

A stáblistán egyébként szövegíró is szerepel, aki az egyes feladatok sikeres vagy sikertelen teljesítését követő narrációs szöveget írja. Hát, lehet, hogy másvalakiket kellene alkalmazni, mert a legtöbb humorosnak szánt, néhány mondatos kommentár annyira harmatgyenge, hogy a kiscsoportos óvodások sem vennék észre a csendes pihenőn. Csak a szemléltetés végett: amikor a vállaltan homoszexuális Steiner Kristóf beleesett a medencébe, a narrátor csak ennyit mondott: "Kristóf, reméljük, elég meleg a víz!" Hát, izé. Mi kérünk elnézést.

A játék pontozása, ami a két műsorvezető, Jani és Balázs feladata, olyan átlátszó, mint egy medúza ellenfényben. Az összevissza, teljesen logikátlanul osztogatott pontok valahogy mindig úgy jönnek ki, hogy az utolsó, úgy nevezett Megafal előtt gyakorlatilag megegyező pontszámmal állnak a csapatok. Az külön rejtély, hogy akkor minek átmenni a falon, ha a folyamatosan a medencében lubickoló társaság is ugyanannyi pontot kap.

http://rtlklub.sajtoklub.tv

A műsor készítői is érezték, hogy azért ezt így hipergyorsan meg fogják ám unni a nézők, ezért igyekeznek minden egyes adást valamilyen kiemelt téma köré szervezni. Voltak már erotikus és kresztáblás falak, de a szerkesztők olyan megoldással is próbálkoztak, amikor különböző alaktalan tárgyakat kellett átpréselni a falakon. Itt jegyeznénk meg, hogy a rafinált alakzatok sok esetben egyszerűen teljesíthetetlenek. Vagy azért, mert a játékosoknak lehetetlen pózokat kéne felvenniük, vagy mert egyes celebek testalkatuknál fogva egyszerűen képtelenek átjutni a számukra kijelölt nyílásokon. Vélhetően az volt a műsorkészítők célja, hogy a versenyzők inkább a medencében kössenek ki, mint nem. Hiszen úgy tűnik, hogy manapság az köti le leginkább a magyar nézőket, amikor Pákó vagy Győzike alaposan elázik. Hát, nem tudjuk. Mindenesetre aki hétköznap koraeste úgy szeret tévézni, hogy közben fodrászok, műsorvezetők, valamint gyors- és gépkocsirakodók próbálnak kimászni egy medencéből, az ki ne hagyja a Kalandra Fal című műsort! (A műsor címének elemzésétől ezúttal eltekintenénk…)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés