free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Antonio Marras

Borsa         Címkék: antoniomarras, divat, ismerdmeg, ruha, tervező 0 hozzászólás

Ismerd meg az olasz divatdiktátort, aki a saját divatcége mellett a japán Kenzo számára is tervez. Antonio Marras, aki nemcsak női, de babaruhákban is otthon van.

Antonio Marras 1961-ben született Szardínián, és a milánói és párizsi bemutatók ellenére még a mai napig a szülőhelyén dolgozik családjával együtt. Ahogy az már a nagy divattervezőknél lenni szokott már ő is fiatal kora óta vonzódik a szép ruhákhoz és mutatós anyagokhoz, azonban másokkal ellentétben, ő nem ruhákat tervezett, hanem különböző textúrájú anyagokkal kísérletezett, hol lyukakat égetett a kelmékbe, hol pedig rojtosra tépkedte a kiválasztott darabokat. Soha nem tanulta iskolában a szakmát, a karrierjét a véletlennek köszönheti, ugyanis egy vállalkozó felfigyelt az ifjú tehetségre és elkezdte anyagilag támogatni, így Marrasnak lehetősége nyílt arra, hogy szépen lassan kibontakoztassa a saját tehetségét. 1988-ban egy esküvői ruhával elnyerte a Contemporary Linen Prize-t és innentől kezdve a nagyobb vállalatok szinte sorba álltak nála, Marras pedig kedve szerint választhatta ki, hogy hol szeretne szabadúszó tervezőként dolgozni.

http://paoli.blogautore.espresso.repubblica.it, www.noname-magazine.com, http://bonecasebonecas.files.wordpress.com
Nézd meg Marras legújabb kollekcióját!

Az olasz tervező erőssége a kézművesség, számos darabján mérnöki pontossággal kivitelezett hímzések és különböző applikációk találhatóak, amelyeknek a szimbólumvilágát a szardíniai népviseletekből meríti. Az aprólékos hímzések mellett jól megférnek a direkt megrongált anyagok, hiszen az olasz tervező attól sem riad vissza, hogy drága kelméket égessen ki, vagy tépjen szét cafatokba. Első önálló kollekcióját 1999-ben mutatta be a nagyközönség előtt, majd 2002-ben már megjelent az első férfi utcairuha-kollekcióval is. 2003 óta a Kenzo művészeti igazgatója, és ő felel a női kollekcióért. Kenzo Takada azért választotta Marrast, mert hozzá hasonlóan ő is tiszteli a hagyományokat és a különböző népek viseletéből származó motívumokat és szabásvonalakat. 2008-ban az orosz Vogue tizedik születésnapja alakalmából részt vett abban a nagyszabású kezdeményezésben, amely során több neves dizájner és divattervező készített el egy-egy matrijoskababát a saját elképzelése szerint.

http://content.coutorture.com

Az idei őszi-téli szezonban mind a Kenzonak, mind pedig a saját nevével fémjelzett márkának tervezett egy-egy kollekciót. A Kenzonak készített ruháinál a nehéz robosztus anyagoké a főszerep, amelyeket gyöngyapplikációkkal tesz nőiesebbé. Vastag derékban szűkített és rövid állású kabátokat képzelt az idei télre, valamint a derékszabású nadrágok is visszatérni látszanak. Ezzel szemben a saját kollekciónál a férfias szabásvonalú női öltönyöket és abszolút csajos fodros muszlinszoknyákat álmodott meg a tervező. Nekünk némelyik darab kimondottan hordhatatlannak tűnik, de néhány szoknyát szívesen bevállalnánk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés