free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem itthoni trendek

Borsa         Címkék: bokaszandál, divat, öltözködés, répanadrág, trend 11 hozzászólás

Szétnéztünk, hogy külföldön mit tartanak trendinek a csajok, és ehhez képest hol tartunk mi. Tapasztalatink répafazonról, bokaszandálról és a nyolcvanas évekről.

Valamiért mi magyarok mindig néhány lépéssel le vagyunk maradva, ha divatról van szó. Hozzánk jó néhány szezonnal később érkeznek be azok a trendek, amelyek addigra máshol talán lerágott csontnak számítanak, vagy még ha be is érkeznek, csak nagyon lassan válnak közkedveltté és elfogadottá. Ennek több oka is van, az egyik ok talán pont ott keresendő, hogy mi magyarok nagyon nehezen változtatunk, makacsul ragaszkodunk a kedvenc darabjainkhoz és fazonjainkhoz, még akkor is, amikor azokat a kifutókon és a világ nagyobb városaiban már hírből sem ismerik. Erre a legjobb példa a trapéznadrág, amelyet nők ezrei hordtak még akkor is, amikor a cégek nagy része már szinte csak cső- vagy egyenes szárú nadrágokban utazott. Nehezen fogadjuk be az újat, és mivel egyszerűen nem szeretünk kitűnni a tömegből - tisztelet a kivételnek -, inkább megvárjuk, amíg a szomszéd is felveszi a manapság divatosnak számító répaszárú nadrágot, mintsem mi legyünk az elsők, akik hasonló szabású darabban lejtenek végig az utcán. Borsastylist ezen a héten körbenézett a világban, hogy máshol mit értenek az idei szezonban trendi holmi alatt. Nem gondoljuk, hogy minden egyes külföldi hóbort követendő példa lenne, de azért érdemes végignézni, hogy hogyan csinálják mások.

Nagy, látványos kiegészítők

Itthon nem nagyon cifrázzuk a dolgokat, ha kiegészítőkről van szó, néhány egymáshoz illő darab, és már indulunk is, csak a legritkább esetben szoktuk "szétcsapni" a szettünket néhány, elsőre talán oda nem illő kiegészítővel, de az sem gyakori, hogy valaki direkt viszi túlzásba a magára aggatott bizsuk számát.

http://easyfashion.blogspot.com, http://damstyle.blogspot.com

Ezzel szemben külföldön előszeretettel halmozzák az élvezeteket, ha kiegészítőkről van szó, jöhet bármi: a kalaptól a töménytelen mennyiségű karkötőig, a lényeg, hogy ne legyen a szett egyhangú és unalmas. És mindemellett mégis harmonikus maradjon.

Maszkulin stílus

Bár itthon is közkedveltnek számít az irányzat, mégsem mondhatjuk azt, hogy magas szinten űznénk a férfias szabású darabok viselését. Elsőre valószínűleg idegenkedünk az eredetileg pasiknak szánt darabok viselésétől, pedig ezek is tudnak legalább annyira dögösek és csajosak lenni, mint egy szoknya vagy egy hátvillantós felsőrész, sőt.

www.thesartorialist.com, http://easyfashion.blogspot.com

E tekintetben is van mit tanulni a külföldiektől, nekik már teljesen megszokott ez a nálunk még viszonylag újdonságnak számító stílus, így aztán könnyen és jól kombinálják a férfias szabású zakókat egyszerű pólókkal és nadrágokkal, úgy, hogy az összhatás egyáltalán ne legyen pasis.

Nyolcvanas évek

Ebben az esetben nem állunk olyan rosszul itthon sem, bár még mindig tartja magát az az álláspont, miszerint leginkább a 14-16 éves lányok körében közkedveltek leginkább az erre a korra jellemző ruhadarabok. Ezzel szemben a világ más nagyvárosaiban szinte minden sarkon akad egy-egy olyan járókelő, aki hamisítatlan nyolcvanas éveknek megfelelő darabokban vonul, nem számít, hogy az adott holmi vadonatúj, vagy valamelyik turkálóból került elő, a lényeg, hogy illeszkedjen a kor öltözködési szabályaihoz.

www.thesartorialist.com, http://damstyle.blogspot.com

Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a túlzások itt is érnek. Ami pedig a legújabb "hóbort", az nem más, mint a műanyag keretes, nyolcvanas évekből ismert Ray Ban napszemüveg, ami már lassan itthon is kezd elterjedni, sajnos csak elég lassan. Mentségére legyen írva, hogy Tom Cruise-on kívül még nem született olyan ember, akin tökéletesen mutatott volna.

Répafazon és derékszabás

Az oké, hogy nem a lehető legelőnyösebb fazon, de egy biztos, az elmúlt néhány szezonban igazi reneszánszát éli a répaszárú nadrág. Itthon még a csőszárú nadrágokkal próbálkozunk, de külföldön kezdi kiütni a ringből a répaszár a csőszárat. Hordják fűzős lapos cipővel, de bokacsizmával és tűsarkúval is, nem állítjuk, hogy ezek a legjobban eltalált szettek, de mindenesetre más országokban oda vannak érte a csajok.

www.thesartorialist.com, http://easyfashion.blogspot.com

És itt vannak ráadásként a magas derekú nadrágok is. Míg minket itthon hosszú évek alatt sikerült csak leszoktatni erről a fazonról – és átszoktatni magunkat a csípőszabásra, amihez még mindig makacsul ragaszkodunk –, addig külföldön megint divat, és egyértelműen viselik a magasra szabott nadrágokat és szoknyákat.

Cipőfront

A nyáriasított bokacsizmás lányokra csak Magyarországon néznek furcsán. Más országokban legalább annyira közkedvelt, mint a bokacsizma, és be kell vallani kellően formás lábon, miniszoknyával tényleg jól mutat. A másik itthon még közutálatnak örvendő trend a cipő és a zokni kombinációja.

www.thesartorialist.com, http://damstyle.blogspot.com

Nálunk egyelőre még tiltólistás boka- vagy térdzoknit tűsarkúval, balerinacipővel párosítani, külföldön azonban már igen széles rajongótábora van ennek a hóbortnak. Elsőre talán furcsa, de formás lábon jól mutathat, persze ezt a kombinációt tudni kell viselni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés