free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 fesztivál a nyárra

Borsa         Címkék: fesztivál, lista, menő, nyár, öt 2 hozzászólás

Végre elérkezett az idő, hogy az egész éves feszültséget egy zajos-zenés össznépi megmozduláson vezessük le. Sokfelé lehetne menni, de mi ezeket ajánljuk.

Idehaza rengeteg színvonalas fesztivált rendeznek évről évre, ezek egyik preferált szegmense a zenei "ereszd el a hajam" típusú megmozdulások. Nem véletlenül, itt a jó idő, vége a sulinak, nincsenek vizsgák, ki lehet venni a jól megérdemelt szabit, és talpig sárba és sörbe öltözve kelhetünk ki magunkból, hogy aztán a fesztivál végeztével újult erővel térhessünk vissza az irodába, meg a tűsarkúhoz. Az 5 legdögösebb fesztivált ajánljuk az idei nyárra!


www.sziget.hu/balatosoundBalaton Sound

Két éve indult útnak a Sziget Iroda szervezésében a "balatoni kis-sziget", azaz a Balaton Sound Fesztivál, amely nem csak remek helyzetrajzi adottságainak köszönheti, hogy pillanatok alatt nagykorúvá érett. Tavaly általános jelenség volt Zamárdi környékén a kétségbeesett arcok látványa, akik a helyszínen értesültek róla, hogy bizony előre elfogytak a jegyek. Idén tehát okosabban, előrelátóbban, ha ide tervezzük a kúl-túrát, akkor időben kapjunk a fejünkhöz. Július 9. és 12. között újra beremeg a zamárdi szabadstrand.


www.efott.huEFOTT

Aki a tradíció mentén választana fesztivált, és nem érzi magát „"úl öregnek", az egyértelműen az EFOTT-ot válassza, azaz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját! Ne tévesszen meg a név, ez is buli a javából, ráadásul 1975 óta létezik, különlegessége pedig az, hogy mindig más és más helyen borzolja a odavalósiak idegeit. Idén Baja a kiszemelt, július 14. és 19. között kerül megrendezésre, sok-sok előnye mellett viszonylagos olcsósága is a malmára hajtja a vizet, valamint az a jóleső tudat, hogy "bemelegítésként" a helyszínen tartott Bajai Halfőző Fesztiválból is kivehetjük a részünk – szó szerint persze. 


www.ozorafest.huOzora

Különleges az idei év a Dádpusztára szokott hippikolóniáknak, ugyanis pont 10 évvel ezelőtt került megrendezésre ezen a mesebeli kis dimbes-dombos tájon az első ilyen típusú fesztivál (Solipse 1999), akkor mondjuk egy napfogyatkozás is járt a zene meg a dekó mellé, de ne legyünk telhetetlenek. Az elektronikus/pszichedelikus zene hazai legnagyobb fesztiválján nemcsak külhoni kapcsolatainkat bővíthetjük – a látogatók nagy többsége külföldi ugyanis -,  hanem attól sem kell aggódnunk, hogy öltözetünk, hiányos tánctudásunk, vagy kócos sérónk miatt kinéznek a tömegből. Itt aztán új értelmet nyer a szabadság és az összetartozás érzése, Ozora település mellett, Dádpusztán augusztus 11. és 16. között lehet taposni a ritmust.


www.sziget.huSziget

Nincs nyár Sziget nélkül! Bár a gazdasági válság a fesztiválszervezőket is megpaskolta, nem kell aggódnunk, mert minden eddiginél változatosabb programot rittyentettek össze augusztus 12-17-ig tartó időszakra az Óbudai-sziget megviselt zöld gyepén. Idén már a tizenhetediket tölti a rendezvény, és - ha csöppet már porízű is a dolog - a lelkesedés még mindig lankadatlan. Ismét lesz mínusz egyedik nap óriási - jubiláló - Tankcsapda bulival, nulladik nap egy 10 órás koncertfolyammal az antirasszizmus jegyében, továbbá a jól megszokott nemzetközi sztárdömping, a hazai éllovasok, por vagy sár - ez opcionális - és móka, kacagás. Ott a helyünk, ha bírjuk a "szigeti klímát"!


www.sziget.hu/voltVolt

Hol volt, hol nem volt, valamikor a '90-es évek elején volt egy VOLT névre hallgató popkulturális magazin, amely igen csekélyke lapszámot tudhatott magáénak, de szellemi hozadéka annál messzebbre ívelt. Innen merítették az ihletet az első VOLT szervezői, és azóta kisebb döccenésekkel ugyan, de a fesztivál egészséges egyedfejlődést mutat, sőt! A kezdetekben tavaszi kis happeningként futó rendezvény igazi menő nyári fesztivállá nőtte ki magát, és bár a Balaton Sound is igyekszik beelőzni, múltbéli sikerei miatt egyértelműen a Sziget utáni második legnagyobb kültéri összejövetel. Július 1-4-ig keressük Sopronban, a Lővér Kemping területén!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés