free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fürdősót otthonra

Borsa         Címkék: bőrápolás, egészség, fürdősó, szépség, teszt 1 hozzászólás

Nem tudjuk, hogy az ízületi panaszokra tényleg tökéletesek-e, de relaxálásban biztosan jók, és a bőrünk is szerette őket. Otthoni fürdősókat teszteltünk.

Az utóbbi időben jócskán ráéreztünk, hogy a bolti, tusfürdőnek keresztelt szintetikus- és károsanyag-arzenál helyett vannak bőrbarát és abszolút működőképes alternatívák is. A natúr szappanokkal például nagyon jó vásárt csináltunk anno, de mostanában egyre jobban kezdtek izgatni minket a boltok polcain glédában álló, egyszer használatos fürdősók is. Szépek, gusztusosak, egészséget és tiszta bőrt ígérnek, ráadásul az áruk is nagyon-nagyon baráti – ennél több egy alapos Borsa-teszthez nem is szokott kelleni.

Balneoterápiát emlegetni azonban botorság volna, és nem is várhatunk egy-egy alkalomtól nagy és látványos eredményeket – hiszen a kúraszerű alkalmazáson kívül azért egyéb hiányosság is akad. A szó ugyanis gyógyvizekkel történő gyógyítást jelent, de messze nem arról szól, hogy az ember egy este belelögyböl egy zacskónyi sót a fürdővizébe, és nyomban búcsút int minden ízületi panaszának, nőgyógyászati nyavalyának, és Vénuszként mászik elő a megmártózás után. A balneoterápia ugyanis magában foglal minden, gyógyvízzel, termálvízzel történő kezelést, de ide tartoznak az ivókúrák, az inhalálás, az iszapkezelések és a szénsavas fürdők is – az ivókúra például szerves része. És mivel mi ilyenről nem adhatunk számot, és az esti elnyújtózásunk a kádban nem érhet fel egy kiadós wellnessvíkenddel, maradnak a benyomásaink, amiket azonban érdemes megszívlelni. Minőségi cuccokba is belebotlottunk, és ha csak heti egyszer bólintunk rá egy fürdősós kád vízre, szerintünk meghálálja a bőrünk a figyelmességet.


Vedd alaposabban szemügyre a fürdősókat!

Négy sót néztünk meg nagyító alatt: érdekelt, hogy milyen érzés "bennük" feküdni, milyen a színük-szaguk, mit csinálnak a bőrrel, és hogy mindez mennyire van szinkronban azzal, amit ígérnek.
 
Bükfürdői Thermal fürdőkristály (500 g)Ahogy az a nevéből is kikövetkeztethető, a bükfürdői gyógyfürdőt varázsolhatjuk magunk köré a kádban, annak minden elemével-anyagával együtt. Az 500 g-os kiszerelés minket elijesztett, így hiába, hogy egyetlen tasak az egész, mi két fürdőt hoztunk össze belőle, és állítjuk: az egyik legjobban dolgozó termék a tesztből. Színtelen, a sókristályok könnyen oldódnak, és abban a pillanatban, ahogy elhintettük, fel is csapott az a nagyon jellegzetes gyógyvízszag. Nem volt orrfacsaró, nem az a kénes, csípős és fejfájós illat, hanem markáns, de kifejezetten kellemes. Azt írják róla, hogy fokozza az anyagcserét, ellazít és kondicionálja a bőrt, hovatovább ízületi panaszokra, mozgásszervi betegségekre kiváló. Mi ilyenekkel szerencsére nem bajlódunk, de a 20 perces elmerülés és egy hideg zuhany után csak a legjobbakról számolhatunk be.

Nem hagy a bőrön szinte semmilyen illatot, a bőrünk viszont nagyon hálás volt neki. Igazság szerint az a nagyszerű tapasztalatunk, hogy semmi extráról nem számolhatunk be, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a bőrünk puha, friss, nem szorul semmilyen utókezelésre, nem húz sehol, nem repedezik, nem kajabál testápolóért. Szívre a kezünk: ez azért igen ritka, és minket maximális elégedettséggel töltött el. Tegyük is hozzá gyorsan, a kiporciózott adagnak csak a felét használtuk fel, de így is csak szuperlatívuszokban tudunk szólni. (Aztán hamar elfogyott a maradék is, a jó tapasztalatot semmi nem árnyékolta be a második alkalommal sem.)

Wellness & Beauty, Bade-Salz, grapefruitos és gyömbéres (80 g)

Miután a bükfürdői fürdőkristályos este annyira jól sikerült, Borsapasi addig nyüszögött, hogy ő is tesztelni szeretne, hogy végül megkaparinthatott egy csomagocskát, lássuk, a férfibőrrel és -közérzettel mit tesz egy maréknyi fürdősó. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mikor negyed óra után berontottam a fürdőszobába, és azt láttam, hogy ott gubbaszt a lelkem egy nagy kád habos vízben, éktelen haragra gerjedtem, hogy csal, mégis miért rakott bele még mást is a vízbe. Az Istenre esküdött, hogy semmit, a nagy, sárga habos víz a só eredménye – ami azért több mint gyanús. Illóolajakról és gyömbérkivonatról van szó a termékleírásban, sőt egyedülálló élményről, de habzásról semmi.Mindegy, a hím szerint az illattal nem volt baj, a gyömbért nem találta benne, de a grapefruit elemi erővel jött, és végül is nagyon bevált neki. A bőre – őt idézzük – "sima, bársonyos, puha, öröm tapogatni", és bár a kacagás elfogott, odasomfordálva tényleg valami hasonlót tapasztaltam. Kivirult, jó kedve lett, nagy bazsarózsák égtek az arcán, és még sokáig jó illata volt. Szerette.   

Tetesept, 100% Tengeri Só Fürdő Lazítás, levendula és citromfű

A nevét nem mi találtuk ki, tényleg ez van a pakkra írva. A vízbe öntve sötét, mélysárga színűre színezte a fürdővizet, ami – bocsánat a hasonlatért – olyan látványt nyújtott, mintha az ember a reggeli vizeletében mártózna meg. Az illata nagyon erős, főleg a citromfűt érezni bika erővel, és ha valaki szereti az ennyire határozott illatot maga körül, akkor ezt ajánljuk – nekünk kicsit sok volt. A só könnyen feloldódott, a fürdőzés öröm volt benne, de nem emlékezetes. Tartósítószert nem tartalmaz, ez külön jó pont, a citromfűolajat pedig nagyon szerette a bőrünk. Testápolózni most sem kellett, ettől is felpezsdült a vérünk, de valahogy minket ez a só annyira nem győzött meg.

Kneipp - mandulavirág-fürdőkristály (60 g)Nagyon-nagyon szerettük, talán ez volt az egyik legjobb mind közül. A mandula- és jojobaolaj áldásos hatása, a minőségi fürdősó már fürdés közben óriási élmény, az illata nagyon finom, szinte nem is akaródzott kikecmeregni a kádból. A színe semmilyen, talán halvány sárgás-rózsaszínes, nem habzik (szennyezőanyagokat, tartósítószert nem tartalmaz), a só nagyon könnyen feloldódott. Tényleg ellazít, és már a kádban öröm tapogatni a bőrt.Aztán a jó érzés a fürdőzés után még sokáig kitart, a bőr nagyon finom, igazán puha és élettel teli. A vérkeringésünk felpezsdült, az arcunknak nagyon egészséges színe lett. Az illat egy rövid ideig még megmarad, igazán friss érzetet hagy maga után. Szóval itt a nagy név, a nagy márka és a nagy ígéret bejött – és bár több helyen lehúzzák a terméket, fórumozók közt is sokan pfújolnak rá, nekünk nagyon meggyőző volt. Vagy a bükfürdőit, vagy ezt rendszeresítenénk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés