free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Dries Van Noten

Borsa         Címkék: divat, driesvannoten, ismerdmeg, ruha, tervező 0 hozzászólás

Ismerd meg a belga Dries Van Noten-t, akit a családi múlt is arra kötelezett, hogy ruhákkal foglalkozzon. A kereskedés helyett ő inkább a tervezést választotta.

A belga tervező Dries Van Noten 1958-ban született Antwerpenben, a családja már három generáció óta ruhákkal foglalkozik: hol anyagokkal kereskedtek, hol pedig szabóságokat üzemeltettek. Nagyapja a két világháború között használt ruhák felújításából élt, elhasznált, más által szemétnek hitt darabokat ollózott össze és készített vadonatúj fazonokat. Édesapja 1970-ben megnyitotta saját outlet üzletét, ahol Ungaro, Ferragamo és Zegna darabokat árult, édesanyja pedig antik csipkékkel és egyéb finom és drága kelmékkel üzletelt. A fiatal Dries itt ismerkedett meg közelebbről a luxusmárkákkal és a szabászattal.

http://stylemens.typepad.com
Nézd meg Dries Van Noten őszi-téli kollekcióját!

Ilyen családi háttérrel egyenes út vezetett az Antwerp Fashion Academyre, ahol a fiatal korában megszerzett gyakorlati tapasztalatokat elméleti tudással egészítette ki. Néhány belga cégnek már az iskola alatt is dolgozott szabadúszó tervezőként: hagyományos technikával készült öltönyöket és elegáns női kosztümöket készítettek. 1980-ban végzett, de első saját kollekcióját csak 1986-ban mutatta be, öt másik tervezővel együtt (ők hatan voltak az Antwerpen Six). Az első bemutatót akkora sikerrel fogadta a szakma, hogy néhány általa tervezett ruhát olyan nagy áruházak vásároltak meg, mint a Barneys New Yorkban, a Pauw Amszterdamban vagy a Whistles Londonban.

Ruhái sosem túldíszítettek vagy hordhatatlanul extrémek, általában olyan darabokat tervez, amelyek nemcsak az anyaguk, de a fazonjuk miatt is időtállóak. Szereti keverni a női és a férfi szabásvonalakat, sokszor első ránézésre nem is lehet megmondani, hogy az adott darab melyik nem számára készült. Arra is kínosan ügyel, hogy mindig a lehető legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozzon. Ruháit olyan hírességek hordják, mint Jennifer Lopez vagy Kate Blanchette, aki a 2008-as Oscar-gálára választott egy Dries Van Noten estélyit. Napjainkban a világ több nagyvárosában van saját szalonja, többek között Hongkongban, Tokióban vagy Párizsban.

http://content.coutorture.com

Az idei őszi-téli kollekciójában az egyszerű szabásvonalaké a főszerep, nincsenek a bemutatott darabokon rojtok vagy masnik, az egyetlen játékosságot maga az anyag jelenti. A mostani ruhák között - tőle szokatlan módon - számos állatmintás darabot is fel lehet fedezni, bár még mindig az egyszínű kelméké a főszerep. Kedvenc darabunk egy halvány karamellszínű földig érő selyemruha és egy hozzátartozó fekete zakó.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés