free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ellentmondásos terhesség?

Borsa         Címkék: család, nemváltoztatás, szülés, terhesség, transzszexuális 0 hozzászólás

Egy férfiként élő spanyol transzszexuális nemváltoztató műtétje előtt még teherbe esett. Az orvosok szerint ez a helyzet ellentmondásos és erkölcsileg elfogadhatatlan.

Egy 25 éves, biológiailag nőnek született, de férfiként élő, barcelonai transzszexuális bejelentette, hogy ikrekkel terhes. Ezzel pedig újabb komoly vitákat váltott ki a mesterséges megtermékenyítési technológiák etikus használatáról - írja a Guardian.

Gyakorlatban megvalósítható

Rubén Noé Coronado Jiménez félbeszakította hormonkezeléseit, illetve elnapolta a teljes nemváltoztató műtéttel kapcsolatos terveit azért, hogy teherbe eshessen, ugyanis 43 éves barátnőjének már nem lehet gyereke. Miután összesen 158 mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinikát keresett meg, végül talált egyet Barcelonában, ahol hajlandóak voltak elvégezni rajta az inszeminációt, vagyis egy spermadonortól származó ondó a méhébe való mesterséges beültetését. "Jogom van ahhoz, hogy gyerekem legyen" - mondta az újságíróknak. "Apja és anyja leszünk két gyereknek. Nem látok ebben problémát."

http://luis-viadel.blogspot.com

A szokatlan terhesség bejelentése azonban - melyet a spanyol lapok a tetovált, borostás, növekedő pocakját simogató Coronado fotójával hoztak le - aggodalmat keltett Spanyolország orvosközösségeiben. "A nemváltoztató beavatkozásoknak teljesnek kell lenniük, ami a petefészkek eltávolítását is magában foglalja" - nyilatkozta Dr. Josep-Luis Ballescà, a Barcelonai Klinika nőgyógyásza az El País újságnak. A szakember gyakorlatban megvalósíthatónak, erkölcsileg azonban elfogadhatatlannak nevezte a terhességet. "Ez egy ellentmondás. Én nem támogatom" - emelte ki. Egy másik specialista, Dr. Iván Mañero arra figyelmeztetett, hogy az emberek az ilyen terhességet arra is használják, hogy exkluzív médiaszereplésekkel keressenek pénzt.Jiménez az andalúziai Jaénban született, Estefanía Coronado Jiménez néven. Egyelőre még ez a női név szerepel a személyi igazolványában, így jogosult arra, hogy termékenységi kezeléseket, illetve mesterséges megtermékenyítést végeztethessen magán. Ugyanakkor Coronado már lépéseket tett annak érdekében, hogy az igazolványában hivatalosan is megváltoztathassa a nevét, illetve a nemét, hasonlóan közel ezer spanyol transzszexuálishoz, akiken szintén nem végezték még el a teljes nemváltoztatáshoz szükséges összes operációt. A melleit már eltávolították és úgy tervezi, hogy szeptemberben, a szülés után aláveti magát a nemváltoztató műtétnek is. Ő és a párja, aki majdnem teljesen vak és lottószelvényeket árul egy fogyatékosokat foglalkoztató szervezet megbízásából, már a születendő kicsi nevét is kiválasztották.

Coronado nem az első transzszexuális, aki teherbe esett, de az első olyan, aki ikreket vár. Tavaly egy hozzá hasonló szituációban lévő, 35 éves amerikai, Thomas Beatie otthoni inszemináció segítségével esett teherbe, azok után, hogy kilenc orvos utasította el, hogy elvégezze rajta a szükséges beavatkozást. Beatie azóta egy kislánynak adott életet.

www.light-sky.net

"Ez az utolsó lehetőségem, hogy használjam a testemnek azt a részét, ami a női mivoltomból belül megmaradt, azelőtt, hogy az orvosok ezt elveszik tőlem, örökre. A helyzetem egy olyan emberéhez hasonlít, aki három kézzel születik. Ameddig megvan, jóra használod. Azonban ahogy lehetőséged nyílik rá, megszabadulsz tőle" - magyarázta Jiménez az El Mundo újságírójának.

Mar Combrolle, az Andalúziai Transzszexuálisok Egyesületének elnöke visszautasítja, hogy Coronado terhessége ellentmondásos lenne. "A vágy, hogy gyermekünk legyen, nemtől független. Azt hiszem minden biológiailag férfi, aki gyereket akar, szülne is, ha megtehetné" - jegyezte meg Combrolle. Majd hozzátette azt is, hogy szerinte nem minden transzszexuális halasztaná el a nemváltoztató műtétjét azért, hogy teherbe eshessen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés