free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tartósítószer-mentes jeges tea

Borsa         Címkék: ital, jegestea, lista, tartósítószermentes, teszt 0 hozzászólás

Egy isteni jeges teánál garantáltan nincs jobb a tikkasztó hőségben, de az is biztos, hogy a bolti műanyagok a házi nyomába sem érnek. Ice teákat teszteltünk.

A nyári forróságban annyira jól tud esni egy fanyar ízű, jéghideg tea, mint semmi más, de ahelyett, hogy magunk készítenénk otthon, sokszor a bolti utánzatokra adunk ki kisebb-nagyobb összegeket. Ez, mint azt tesztünk is bizonyítani fogja, a legkevésbé sem jó döntés, hiszen bármelyik, általunk megkóstolt ice tea nem ér a nyomába sem az igazinak – pedig tartósítószer-mentes, népszerű vagy épp tetszetős termékek kerültek a kezünk közé. Az értékelésnél figyelembe vettük a tea illatát, az édességét, hogy mennyire frissít, mennyire emlékeztet a valódi teára, és szomjoltóként hogyan funkcionál az adott ital. Lelőjük a poént: egyikük sem dolgozott maradéktalanul jól, sőt kifejezetten csalódottak voltunk az értékelés után, így még egyszer idekörmöljük: tessék a jól bevált házira szavazni, igazi citrommal, igazi mézzel, hűtve. Annál, ha megszakadunk sem fogunk jobbat és frissítőbbet találni.  

KHONG DO, lemon green tea

Kezdjük a prózai bosszúsággal: egyszerűen képtelenség kinyitni. Aztán valami édesített tea illat csap meg a kínkeserves felbontás után, nem szavazunk nagy bizalmat az akciónak. Az első korty valami gagyi csipkeszörpre emlékeztet, kórházi teás utánérzéssel – nem akarunk bókolni, nem finom, na. A citrommal köszönő viszonyban sincs az íze, nagyon édes, még hidegen se frissít kellően. Állítólag igazi zöldtea-levélből készült, ami lehet, hogy igaz, csak az édesítők mindent agyonnyomtak, aminek az anyatermészethez köze lehet. Bármennyire is megnyerő a küllem, nem tudjuk jó szívvel ajánlani.


Lipton, Ice Tea, citromos

Bármennyire meglepő, tényleg citromos illata van, és a színében is egészen teát idéző a folyadék. Ízre egy igazi citrompótlós fekete tea, de legalább teaízű, és nem ihatatlanul cukros. Kifejezetten jólesik a fogyasztása hidegen, és bár nem ennek szavaztunk a legnagyobb bizalmat, de ha már ice teáról írunk, ez mutatta a legnagyobb hasonlóságot az igazival. Fanyar, citromos üdítőital, minden hangzatos extra nélkül – szóval ha már mindenáron a bolti jeges teára vetemedünk, mi ezt tudjuk a legjobb szívvel ajánlani. Oltja a szomjat, a saját keretein belül kifejezetten finom, és nem az az érzésünk, mintha folyékony műanyagot kortyolnánk.


Nestea -VITAO, természetesen sejtvédő zöld tea

Azért a sejtvédelmünket még végső esetben sem bíznánk rá, de az illata meggyőző a felbontás után: markáns, teára emlékeztető – és ez kifejezetten bók, sőt érdem. Hanem az ízvilág! Valami extrém mértékben hígított gyümölcslevet idéz, sok citrompótlóval, de mellette szóljon, hogy legalább nem kibírhatatlanul édes (nem ragad tőle össze a szánk a kollégáival ellentétben), sőt van egy egészen kellemes kesernyés utóíze. Ettől függetlenül azért a műíz dominál, de hidegen elviselhető, akár azt is mondhatnánk, hogy viszonylag kellemes fogyasztani. Rendszeres kortyolgatásra ettől függetlenül sem ajánljuk.


San Benedetto, zöld tea ízű üdítőital

Édeskés illatot áraszt, de nem annyira kellemetlen, innen még bármi lehet(ett volna).
Az íze pacsulis, van egy kis szappanos íze, ráadásul meglehetősen édes is – de szerencsére nem annyira tömény innivaló, és elég "vizes" ahhoz, hogy teljesen hidegen legalább valamennyire üdítően hasson, és a szomjoltásra ne legyen tökéletesen alkalmatlan. Egy rendes teával persze köszönő viszonyban sincs, és állítólag a másik fajta finomabb is. Nem titkoljuk, nekünk ő volt a titkos favoritunk a teszt előtt, az ismerőseink közül sokan fogyasztják – ettől függetlenül mérhető a csalódottságunk. Nagyon nagy melegben erősen lehűtve azért biztos jólesik, de ennél sokkal többet nem mondhatunk róla.


ZENYA, gránátalma ízű zöld tea, üdítőital

Az illata a menzai cukros málnaszörpét idézi, sok jót nem sejtet. Ez a gyanúnk már az első korty után be is bizonyosodik: ízesítő- és édesítőszerek elegye, híg lötty, aminek a teához gyakorlatilag semmi köze nincs. Márcos-szirupos semmi, mint egy elfuserált bolti szörp. Arra viszont kiválóan alkalmas, hogy még szomjasabbak legyünk a fogyasztás után. Tartósítószer nincs benne állítólag, de a gyártástól számított egy évig fogyasztható. Mi nem leszünk törzsvásárlói, az hétszentség. Pedig az üvege nagyon meggyőző volt, mi ennél sokkal-sokkal többet vártunk, hiába.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés