free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ál az alku

Borsa         Címkék: állazalku, kritika, műsor, tévé, vetélkedő 5 hozzászólás

Nincs szerencséje a Tv2-nek a vetélkedőkkel. A nézettségi versenyben rendre alulmaradnak, ráadásul az ilyen típusú műsoraik valahogy nem sikerülnek igazán.

Ha végignézzük az elmúlt évek termését, meglehetősen siralmas összképet kapunk. A teljesség igénye nélkül: Megbukott a Multimilliomos az okoskodó Jakupcsek Gabriellával, bedőlt a Sváby-féle Egy a száz ellen, (ez volt tán a mélypont a Tv2 vetélkedős vonalán), aztán kiderült, hogy nem igazán érdekli a magyart, hogy okosabb-e, mint egy ötödikes, legutóbb pedig a Cápák című rettenet került le idő előtt a képernyőről. De legyünk tényszerűek! A Tv2 a Vágó-féle Mindent vagy semmit óta egyetlen sikeres napi vetélkedőt sem tudott összedobni. Az pedig már bizony több mint tíz évvel ezelőtt volt…

http://press.tv2.hu

Egyetlen kivétel lehetett volna, ha… a 2004-ben átvett brit licencet, az Áll az alkut nem sikerült volna teljesen tönkretenni. Na nem akkor, amikor átvették. Akkor még egy kitűnő műsor volt. Gundel Takács Gábor vezetésével az egyik legjobb vetélkedő jelentkezett heti rendszerességgel minden pénteken a koraesti műsorsávban. Bevezényeltek egy laktanyányi embert egy hangárba, ahol két csapatra osztották őket. A csapatoknak különféle műveltségi kérdésekre kellett válaszolniuk. Például arra, milyen nehéz egy napelemes görkorcsolyaszárító, hány foga van egy szúnyognak, kivel barátkozott Csehov, stb. A győztes csapat aztán megfeleződött, majd újra és újra ez történt, hiszen a végén "csak egy maradhat"…(Na jó, az egy másik sorozat…)

Szóval, a műveltségi játék győztese indulhatott a nagy pénzért, amit furmányosan 21 táskában rejtettek el. A játékos választott magának egy táskát, aztán ötösével, hármasával, majd egyesével ki kellett nyitogatnia a többit, amelyekben különböző összegek voltak elrejtve. A cél az volt, hogy lehetőleg az alacsony összegeket tartalmazó táskákat nyissa ki, mert így megnőtt a kiválasztott táska lehetséges értéke. Ide beraktak egy zseniális csavart, amikor Gundel Takács minden táskanyitási periódus után telefonon beszélt egy fiktív bankigazgatóval, aki ajánlatot tett a táskára. Az egész úgy volt jó, ahogy volt. Gundel Takács az igazgatóúrral a legkülönfélébb hülyeségeket vitatta meg a játék közben, az igazgató nyaralásától, az ékszerteknőséig mindent, és közben remekül szórakozott mindenki, a néző fülén pedig kicsöpögött az adrenalin, hogy vajon melyik táskákban rejtőznek a milliós összegek. A műsorkészítők akkor tökéletesen ötvözték a műveltségi vetélkedőt és a televíziós showműsort. Mivel azonban itt mégiscsak a Tv2-ről van szó, csak sikerült tönkrevágni az egészet.

www.kreativ.hu, www.port.hu

A műsort kibelezték. A műveltségi részt kivették belőle, csak a táskanyitogatás maradt meg, ráadásul már minden hétköznap ment a műsor, nem csak hetente, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy a játékba immár csak sorsolásos alapon lehetett bekerülni, és önálló szereplőként megjelent az úgy nevezett "játékos". A bicska- bocsánat, táskanyitogató játékosokról mindent megtudtunk: Mikor voltak bárányhimlősek, mikor pottyant ki az első tejfoguk, hova jártak óvodába, és miért nem szerették soha a spenótot? Ráadásul az idióta kabalaállatkáikat is bevitték a forgatásra. Egy idő után úgy nézett ki a stúdió, mint egy játékbolt a karácsonyi roham után, a januári nagy árleszállításkor. Volt ott minden a kacsamajomtól a gumimaciig, csak a vetélkedő, a humor, meg az a bizonyos adrenalin, na az veszett el a plüssorgia, meg az igénytelenség közepette. Talán Tibi Bácsit (nem a Dévényit) érdemes még megemlíteni, aki olyan hosszú ideig nem került be a játékba, hogy végül már senki sem tudta róla, hogy a Bácsi a kereszt vagy a vezetékneve-e.

Az egész műsort kizárólag Gundel Takács egyénisége tartotta össze valamennyire, aztán már az is kevésnek bizonyult. Teljesen egyértelmű volt, hogy a nézők hamar megunják ezt a kabalás bohóckodást, így aztán a Tv2 eleinte szüneteltette, majd végleg levette a műsorról a "játékot", Gundel Takács pedig egy másik csatornához igazolt.

http://press.tv2.hu

A Tv2-nél a minap úgy gondolták, hogy mégiscsak ez volt az elmúlt tíz év legsikeresebb vetélkedője a csatornán (ami vicces, de igaz), ezért most kikapták a mélyhűtőből, és gyorsan bedobták a mikróba. Gundel Takács már nem lévén, az éppen ügyeletes Kovács Áron műsorvezetésével indították újra el az egyszer már megbukott történetet. Nyilván valami egészen más lesz, mint a kabalás, viccesjátékosos, Tibibácsis cumó – gondolhatta az egyszeri néző, de súlyosan tévedett, mert nem. A csatorna tök ugyanazt a bukott játékot varázsolta vissza a képernyőre. Ráadásul a minden tekintetben jellegtelen, unalmas és arctalan Kovács Áron kezei közül teljesen kicsúszik az egyébként is unalmas műsor, amibe a nézőket is bevonják különböző vicces megoldásokkal. "Válaszoljon sms-ben a következő kérdésre! Ha szemben állunk az olasz zászlóval, akkor a bal oldalon milyen szín van?" Azon túl, hogy nyilvánvalóan nem lehet "szemben állni egy zászlóval", aminek ráadásul nincs "bal oldala", elmereng az egyszeri néző, hogy tulajdonképpen mi is lehet a szerkesztői szándék ezzel az egésszel. Vélhetően a sok-sok sms-ből keletkezett profitra hajtanak, ami érthető. De legalább olyan kérdéseket tessék feltenni, ami magyarul van, és esetleg még válaszolni is lehet rá! Nem akarnánk méltánytalanul bántani a kreatív csapatot, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt már olyan nézői kérdés is, hogy "Hol rendezik a következő olimpiát? Pekingben vagy Londonban?. Eláruljuk, hogy ha valaki véletlenül tudja a jó választ, megnyerheti a táskanyitogató játékos nyereményének akár az ötven százalékát is. Ez azért nem gyenge! Az a szerencsétlen ott nyitogatja a legújabb számmisztika szerint a táskákat, hogy elvihesse a zsetont, közben végighallgat egy csomó hülyeséget, erre jön egy néző, aki egy ilyen bonyolult kérdésre adott helyes válasszal egy csomó pénzt nyer otthon, a karosszékben békésen szunyókálva.

http://press.tv2.hu

A játék egyébként olyannyira interaktív, hogy a kellős közepébe simán betolnak egy Skandináv Lottó sorsolást, ami hosszú percekre kitereli a néző érdeklődését a táskák világából, és ha történetesen nem lottózik, lazán kiköt egy másik csatornán. A bankigazgató figuráját is minimálra vették. Inkább csak jelen van az egyes adásokban, mint hogy hozzátenne valami pluszt a műsorhoz. Nem az a gond, hogy a poénok erőltetettek, hanem az, hogy nincsenek. Nem igazán érthető, hogy miben bízik a Tv2. Miből gondolják azt, hogy egy népszerű műsorvezetővel egyszer már megbukott játék felmelegítve működni fog majd egy jellegtelen, unalmas figura vezetésével? Ami minket illet, kedves igazgató úr, részünkről nem áll az alku!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés