free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Antonio Berardi

Borsa         Címkék: antonioberardi, divat, ismerdmeg, ruha, tervező 1 hozzászólás

Ismerd meg az olasz származású tervezőt, aki mostanában sarok nélküli magas sarkú cipőivel riogatja a divat fanatikus rajongóit. Korábban pedig Galliano-nál tanult.

Antonio Berardi szicíliai szülők gyermeke, akik az 1950-es években emigráltak Angliába, azonban az 1968-ban Granthamben született tervező a mai napig azt vallja, hogy nem felejtette el az olasz gyökereit. A szakmát a lehető legjobb helyen próbálta meg elsajátítani: John Galliano mellett mindent megtanult a divattervezésről és a ruhakészítésről, amit a gyakorlatban meg lehet, azonban a fiatal és bohém újoncnak ez nem volt elég. Hiába állt Gallianonál minden a rendelkezésére ahhoz, hogy elismert tervező legyen, ő görcsösen ragaszkodott hozzá, hogy elvégezze a megfelelő iskolát is. Két sikertelen próbálkozás után 1990-ben felvették a Central Saint Martins divatkurzusára, amelyet 1994-ben sikeresen el is végzett. Diplomabemutatóján saját parfümjével ajándékozta meg a közönséget, és ezzel az apró trükkel az első pillanatban megnyerte magának a tisztelt publikumot. A bemutató – a parfümtől függetlenül – olyan sikeresnek bizonyult, hogy diplomakollekcióját két londoni áruház, a Liberty és az A La Mode is megvette.

www.wallpaper.com, http://pricy-spicy.com, http://z.about.com, http://stylefrizz.com
Nézegess Berardi kreációkat!

Első hivatalos kollekciójának bemutatóján olyan híres tervezők segédkeztek neki a kiegészítők elkészítésekor, mint a kalaptervező Philip Treacy és a cipőkirály Manolo Blahnik, a modellek között pedig ott volt Kylie Minogue is. 1999-ben a londoni kifutókat milánóiakra cserélte fel. Majd az ezt következő évben az Exté vezető tervezőnek nevezete ki, Berardi ezzel egy időben saját neve alatt kezdett ruhákat gyártani. Az Exté-vel az együttműködés nem volt hosszú távú, két év munka után az olasz tervező otthagyta a céget, nem sokkal később pedig beindította a második divatvonalát is a 2die4-t, amellyel a fiatalabb közönséget próbálta megcélozni.

Munkája során folyamatosan keresi a technikai újításokat, ilyen kísérlet eredménye a nemrégiben piacra dobott sarok nélküli tűsarkúja, amelynek a hordhatóságáról a sztároknak és az ortopéd orvosoknak igen eltérő a véleménye, ugyanis hiába kecses a lábszár az ilyen cipőkben az Achilles szalag túlságosan meg van terhelve. Szokványosnak egyáltalán nem mondható ruháit olyan hírességek hordják, mint Victoria Beckham vagy Gwyneth Paltrow.

www.style.com

Az idei őszi-téli kollekciója viszont a korábbiaktól ellentétben elég komorra sikeredett, amelyet hatalmas válltömések, valamint a szürke, fekete és fehér színek jellemeznek, nekünk elég gyanús, hogy nem is ruhákat hanem valójában páncélokat adna a nőkre idén ősszel. Nagyon úgy tűnik, hogy Berardi szerint az lenne a legjobb, ha az idei szezonban visszatérnének a combközépig érő bőrcsizmák.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés