free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 praktikus útikönyv

Borsa         Címkék: könyv, lista, öt, praktikus, utazás 1 hozzászólás

Egy zöldfülű turista igen kellemetlen élményekkel is gyarapodhat külföldön, a felkészüléshez az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás egy praktikus útikönyv.

Itt a nyár, a legtöbbünknél már készen áll a bőrönd a pakolásra, megvan az úti cél is, csak a zsebre vágható, privát idegenvezető hiányzik. Persze ha külhoni rokonokat/barátokat látogatunk, vagy külön hús-vér túrakalauz is jár az utazás mellé, esetleg odavagyunk az eltévedős kalandnyaralásokért, amiket évekig lehet mesélni "büszke" vigyorral a fejünkön, akkor semmi szükségünk egy praktikus útikönyvre, minden egyéb esetben viszont igen jó hasznát vehetjük. Rengeteg ilyen típusú könyv van a piacon, listánkba viszont az általunk választott 5 legjobban használható került.

Berlitz

Egy útikönyv akkor jól használható, ha a lényegi információk megtalálhatóak benne, és mindez nem egy világatlasz méretű burokban kap tálalást. A Berlitz komolyan vette az útikönyveknél a zsebre vágható titulust, és egy igen felhasználóbarát sorozattal ajándékozta meg az utazások szerelmeseit. Bár könyvecskéi amolyan marokkalauzok, a lényeges információk azért belefértek a tematikus kötetekbe, a helyi közlekedéstől, az üzletek nyitva tartásáig találunk praktikus infókat, ha pedig a helyi nyelvvel is barátkoznánk, egy hasonszőrű társalgási kiskalauzt is beszerezhetünk mini idegenvezetőnk mellé.


Lonely Planet

A Lonely Planet sorozatot nem véletlenül tartják a világ legjobb útikönyveinek, a sikersztori mögött Wheelerék állnak, akik a '70-es évek elején írták első útikönyvüket. Tony és Maureen Wheeler nem bestsellernek szánták úti kalandjaik dokumentációit, de hiteles stílusuk egyből megragadta a kalandokra éhes olvasóközönséget. Azóta a cégnek már több mint 500 alkalmazottja van és közel 150 hivatásos utazója, akik szigorúan objektív alapokon írják beszámolóikat. Wheelerék vállalkozásának mindenképpen az olvasmányos stílus és a minőségi információk halmaza garantálja a sikert. Továbbá a kötetek tartalmaznak jól használható térképeket, valamint az alapszókincset rejtő szótármellékletet is.


Hangos útikönyv

Ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk a szemünket olvasással fárasztani, akkor a Hangos útikönyv sorozatban személyre szóló idegenvezetőt kaphatunk. A 64 oldalas, standard színes kötetekhez ugyanis nagyjából 5 órányi hanganyag is jár, amelyen egy közkedvelt színész mesél az általunk választott tájegységről. A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos részeit áttekintő, valamint az alapvető turisztikai információkat (szokások, fesztiválok, szállások, vendéglátóhelyek stb.) felsoroló, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz a szubjektív benyomásokat sem nélkülöző hanganyag az igazi plusz. Ráadásul megvan az az előnye egy valódi idegenvezetővel szemben, hogy tetszőlegesen bármikor kikapcsolható, illetve visszatekerhető, és nem idétlen esernyőlóbálással akar egy kupacba terelni.


National Geographic

A National Geographic városjárók zsebkalauza logikusan azoknak nagy segítség, akik utazásuk alkalmával egy adott várost szeretnének alaposabban megismerni. A méret itt is igen praktikus, és a National Geographic kiadványok színvonalát hozza. Az aprócska méret a lehető legtöbb információt hordozza, az adott város 6-8 kerületének legjelentősebb célpontjait sorolja fel két-két oldalon címük és nyitva tartásuk megjelölésével, az esetleges belépődíjak feltüntetésével, majd ugyanezt a két oldalt felhajtva megpillanthatjuk a tárgyalt kerület térképét, az említett látványosságok színes képkockáival. A kihajtható térképmellékletek megkönnyítik a bogarászást, a bevezető és az általános tudnivalók pedig a vásárlás, közlekedés, helyi események, szervezett programok, szálláshelyek terén nélkülözhetetlen segítségek. Városi turistáknak mindenképpen ez a nyerő választás!


Útitárs

A szimpatikus sorozatnév szimpatikus kötetet rejt. Bár nem az olcsóbb kategóriába tartozó útikönyvről van szó, de kétség kívül az egyik legtartalmasabb munka a piacon, nem hiába hirdetik úgy, hogy utazás előtt, alatt, után és helyett is akár… Mert valóban olyan részletes információkat, és olyan gazdag képanyagot tartalmaz, hogy utazás helyett is megteszi. A kötetek az adott térség történelmi áttekintésével és földrajzi adottságaival kezdenek, a tárgyalt területet - legyen az ország vagy város - körzetekre bontja a könyv, így sokkal könnyebb a feltérképezés. Természetesen mindegyik fejezet jelölt térképekkel dúsított, és telis-tele van praktikus tanácsokkal. A körzetek bemutatása után az "Amire az utazónak szüksége van" című rész következik, ebben hasznos telefonszámok, csoportosított szálláshelyek, éttermi ajánlatok, gyakorlati tanácsok és sok egyéb található valóban kezelhető formában, és bónuszba még ennek a kötetnek a végére is került egy praktikus kisszótár.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés