free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyári hajápolás nem csak nyaralóknak

Borsa         Címkék: fodrász, hajápolás, napsugárzás, nyár, szépség 0 hozzászólás

A tökéletes frizurához a hajunk egészséges kell, hogy legyen. Borsafodrász elárulja, mit tehetünk azért, hogy ne cirokseprűvel jöjjünk haza a nyaralásból.

Nyári bőrápolás, nyári lábápolás, nyári feszesítő kezelés, nyári nagytakarítás – már szinte mindenből találunk külön erre az évszakra kifejlesztett módszert. Akadnak olyanok, akik minden újdonságot és esetleges hóbortot hajlamosak kipróbálni, mások pedig kivárják, amíg az adott dologról kiderül, hogy egyáltalán van-e értelme. Azt már tudjuk, hogy a nyári bőrápolás sokban különbözik a télitől, de afelől nem voltunk eddig meggyőzve, hogy a hajunk ápolásában is szerepet játszik az, hogy milyen hónapot írunk. Felkerestük hát Borsafodrászt, Bolgár Dávidot, aki felvilágosított minket arról, hogy mit is értünk nyári hajápolás alatt.

Mindent a maga idejében

A nyári hajápolás nem olyan, mint a nagy strandszezon előtti diéta, amit az első, 20 fok feletti napon elkezdünk, és egészen addig folytatjuk a szenvedéseinket, amíg haza nem érünk a nyaralásból. Ahhoz, hogy a hajunkat formába hozzuk, nem elég fejvesztve táplálni a loboncunkat minden földi jóval a nyaralás előtti egy-két hónapban vagy hétben. Borsafodrász különösen fontosnak tartja, hogy a hajat egész évben megfelelően és szakszerűen ápoljuk, ugyanis a haj szerkezete nem csak a nyári hónapokban károsodhat. Évszaktól függetlenül mindig oda kell figyelni arra, hogy jó minőségű termékeket használjunk, ne dörzsöljük Tina Turner-esre a hajunkat a törölközővel minden hajmosás után, és ne vasaljuk hetente többször, ugyanis ezek simán rugalmatlanná, fénytelenné és töredezetté tehetik a hajunkat, és a hajfestésről még nem is beszéltünk.Abban az esetben, ha sörényünk rossz, sérült állapotban indul neki a strandszezonnak, a nyár végére jelentősen leromolhat az állapota, amit aztán csak kínkeserves munkával tudunk helyrehozni. Nyáron ugyanis jóval szárazabb levegővel és a nap káros sugaraival is meg kell küzdenie a hajunknak, ráadásul ha mindezzel a sérült, nyitott hajszerkezetünk próbál megbirkózni, akkor szeptember elejére semmi jóra nem számíthatunk, csak egy alapos, minden tincsre kiterjedő nyírásra. A nyitott vagy károsodott hajszerkezet annyit jelent, hogy a haj pikkelyes zárt cellái a nem megfelelő ápolás miatt kinyílnak, és ezáltal könnyebben károsodnak. Így ez ilyen hajszerkezetnél különösen fontos, hogy tápanyagokkal próbáljuk meg felturbózni, méghozzá rendszeresen és gondosan.

Pakolás indul

Mielőtt azonban elrohannánk a legelső drogériába, hogy beszerezzük a megfelelő terméket, mindenképpen kérjük ki a fodrászunk véleményét, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú hajra milyen hajápolót használunk. Valakinek jobban beválnak a kimosható pakolások, de olyan is akad, akinek a hajtípusa a hajmosás után használandó olajokat értékeli jobban. Más-más terméket kell használni festett és melírozott vagy teljesen natúr hajkoronához, sőt az sem mindegy, hogy vastag vagy vékony szálú sörénnyel rendelkezünk-e.Miután kikértük a fodrász tanácsát, nincs más hátra, mint hogy pontosan kövessük az utasításokat. Borsafodrász szerint akkor járunk a legjobban, ha professzionális terméket választunk, ezeknek a márkáknak mindig van külön a nyári szezonra kifejlesztett termékcsaládjuk – ezekben pedig jóval több tápanyag található, és szinte kivétel nélkül mindegyikben van UV-szűrő adalék is. Azzal viszont számolni kell, hogy a professzionális termékek a többszörösébe kerülhetnek egy hagyományos hajápolónak, viszont a hatásuk is jóval erőteljesebb, bár egy hét alatt csodát ebben az esetben sem lehet várni. A rendszeres használat kötelező, tehát bármennyire is kecsegtető olcsó, saját márkás terméket választani, jobb ha kihagyjuk.

Nyaralunk

Amikor a napozószerek beszerzésére indulunk tehát, a hajunkról sem szabad megfeledkezni. Fodrászszalonokban vagy fodrászkellékeseknél keressünk olyan hajpermetet, amelyet kifejezetten vízparti nyaraláshoz fejlesztettek ki, ugyanis ezek visszaverik a káros sugarakat, miközben a hajat is táplálják. Arra viszont figyelni kell, hogy minden merülés után fújjuk be újra a hajunkat, ugyanis nem vízálló csodatermékről van szó.Borsafodrász emellett nem ajánlja, hogy lófarokba vagy összecsatolva szárítsuk a hajunkat, ugyanis így sokkal lassabb szárad, a nedves frizura pedig jobban ki van téve a nap káros sugarainak, sőt arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sós vizet kellőképpen kiöblítsük. Nincs mit szépíteni: a legjobban akkor járunk, ha kalapot vagy kendőt kötünk, ezzel megúszhatjuk a napszúrást, és a hajunkkal is így tesszük a legjobbat. Azzal is jó lesz számolni, hogy a gondtalan nyaralás után ellátogassunk a fodrászhoz, aki egy gyors fazonigazító vágással könnyen felfrissítheti a frizuránkat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés