free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új fajok a Földön

Borsa         Címkék: biológia, faj, felfedezés, föld, tudomány 0 hozzászólás

Amerikai tudósok összeállították a tavaly felfedezett legérdekesebb új fajok tízes listáját. Szórakoztató módon akarják felhívni a figyelmet a biológiai sokszínűségre.

A borsószem méretű csikóhal, a "szellem" csiga és a világ legkisebb - 104 milliméter hosszúságú - kígyója is felkerült a 2008-ban felfedezett új fajok top 10-es listájára, melyet az Arizonai Állami Egyetemen működő Új Fajok Felfedezésének Nemzetközi Intézete állított össze. Tavaly egyébként több ezer új fajt fedeztek fel, tehát volt miből válogatni.

A listán szerepel még a koffeinmentes kávét termő, kameruni kávécserje, a hajlakkokban élő baktérium, amelyet japán tudósok mutattak ki, egy gigantikus pálma Madagaszkárról, ami a halálba virágozza magát és egy mélykék leányhal is. Quentin Wheeler entomológus, az intézet igazgatója a Reutersnek úgy nyilatkozott, a lista szórakoztató módon segít felhívni a figyelmet a biológiai sokszínűségre valamint a természettudományi múzeumok és botanikus kertek fontosságára.

http://uk.reuters.com

"Feltérképezni a világ fajait és egyedülálló sajátosságaikat lényeges ahhoz, hogy megértsük az élet kialakulását" - jegyezte meg Wheeler. "A saját érdekünkben áll szembenéznünk azzal, hogy egy gyorsan változó bolygón élünk." A szakember elmondta azt is, hogy míg a 18. századi tudósok még úgy saccolták, hogy körülbelül 2,1 millió különböző faj él a bolygónkon, ma már tudjuk, hogy ez a szám közelítőleg 10 millió.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés