free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elmélkedés a hegyes műkörömről

Borsa         Címkék: divat, elmélkedés, magyar, műköröm, szépség 121 hozzászólás

A műkörmökkel nem vagyunk kibékülve, ráadásul ha mindez hegyes és színes is, akkor az egyszerűen vért kíván. Megpróbáltuk kideríteni, hogy miért népszerűek.

A kilencvenes évek elején nem volt olyan dilibolt vagy jelmezkölcsönző, ahol ne lehetett volna beszerezni a boszorkányjelmez szériatartozékaként elhíresült fekete, ujjbegyre húzható, hegyes műkörmöket. Minél hegyesebb és hosszabb volt, annál hatásosabbnak tűnt a jelmez, az pedig teljesen mellékes volt, hogy a buli alatti néhány órában tudunk-e enni vagy bármilyen, egyébként megszokott dolgot csinálni. Mi sem maradhattunk ki a jóból, néhányszor bevállaltunk efféle kiegészítőket, aztán amikor a 3-4 centis körmök sorozatosan a bólében vagy a kókuszgolyóban landoltak, letettünk a boszorkány- és a vámpírjelmezről, és ugyanezzel a lendülettel a hosszú hegyes körmökről is. Azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a hordhatatlan kategóriába tartozó szuperhegyes műkörmök egyszer vissza fognak térni, ráadásul nem farsangi mulatságokon, hanem a való életben. Az elmúlt néhány évben ugyanis egyre gyakrabban látunk ehhez hasonló körmöket az utca emberén, ráadásul nem visszafogott lakkozással, hanem hatalmas, csillogó mintákkal és applikációkkal. A Borsa megpróbált elméletet gyártani arra, hogy miért akarnak a csajok hordhatatlan és kifejezetten rusnya körmöket az egyébként teljesen vállalható műkörmök (vagy a sajátjuk) helyett.
 
http://blogs.nailsmag.com

Az egész valószínűleg úgy kezdődött, hogy egy nagy műkörömalap-, szakszóval élve tipgyártó cég egyik gépe programozási hiba következtében a szokványos szögletes műkörmök helyett elkezdett hegyes körmöket gyártani. A tetemes mennyiségű körmöt azonban vétek lett volna kidobni, elvégre drága az alapanyag, így aztán kidolgoztak egy marketingstratégiát arra, hogy hogyan sózzák rá a teljesen használhatatlan portékát a gyanútlan műkörmösökre. Valószínűleg varázsszó gyanánt bedobták a limitált szériát, ami mindig, minden körülmények között beválik, hiszen mi magyarok valamiért egyenesen rajongunk azokért a termékekért, amelyek megkapják ezt a jelzőt.

Az első műkörmös kicsit idegenkedett ettől a körömtípustól, elvégre azzal ő is teljesen tisztában volt, hogy hétköznapi viseletre teljesen alkalmatlan, de azért feltankolt belőle néhány építésre valót. Ekkor jött be a képbe Kelemen Annácska, aki szerintünk Magyarországon elsőként rakatott magának hegyes körmöket, innentől kezdve pedig a mellei és szája után a hegyes körmei is médiaszereplők lettek, ami a lehető legjobb reklámot jelentette a körömgyártó cégnek. A magyar nők pedig szépen lassan elkezdték keresni a hegyes körmöket. Abba persze nem gondoltak bele, hogy ezek az "implantátumok" teljes mértékben alkalmatlanok arra, hogy házimunkát végezzenek velük, vagy megfürdessék a gyereket, sőt azzal sem számoltak, hogy még egy teljesen hétköznapi szemvakarás vagy cipőcsat-bekapcsolás is súlyos nehézségekbe fog ütközni. A leginkább elhanyagolható szempont mégis az volt, hogy ez körömtípus egyszerűen vállalhatatlanul csúnya.

www.nailsmag.com

Hordta és a mai napig is hordja boldog-boldogtalan ezeket a körmöket, egymást gondosan majmolva, mert az mégsem járja, hogy a szomszéd Erzsinek hosszabb, lilább és főként hegyesebb a körme, mint az övék, mi pedig egyre kevésbé értjük, hogy mi lehet az oka. Külföldi és külföldön élő barátoknál próbáltunk érdeklődni, hogy náluk van-e ehhez hasonló jelenség, de országtól függetlenül minden egyes esetben nemleges választ kaptunk. Innentől pedig egyáltalán nem tudjuk feldolgozni, hogy a magyar csajok miért ragaszkodnak ehhez a kimondottan csúnya kiegészítőhöz, mert azt még ha nehezen is, de megértenénk, hogy szokásunkhoz híven a külföldi mintát próbáljuk meg leutánozni, de ebben az esetben ilyenről szó sincs, ez tisztán magyar találmány, amire lehet, hogy nem vagyunk ugyan büszkék, de attól még létezik. A kérdés már csak az, hogy a helikopter és a C-vitamin után hogyan tudtunk ennyire mélyre süllyedni?!

www.nailsmag.com, http://api.ning.com, www.christiesnails.com

Mostantól kezdve a Borsa hadat üzen a hegyes műkörmöknek, ugyanis nagyon úgy tűnik, nem akar alábbhagyni a lelkesedés, sőt egyre népszerűbbé kezd válni a műkörömdömping. Ráadásul annyira, hogy nemcsak egy egyszerű lakkréteg kerül a gyilkolásra is könnyedén alkalmazható körmökre, hanem sokszor egész műalkotások – persze nem volt nehéz rájönni, hogy ez a műkörömépítő művészek vadonatúj önkifejezési formájává vált, de ez még mindig nem mentség. Egyszer és mindenkorra mindenki értse meg, hogy ezek a körmök egyáltalán nem esztétikusak, a legkevésbé sem nőiesek, és abban is biztosak vagyunk, hogy teljesen hordhatatlanok. Titkon azért reméljük, hogy ahogy sikerült leszokni a holdjáró cipőkről és a nyakba akasztható kicsi műanyag cumikról, erről is le fognak szokni a csajok. A kérdés csak az, hogy mikor – és hogy ehhez még hány szemet kell kinyomni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés