free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 cukormentes lekvár

Borsa         Címkék: cukormentes, dzsem, gyümölcs, lekvár, lista 2 hozzászólás

A lekvárbefőzés helyett most a bolti kínálatból válogattunk, ráadásul cukor nélkülieket. A málnalekvártól a folyékony csipkebogyódzsemig itt van minden földi jó.

A házilekvár-főzésért mindenképpen jár az elismerés a lelkes és mindenre odafigyelő háziasszonyoknak. Borsaszakács is mindenkit arra buzdít, hogy a bolti dzsemek helyett inkább veselkedjen neki a kevergetésnek, és főzze be maga a palacsintára valót, mi is legszívesebben magunk gyártanánk le az idei lekvármuníciót, azonban idő- és helyhiány miatt sokan a bolti kínálatból kénytelenek választani. Rájuk gondoltunk ezzel a listával, ugyanis bolti lekvárok között szemezgettünk, ráadásul olyanokat kerestünk, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. A listában szereplő összes terméket gyümölcscukorral vagy édesítőszerrel édesítették, sőt olyan is akadt, amelyről a gyártók azt állítják, hogy nem tartalmaz semmilyen édesítőszert.


Barack - St. Dalfour

Nálunk ő volt a favorit, elképesztően édes lekvár ugyan, de a benne lévő hatalmas barackdarabok meggyőztek minket. Az üveg hátoldalán az áll, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, és az összetevők között sem bukkantunk rá a mumusnak kikiáltott édesítőre, mégsem vagyunk meggyőzve arról, hogy ez a termék soha életében nem látott cukrot. Ha viszont ettől eltekintünk, megvan a tökéletes lekvár. Pont olyan, amilyennek lennie kell, szép a színe, jól kenhető, elég nagyok benne a barackdarabok és ízfokozót sem éreztünk rajta. Ja, és nagyon-nagyon finom.


Hecsedli - Herbária

Az állaga azért nem győzött meg minket, ugyanis nagyon nehezen hisszük el, hogy ez a lekvár a palacsintán belül marad. Inkább hasonlít tartósított csipkebogyólére, mint egy tisztességes lekvárra. Az ízével egyébként nincs nagy baj, sőt még az a Borsamunkatárs is lelkesen kanalazta, aki eddigi tapasztalatai szerint nem szereti a hecsedlit. Nem túl édes, de nem is savanyú, ahogy az sok csipkebogyó-készítménynél lenni szokott – szóval nem rossz választás, de az állagot nem tudjuk megbocsátani.


Eperlekvár - Lidl

Borsaszakács eperlekvárját ugyan valószínűleg nem lehet egy napon említeni ezzel dzsemmel, de mi mégis meg voltunk vele elégedve. Benne voltak az eper magjai, ami elég bizonyíték volt arra, hogy a termék látott gyümölcsöt. Az íze ugyan nem ér fel a friss eperével, de egy lekvártól senki ne várjon csodát. Az állaga pont jó, az illata elég epres, ennyi nekünk bőven elég ahhoz, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül töltsük a palacsintába. (Sőt, mi magában habzsoltuk, nagykanállal.)


Meggy - Pacific

Ettől a lekvártól még az ellenségünket is megkímélnénk. Bár a címke nem erről tanúskodik, de szerintünk ez a termék soha nem látott gyümölcsöt, ízfokozót és mesterséges színezéket annál inkább. Sokat töprengtünk rajta, hogy miként lehet ilyen, lekvárokat megszégyenítő édes trutyit gyártani, és végén arra jutottunk, hogy a recept a következő: végy egy pohár Meggymárkát, főzd össze zselatinnal, majd örülj a garantáltan gyümölcsmentes lekvárnak. Híg, íztelen, a legkevésbé sem meggyőző.


Málna - Schwartau

Ennél a lekvárnál kicsit bajban voltunk, ugyanis az egyik tesztelőnk odáig volt érte, a másikat viszont csak nehezen lehetett meggyőzni arról, hogy valójában tartalmaz gyümölcsöt. Egy málnalekvártól az ember elvárja, hogy legyen benne mag, ebben azonban nem volt, még mutatóban sem – most vagy sikerült feltalálni a málnamagozót, vagy nincs benne málna. Sosem fog kiderülni, ugyanis a címke szerint van benne gyümölcs, ráadásul az íze is pont annyira málnás, hogy könnyen el lehet hinni, hogy nincs benne jelentős mennyiségű ízfokozó. De akkor hova tűntek a magok?
Nézegess cukormentes lekvárokat!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés