free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

67 000 euróért kelt el a Hepburn-bélyeg

Borsa         Címkék: audreyhepburn, aukció, bélyeg, film, pénz 0 hozzászólás

Egy németországi aukción 67 000 euróért kelt el egy Audrey Hepburnt ábrázoló bélyegritkaság, amelyből összesen 30 darab létezik. Bár ez lehetett volna másképp.

A berlini Schlegel aukciós házban  67 000 euróért - azaz több mint 18 és fél millió forintnak megfelelő összegért - kelt el az a ritka bélyeg, amely Audrey Hepburnt ábrázolja egy cigarettaszipkával. A kép az 1961-es Álom luxuskivitelben című filmből való. A vásárló kilétét nem fedték fel, az aukción sem személyesen volt jelen, hanem egy ügynök segítségével licitált. Az, hogy ez a bélyeg ekkora kuriózumnak számít, nem pedig egy alig 1 euróért megvásárolható, közönséges postai bélyeg, lényegében a színésznő fiának köszönhető.

www.mail.com

2001-ben ugyanis a német kormány úgy tervezte, hogy egy hollywoodi legendák képeivel dísztett bélyegsorozat részeként 14 millió példányt bocsát ki a Hepburn-bélyegekből, ám le kellett állítani a gyártást, ugyanis Audrey egyik fia, Sean Ferrer tiltakozott azellen, hogy édesanyja fotóját bélyegekre nyomják. A már elkészült bélyegeket is meg kellett semmisíteni, ám harminc darab hogy-hogy nem mégiscsak megmenekült a sorozatból, s ezek egyike talált az aukción gazdára.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés