free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb tévédoki

Borsa         Címkék: dokik, lista, öt, sorozat, tévé 3 hozzászólás

Természetesen nem a képernyőn keresztül távgyógyító "csodatevőket" gyűjtöttük össze listánkban, hanem a közkedvelt szériák legtehetségesebb fehérköpenyeseit.

A tévésorozatok között mindenképpen kiemelt helye van a kórházak életét, orvosok magánéletét boncolgató szériáknak. Hogy miért alakult ez így, azt nem tudjuk, mindenesetre a hazai gyakorlat a méltán népszerű 1977-es csehszlovák Kórház a város szélén című remekművel mélyülhetett el a kórházsorozatok életében, azóta pedig sorra kapjuk a sármos, kedves, goromba vagy éppen imádni valóan cinikus dokikat, egy azonban közös bennük: mindegyikük kezében piszok jól áll a szike. Jöjjenek a mi kedvenceink!


www.planet-wissen.deBrinkmann professzor
alias Klausjürgen Wussow

Brinkmann professzor a '80-as évek abszolút kedvencének számított, törődő-aggódó karaktere, orvosi szakértelme és jóságos fizimiskája révén szinte mindenki elsősorban őt favorizálta az akkor még igen szegényes sorozatfelhozatalból. A Fekete-erdei Klinika - nálunk csak A klinika néven futott - sorozat sikerét és korszakalkotó jellegét mai szemmel már igen nehéz lenne objektíven kommentálni, de az őszülő barkójú jóságos főorvoskarakter figurája menthetetlenül a retinánkba égett, Brinkmann professzor etalon lett a jövő számára is.


www.babble.comDr. House
alias Hugh Laurie

Nem is lehetne komolyan venni ezt a listát, ha Dr. House-t kihagytuk volna. Kétségtelenül az utóbbi évek legzseniálisabb karakterét sikerült életre hívni Dr. Gregory House személyében, akinek arroganciája a szexepilje, és sértő cinizmusa rejti magában a megoldás kulcsát. Egyébként a faragatlan dokik között nem House az első, még valamikor a '70-es évek elején Donald Sutherland alakított hasonló figurát a M.A.S.H. című zseniális Altman-féle szatírában. Tegyük hozzá, hogy mindkét esetben a színészi teljesítmény teszi felejthetetlenné a karaktert, mert hitelesen bunkót játszani sem könnyű.


www.hikawa.com.brDr. Luka Kovač
alias Goran Višnjić

Nem különösebben a jóképű orvosokra mentünk rá, de a Vészhelyzet veteránja, Dr. Kovač nem is csak családanyákat mosolyra fakasztó bájával kerülhetett be a listánkba. Egyrészt a sorozat szerint igen tragikus múltja miatt nézett mindig úgy a kamerába, mint egy idomított pásztorkutya, másrészt nem titkolt George Clooney - ő játszotta ugye Dr. Doug Rosst - reinkarnációként a mindig kedves és megnyerő doktorbácsi köpönyegét húzhatta magára, és ez a feladat nagyon testhezállónak bizonyult. Kislányként valószínűleg mindig is ilyen körzeti orvosról álmodoztunk, ez is bizonyítja, hogy a sorozatok forgatókönyvírói néha sikeresen beletalálnak a tutiba.


www.autographsuccess.comDr. Albert Robbins
alias Robert David Hall

Dr. Robbins ugyan nem közvetve ment életeket, páciensei pedig egytől egyig halottak, de orvosnak orvos, így itt a helye a listán, karaktere ugyanis elképesztően könnyed, jópofa és profi. Az idehaza mostanában nagyon népszerű helyszínelős szériák talán egyik legjobbja a CSI: A helyszínelők - CSI: Crime Scene Investigation - csapatát erősítő Dr. Robbins kórboncnok a Las Vegas-i bűnügyi laborban, minden különösebb döbbenet nélkül trancsírozza fel az elé kerülő testeket, és figyelmét semmi sem kerülheti el. Ugyanakkor meglepően humoros is, továbbá ha sikerül figyelmen kívül hagynunk a kezében berregő koponyafűrészt, akkor szinte már-már egy jóságos télapófigurára hajaz.


www.nypost.comDr. Christian Troy
alias Julian McMahon

Az FX Networks csatorna Kés/Alatt - Nip/Tuck - című sorozatának legviharosabb főkaraktere, Dr. Christian Troy, aki menő plasztikai sebészeti praxisát legjobb barátjával - szintén sebész - karöltve vezeti. Dr. Troy képét egy feminista tüntetésen valószínűleg az elsők között aprítaná miszlikbe a tömeg, a jóképű orvos ugyanis a hímekre nézve negatív sztereotípiák megtestesült bizonyossága; gazdag, hazug, piperkőc, nagyképű, és sorozata szinte összes női szereplőjét megdöntötte az évek folyamán. Hogy nekünk miért lett kedvenc, azt a kifinomult stílusa és a sorozat extravaganciája indokolja.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés