free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Törlés indul: sminklemosók tesztje

Borsa         Címkék: kendő, összehasonlítás, sminklemosó, szépség, teszt 7 hozzászólás

Gondosan bevakoltuk az arcunkat, aztán pedig nekiláttunk a romeltakarításnak. Sminkelmosókat teszteltünk, de csak néhánynak sikerült meggyőznie bennünket.

Az már a múltkori tesztünkből kiderült, hogy melyik a leghatékonyabb sminklemosó kendő. Ennyivel viszont nem elégedtünk meg, ezért tovább teszteltünk, és most már a hatékonyság mellett más szempontokat is figyelembe vettünk. Ezek pedig a következők voltak: megnéztük, hogy mennyire nedves az adott kendő, ugyanis száraz törlőkendővel maximum le tudnánk csiszolni a bőrünket, de ennél többre nem mennénk. Az is fontos volt, hogy egy kendő mennyire bírja a strapát – ez persze nagyban függ a méretétől, tehát azt is vizsgáltuk.Az utolsó előtti szempontunk az illat volt, ami ugyan egy szubjektív fogalom, de azért az biztos, hogy senki sem akar penetránsan büdös lemosót kenni magára. Az ár-érték arányt is figyelembe vettük a tesztelésünk során, ugyanis a napi rendszerességgel használt kendők esetében nem mindegy, hogy egy havi adagért 300 vagy 1500 forintot fizetünk ki. A tesztünkben a következő termékek vettek részt: a Helia-D gyógynövényes kendője, a Tesco fillérekért beszerezhető saját márkás lemosója, a DM két saját márkás terméke, egy hagyományos sminklemosó kendő és egy gyerekeknek szánt popsitörlő, valamint felsorakozott a rajtvonalnál két márkás termék is, az egyik a Nivea a másik pedig a L'Oréal gyártósoráról.

A kendők nedvessége

A Hélia-D csúfosan megbukott ezen a próbán, ugyanis a zacskóban megbújó kendők teljesen szárazak voltak, és orrfújáson kívül másra nem igazán tudtuk volna használni őket. Lehet, hogy csak mi fogtunk ki egy selejtes csomagot, de úgy elment a kedvünk ettől a terméktől, hogy nem vettünk belőle egy újabb példányt. A maradék öt kendő mindegyikével tökéletesen meg voltunk elégedve.A Nivea valamiért kicsit zsírosnak tűnt, de ezzel együtt száraznak egyáltalán nem volt mondható, a L'Oréal kellően nedves volt ugyan, de valamilyen csoda folytán néhány perc alatt elkezdett száradni. A Tesco kendője és a DM popsitörlője ugyanúgy teljesítettek, és semmi gond nem volt a nedvességtartalmukkal. A legnedvesebb kendő a Balea arctisztító kendője volt, amiből éppen hogy nem fojt ki a sminklemosó adalék.

Strapabírás

Szerencsére itt egyik kendővel sem voltak problémáink, mindegyik kibírta a vad iramot, bár jellegéből fakadóan a popsitörlő nyerte meg ezt a versenyt. A Tesco, a Nivea, a Balea és L'Oréal kendői között nem fedeztünk fel jelentős különbséget. A Hélia-D-t pedig nemes egyszerűséggel kizártuk ebből a fordulóból, elvégre is nem teljesen mindegy, hogy mennyire bírja a strapát egy teljesen száraz törlőkendő?

Kendőméret

Ezeknél a termékeknél igencsak lényeges szempont a méret, ki szeretne minden törléshez 3-4 kendőt elhasználni csak azért, mert a felület nagy része már a rúzs leszedésekor betelik. A verseny győztese a L'Oréal törlőkendője lett, ami az összes versenytársát kiütötte a méretével. Valószínűleg pont ennek köszönheti azt, hogy egy teljes esti smink letörléséhez bőven elég kettő, maximum három kendő.A Balea, a Tesco és a Nivea törlőkendői szinte milliméterre pontosan megegyeztek, a DM popsitörlője pedig legnagyobb meglepetésünkre nem négyzet, hanem téglalap alakú volt, bár nem hisszük, hogy így sokkal hatékonyabban lehet vele áttörölni a gyerek fenekét. A legkisebb a Hélia-D száraz törlőkendője volt, amelynél egyre inkább azt hisszük, hogy egyszerű hétköznapi zsebkendőről van szó, na meg persze egy nagy átverésről.

Illatmustra

A Nivea, a Tesco és a Hélia-D gond nélkül átment a szagteszten. Azonban a három maradék termék csak megfázásos időben ajánlott, vagy akkor, ha valaki rajong a dinnyeszagért, amellyel a popsitörlőt illatosították, vagy odavan az orrfacsaróan büdös illatokért, mint amilyennel a L'Oréal és a Balea kendőket sikerült felturbózni.

Ár-érték arány

Hiába teljesített jól a hatékonysági versenyben a L'Oréal arclemosója, egyszerűen annyival drágább a Tesco lemosó kendőjétől, hogy nem nyerhette meg a versenyt, mivel az egyik 1200 forintba kerül, a másikat megússzuk 300 forintból, és havi lebontásban nem mindegy, hogy melyiket választjuk.A Nivea szintén elég drága volt ahhoz, hogy a fürdőszobánk mindennapi felszerelésévé váljon, ráadásul a hatékonyságáról sem tudunk ódákat zengeni. A Hélia-D megérne egy külön fejezetet átverés címmel, úgyhogy őt ebből a fordulóból is kizártuk. A két saját márkás DM termék nem győzött meg minket, így aztán hiába az alacsony ár, mi nem szavazunk rájuk, bár a popsitörlő a saját versenytársai között szépen muzsikált. Az összes szempontot végignézve mi a Tesco sminklemosó kendőjét választanánk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés