free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Isten irgalmas, de csak ha férfi vagy

Borsa         Címkék: egyenlőtlenség, egyház, isten, nők, vallás 11 hozzászólás

Az a kijelentés, hogy Isten - függetlenül attól, hogy melyik monoteista vallásé - utálja a nőket, merésznek hangozhat. Pedig bizony van benne igazság.

Számos kritika éri az iszlám nőkkel kapcsolatos nézeteit. Jelentős sajtóvisszhangot váltott ki például az a tavalyi eset, amikor egy apa megölte 17 éves lányát azért, mert az szerelmes lett egy brit katonába. A kapcsolat kimerült néhány beszélgetésben, ám az apa megtudta, hogy a lányát nyilvános helyen látták a brit katonával. A gyilkosság után két héttel az apa, Abdel-Qader Ali a következőképp nyilatkozott az Observernek: "A halál volt a legkevesebb, amit megérdemelt. Nem bántam meg. A barátaim támogatnak, mindannyian apák, akik tudják, hogy amit tett, az elfogadhatatlan egy muszlim számára, aki tiszteli vallását." Ez persze nyilvánvalóan egy kirívó eset, de az igazság az, hogy Isten - legyen bár a muszlimoké, keresztényeké vagy zsidóké - utálja a nőket. A Guardian újságírója, Ophelia Benson szókimondó, vitaindító írása.

http://ckpj.com

Az Amerikai Déli Baptista Konvenció küldetésnyilatkozatában például ez áll: "A feleség kegyesen aláveti magát a férje vezényletében való szolgálatnak." Ez aztán tisztességes, ugye?! Végül is valószínűleg a férj az erősebb… Vagy ott a katolikus egyház. A pápa a következőket mondta egy 2008-as beszédében: "Szemben az olyan kulturális és politikai irányzatokkal, amelyek felszámolnák vagy legalábbis elmosnák vagy összezavarnák az emberi természetben gyökerező szexuális különbségeket, szükséges visszaemlékezni, hogy Isten az emberi természetet férfiassá és nőiessé alkotta, egységben, ugyanakkor eredendő különbségekkel." Nos, éppen ez a különbséghez való ragaszkodás az első lépés az egyenlőtlenséghez és az alárendeltséghez való ragaszkodáshoz.

www.topnews.in

2006-ban Nicaragua betiltotta az abortuszt, kizárólag olyan esetek kivételével, amikor az az anya életének megmentéséhez feltétlenül szükséges. A törvényt 2007 szeptemberében jóváhagyta a Nemzetgyűlés is. Mindezt nagy részben a katolikus egyház befolyásának tulajdonították. A múlt hónapban az ENSZ kínzás elleni bizottsága egy jelentésben a nicaraguai abortusztilalmat az emberi jogokat sértőnek nevezte. No és a zsidóság… Jeruzsálem egyik negyedében, ahol vallási szemináriumok működnek, sárga jeleket festettek fel az utcákra, és figyelmeztető feliratokat helyeztek el: "Ha nő vagy, és nem vagy megfelelően öltözve, ne haladj át a környékünkön!"

www.daylife.com

Miért van az, hogy a leggyakrabban mégis nőkkel vannak tele a templomok padjai? Ez valamifajta Stockholm-szindróma? A vallások remek munkát végeznek abban, hogy rábírják az embereket, hogy legyenek engedelmesek a feljebbvalóikkal, a nők pedig különösen fogékonyak arra, hogy áhítatosak és alázatosak legyenek. A vallások magukhoz láncolnak, nehéz őket elhagyni, és különösen igaz ez a nőkre, akiknek az alárendeltség és a rendíthetetlen hűség fő kötelességeik. A tény, hogy a nőket a férfiaktól különbözőként definiálják, hogy gyakran korlátozottabb és egyhangúbb életet kell élniük, azt eredményezi, hogy sokkal inkább szükségük van a vallásos izgalomra és szenvedélyre. A nők számára a vallás gyakran a szívet jelenti egy szívtelen világban. És az egyetlen dolog amit cserébe fel kell adniuk, az nem más, mint hogy ők irányítsák a saját életüket.

Az az intim és elkerülhetetlen kapcsolat, amit a kortárs liberális hívők szeretnének látni Isten és a szeretet, a hit és a könyörület között, nagyrészt modern találmány. A fájdalmas igazság az, hogy a mai napig is a legtöbb ember, aki hisz Istenben, egy olyan Istenben hisz, aki bosszúálló, büntető, néha pedig egyszerűen kegyetlen. A három nagy monoteista vallás Istene mind olyan korszakból származik, amikor a férfifölényt teljesen természetesnek tartották. Az idő telt-múlt, de a felsőbbrendű férfiisten maradt, és lenézi a nőket. Férfiúi jóváhagyását adja az összes zsarnoki törvényhez. Isten a történelem terméke, de örökkévalónak tartják, ez pedig rossz kombináció. Ez az az Isten, aki utálja a nőket.
 
http://z.about.com

De akkor miért is van annyi nő, aki belenyugszik ebbe? Mert amit Isten az egyik kezével elvesz, azt a másikkal visszaadja: megvigasztalja az embereket azért a durvaságért, amit létrehozott. Ez az a szomorú, ismerős, szívszaggató alku, amikor az áldozat átöleli az elkövetőt. A tényt pedig, hogy ez az ölelés egyoldalú, abszolút figyelmen kívül hagyják.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés