free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tűzoltás napozás után: napozás utáni krémek tesztje

Borsa         Címkék: bőrápolás, leégés, napozásutánikrém, szépség, teszt 0 hozzászólás

A napozási utáni krémek ugyan nem csodaszerek, de sokat segíthetnek az odapörkölődött bőrünkön. Hét különféle terméket teszteltünk, íme a teszteredmény.

A napozással sokszor együtt jár a leégés is, akinek pedig már sült a háta pecsenyepirosra, az tudja, hogy milyen hasznos tud lenni egy jó minőségű napozás utáni krém, ami táplálja a bőrt és hűsíti a leégett felületet. A hidratáló krémnél persze sokkal fontosabb, hogy megfelelő fényvédőt használjunk, de ezzel már szinte mindenki tisztában van, ezért mi most leteszteltünk hét különböző napozás utáni krémet, a kipróbált termékek között akadt olyan amelyik zselé állagú volt, de hagyományos értelembe vett krémek is bekerültek a csapatba.Kentünk magunkra zöld zselét a Hawaiian Tropictól és kéket az Avontól, de szokásunkhoz híven két saját márkás termékkel is próbálkoztunk egyet a Rossmann polcáról, egyet pedig DM-éről választottunk, valamint leteszteltük a Nivea, a Piz Buin, valamint a Clarins egy-egy termékét is. Mivel a napozásról idő hiányában kénytelenek voltunk lemondani, így a sokkal egészségtelenebb szoláriumot választottuk, ahol ugyan nem sültünk rákvörösre, de az érzékenyebb helyeken volt mit rendbe hozni. Négy szempontot vizsgáltunk a teszt során, megnéztük, hogy az adott krém mennyire gyorsan szívódik fel, mennyire hűsít, milyen az illata és mennyire hidratál hosszan.

Mennyire hűsít

Ebben az esetben egyértelműen a zselé állagú napozás utáni szerek jeleskedtek, a felkenés után még jó néhány percig éreztük a hatásukat, kellemesen hűsítették a lepirult bőrt. A Nivea, és a két saját márkás termék nagyjából ugyanúgy szerepelt, mindhárom terméknek elég könnyű az állaga, ezért hűsítenek ugyan, de korántsem annyira, mint a két zselé.A Piz Buin napozás utáni szere is jól szerepelt, de ez a termék valamennyivel olajosabb volt mint a többi, ezért nem hűsített annyira, de alapvetően ezzel sem volt gondunk, de ha ez lenne az egyetlen szempont, ami alapján választani kell, akkor mi a zselék mellett tennénk le a voksunkat. A Clarins napozási utáni hidratálója meglehetősen sűrű volt, ezért nem is igazán hűsített, de kétség kívül kicsit megnyugtatta az odapirult és érzékenyebbé vált bőrfelületet.

Mennyire gyorsan szívódik fel

Ezt a kategóriát is a zselék nyerték meg, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Hawaiian Tropic zöld terméke igen bizarr felkenve, ráadásul annyira ragad tőle a bőrünk, mintha mézzel kenegetnénk, a kellemetlen érzés ugyan egy idő után elmúlik, de aki finnyás, az jobb, ha kihagyja. Az Avon zseléje már sokkal jobban muzsikált, ugyanis a felkenés után nem sokkal már be is szívódott, és szerencséjére egyáltalán nem ragadt tőle a bőrünk.A két saját márkás termék, a Rossmann Sunozon-ja és a DM Sun Dance-e nagyjából ugyanannyi idő alatt szívódtak be a bőrbe, és mindkettő kiérdemelte a jó minősítést. A Nivea és a Piz Buin is ugyanolyan sebességgel ivódott be a bőrünkbe, lassabban ugyan, mint az előző kettő, de még ők is bőven a "bármikor rákenném magamra" kategóriába estek. A Clarins a sűrű állagának köszönhetően lassabban szívódott fel, de senki ne gondoljon ragacsos kellemetlen érzésre, még ezt a terméket is jóval gyorsabban fogadta be a bőrünk, mint egy hagyományos testápolót.

Milyen az illata

Azt már számtalanszor kitárgyaltuk, hogy ez egy meglehetősen szubjektív szempont, ugyanis valaki a púderes illatokra bukik, más pedig a citrusos dolgokat részesíti előnyben. Aki pedig nem tud dönteni annak ott van a Hawaiian Tropic készítménye, amelyik szerintünk teljesen illatmentes, bár erre vonatkozóan semmilyen információt nem találtunk a flakonon.Az Avon zseléje olyan visszafogott illatú, hogy néhány perc után már semmit sem éreztünk a bőrünkön, de egészen addig friss tiszta illat volt rá jellemző. A Clarins, a Piz Buin, a Nivea és a Sunozon nagyjából ugyanolyan illattal rendelkezik, persze mind a négy termék teljesen más, de jellemző rájuk, hogy egyiknek sincs nehéz édes illata, inkább friss és kicsit citrusos. A DM sajátmárkás termékének viszont kicsit autóillatosítóra emlékeztetett minket a bukéja, de mentségére legyen mondva, hogy hamar elillant a nekünk nem tetsző illat.

Mennyire hidratál

Amennyire jól szerepelt az eddigi fordulókban a két zselés termék, most sajnos annyira rosszul teljesítettek, kellően hűsítettek, de itt vége is a történetnek, ugyanis a bőrünk 1-2 órával később ugyanolyan állapotban volt, mint korábban. A DM napozás utáni krémje ugyan nem szerepelt rosszul, de ez sem volt igazán meggyőző, főleg úgy, hogy a mi bőrünk csak éppen megpirult, és olyan nagy tűzoltásra vagy folyadékpótlásra nem volt szükség.A Nivea és a Rossmann Sunozonja viszonylag jó eredményt értek el, még több órával később is puha és hidratált volt a bőrünk, ami reményeink szerint azt jelentette, hogy a krémek kellően pótolták a pirulás során elvesztett folyadékot. Ebben a kategóriában a két drágább termék szerepelt a legjobban, az abszolút győztes a Clarins napozás utáni krémje volt, ami legalább 8 óra hosszán keresztül hidratálta a bőrünket, a Piz Buin szintén jó választásnak bizonyult, de ez a termék nem bírta annyira a strapát, bár nagyjából 6 óra hosszán át ez is tartotta magát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés