free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 klasszikus strandbetegség plusz gyógyír

Borsa         Címkék: betegség, egészség, gyógymód, nyár, strand 4 hozzászólás

A strandbetegségek alantasak, villámgyorsan támadnak, és könnyedén keresztbe tesznek a vakációnak. Mi a legtipikusabb ötöt biggyesztjük ide, a "jó megoldással".

Strandolni, vízpart közelében vakációzni mennyei, de csak ritka keveseknek sikerül elkerülni, hogy a nyár folyamán össze ne szedjenek valami igazán klasszikus strandbetegséget, javarészt fertőzéseket. Nem valami vidám mondjuk felfázva vagy fülgyulladással nyaralni, ezért a Borsa a hathatós gyógyírt is odabiggyeszti a csúf nyavalyák mellé, méghozzá – honnan máshonnan – a természet mindenható patikájából.


Felfázás, húgyúti fertőzés

Az egyik legalattomosabb ellenség – elég, ha a hideg vízben mellúszunk egy kicsit, aztán beleugrunk a hideg, vizes papucsba, és sétálunk negyed órát. Iszonyúan csíp, szúr, fáj és éget, de ez még hagyján, a pisilés a szüléssel egyenértékű fájdalom. Tegyük fel nincs patika a közelben, vagy alapból a natúr gyógymódra esküszünk – mi a teendő? Rengeteg folyadékot inni, koffeint messze elkerülni. Melegítőpárna az alhasra, rozmaringos ülőfürdő, illetve zsálya és zsurló fogyasztása. Mi az eszméletlen forróságú kamillás ülőfürdőt már kipipáltuk, fájt, mint a rosseb, de jött az enyhülés.


Fülgyulladás

Borzalmas. Bedugul, begyullad, fáj, nem bírta nagyon a víz alatti kiképzést. Süketen meg annyira nem menő dolog nyaralni, de ha legalább sólelő hely van a környéken, nyert ügyünk van. A meleg sópárna szépen "kihúzza" a gyulladást, de állítólag, ha hagymalevet csepegtetünk a fülbe, 1-2 nap alatt búcsút inthetünk a fájdalomnak. Büdösnek büdös, de nem divatozni mentünk, hanem nyaralni, így ennyi áldozatot simán megér, hogy bűzlik a hallójáratunk. Egészség mindenek előtt!
 

Gombás fertőzés

Mindenhonnan leselkedik, csak a különös kegyeltek ússzák meg nélküle a nyarat. A test szinte bármely pontján riogat, legyen az a lábujjunk köze vagy a szemérmünk – alattomos, viszkető és égető szemét betegség ez. Persze nem adjuk könnyedén, ímhol a ravasz Borsa-tipp: ha nincs a közelben patikai Canesten, kilincseljünk grépfrútmagcseppért, de a zsályalevél-kivonat és a teafaolaj is gombaölő hatású. Nyilván nem tartanak minden utcasarkon az előbbiekből, de legalább jó tudni, hátha lakik a közelben valami bioőrült javasasszony.


Gyomorrontás, hasmenés

A strandon kapható hekkek, palacsinták és fagyik sem mindig steril holmik, a légymászta és alaposan megnapfürdőztetett élelmiszerek könnyedén megadják magukat, aztán a mi gyomrunkban garázdálkodva akarnak távozni. Sebaj. Könnyű teák minden mennyiségben jöhetnek (zéró méz, mondani sem kell), de a tölgyfatea extra gyógyító hatású a zavargó gyomornak: teáskanálnyi kérget vagy egy marék levelet kerítsünk, forró víz, majd 8-10 perc elteltével szűrjük le. Megszelídül az a belső háborúskodás könnyedén.


Szemgyulladás

Ehhez az érzékenyebbeknek elég párszor merülni például a Balcsiban, aztán mocskos kézzel szemet dörzsölni, és az autóban még huzatot is kapni. Aztán másnapra a szemek helyén csak valami nagy, fájdalmas duzzanatot tapintunk, nem kívánjuk senkinek. De ha már beütött a krach: tessék szemvidítófüvet szerezni valahonnan, a föld alól is, tényleg mindenre jó, pihentet, kötőhártyát és árpát is gyógyít. Mi langyos, kamillás borogatással már próbálkoztunk anno, lassan, de biztosan leszámol minden gyulladással.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés