free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 klasszikus strandbetegség plusz gyógyír

Borsa         Címkék: betegség, egészség, gyógymód, nyár, strand 4 hozzászólás

A strandbetegségek alantasak, villámgyorsan támadnak, és könnyedén keresztbe tesznek a vakációnak. Mi a legtipikusabb ötöt biggyesztjük ide, a "jó megoldással".

Strandolni, vízpart közelében vakációzni mennyei, de csak ritka keveseknek sikerül elkerülni, hogy a nyár folyamán össze ne szedjenek valami igazán klasszikus strandbetegséget, javarészt fertőzéseket. Nem valami vidám mondjuk felfázva vagy fülgyulladással nyaralni, ezért a Borsa a hathatós gyógyírt is odabiggyeszti a csúf nyavalyák mellé, méghozzá – honnan máshonnan – a természet mindenható patikájából.


Felfázás, húgyúti fertőzés

Az egyik legalattomosabb ellenség – elég, ha a hideg vízben mellúszunk egy kicsit, aztán beleugrunk a hideg, vizes papucsba, és sétálunk negyed órát. Iszonyúan csíp, szúr, fáj és éget, de ez még hagyján, a pisilés a szüléssel egyenértékű fájdalom. Tegyük fel nincs patika a közelben, vagy alapból a natúr gyógymódra esküszünk – mi a teendő? Rengeteg folyadékot inni, koffeint messze elkerülni. Melegítőpárna az alhasra, rozmaringos ülőfürdő, illetve zsálya és zsurló fogyasztása. Mi az eszméletlen forróságú kamillás ülőfürdőt már kipipáltuk, fájt, mint a rosseb, de jött az enyhülés.


Fülgyulladás

Borzalmas. Bedugul, begyullad, fáj, nem bírta nagyon a víz alatti kiképzést. Süketen meg annyira nem menő dolog nyaralni, de ha legalább sólelő hely van a környéken, nyert ügyünk van. A meleg sópárna szépen "kihúzza" a gyulladást, de állítólag, ha hagymalevet csepegtetünk a fülbe, 1-2 nap alatt búcsút inthetünk a fájdalomnak. Büdösnek büdös, de nem divatozni mentünk, hanem nyaralni, így ennyi áldozatot simán megér, hogy bűzlik a hallójáratunk. Egészség mindenek előtt!
 

Gombás fertőzés

Mindenhonnan leselkedik, csak a különös kegyeltek ússzák meg nélküle a nyarat. A test szinte bármely pontján riogat, legyen az a lábujjunk köze vagy a szemérmünk – alattomos, viszkető és égető szemét betegség ez. Persze nem adjuk könnyedén, ímhol a ravasz Borsa-tipp: ha nincs a közelben patikai Canesten, kilincseljünk grépfrútmagcseppért, de a zsályalevél-kivonat és a teafaolaj is gombaölő hatású. Nyilván nem tartanak minden utcasarkon az előbbiekből, de legalább jó tudni, hátha lakik a közelben valami bioőrült javasasszony.


Gyomorrontás, hasmenés

A strandon kapható hekkek, palacsinták és fagyik sem mindig steril holmik, a légymászta és alaposan megnapfürdőztetett élelmiszerek könnyedén megadják magukat, aztán a mi gyomrunkban garázdálkodva akarnak távozni. Sebaj. Könnyű teák minden mennyiségben jöhetnek (zéró méz, mondani sem kell), de a tölgyfatea extra gyógyító hatású a zavargó gyomornak: teáskanálnyi kérget vagy egy marék levelet kerítsünk, forró víz, majd 8-10 perc elteltével szűrjük le. Megszelídül az a belső háborúskodás könnyedén.


Szemgyulladás

Ehhez az érzékenyebbeknek elég párszor merülni például a Balcsiban, aztán mocskos kézzel szemet dörzsölni, és az autóban még huzatot is kapni. Aztán másnapra a szemek helyén csak valami nagy, fájdalmas duzzanatot tapintunk, nem kívánjuk senkinek. De ha már beütött a krach: tessék szemvidítófüvet szerezni valahonnan, a föld alól is, tényleg mindenre jó, pihentet, kötőhártyát és árpát is gyógyít. Mi langyos, kamillás borogatással már próbálkoztunk anno, lassan, de biztosan leszámol minden gyulladással.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés