free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alaposan eltévedt turisták

Borsa         Címkék: brit, felmérés, földrajz, turista, utazás 1 hozzászólás

Évente majdnem egymillió brit turista téveszti el megálmodott úti célját azért, mert összekeveri a hasonló nevű helyeket. És ez csak első hallásra vicces.

Közel egymillió brit turista csak a célállomáson veszi észre, hogy nem oda érkezett meg, ahová hitte, hogy fog - derült ki a Travelsupermarket felméréséből. Az utazók nem ott rontják el, hogy például nem a megfelelő vonatra vagy repülőjáratra szállnak, hanem felületességből és/vagy a megfelelő földrajzi ismeretek hiányában egyszerűen összetévesztik a hasonló nevű úti célokat, és így eleve máshová fizetnek be és indulnak el, mint ahová tervezték. A leggyakrabban a Mallorca szigetének fővárosát – Palma de Mallorca - keverik össze a Kanári-szigetek északnyugati tagjával La Palma-val.

Mások Velencét és Bécset - angol nevükön Venice és Vienna - tévesztik össze, de sokan vannak olyanok is, akik hazánk fővárosát szeretnék felkeresni, ám végül Bukarestben kötnek ki, vagy épp fordítva. Másokat pedig az téveszt meg, hogy mind Costa Ricán, mind pedig Kaliforniában található San José nevű város."Ez nevetségesnek tűnhet, ugyanakkor nagyon is nyugtalanító, hogy a britek egy jelentős csoportja nem tudja, hogy hol vannak ezek a helyek a Földön" - jegyezte meg Bob Atkinson, a felmérést készítő cég utazási szakértője. "Rádöbbenni arra, hogy nem a megfelelő helyen vagy, miután pénzt és időt áldoztál az álomnyaralásod megtervezésére, nagyon kiábrándító."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés